• Athen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla kämpar.

    Jag och min man har bestämt oss för at träffa dr D, 12/jan har vi bokat vårt första möte med Dimitri.

    Vi har en hel del frågor, vad behöver man göra innan första mötet? Behöver vi ta några prover här hemma i Sverige? Vi har nämligen inte fått till någon telefon konsultation, jag känner mig lite smått desperat, har läst lite i tråden, har framgått att man ska ta några tester före första besöket, har jag läst fel? Hur fick ni göra?

    Jag och min man har försökt att få barn i två år, jag är 33 min man 39 år.

    Vi har gjort 1st ET och 3st FET utan succés, vi tog beslut om att åka till Athen, vi tror att jag har immunologiska problem.

    Det finns så mycket bra info i den vär tråden, men eftersom det kommer att ta mig flera dagar att läsa igenom hela tråden så undrar jag om någon kanrekommendera mig att läsa en specifiks persons inlägg?

    Jag är så tacksam för all hjälp jag får min mina frågor.

    Jag har även läst att man bör köpa med sig medicin från Grekland, är det något som läkaren informerar en om? Eller måste man själv tänka på det? Hur hjälpsam är dr Dimitri?

    Kram

  • Athen

    [quote=74568279][quote-nick]che71 skrev 2014-12-24 11:18:59 följande:[/quote-nick]

    Du kan ta alla prover i Aten (det gjorde jag, fast jag hade ju också en missfallsutredning hemifrån, men jag tror att Dr D tog alla prover ändå)

    JA, köp framförallt med dig Prezolon tabletter (cortison) 5 mg ...massa paket...du måste gå till flera apotek (men det finns en i varje kvarter)..tror jag köpte 30-40 paket...för det är billigt o receptfritt o du vet aldrig hur länge du måste försöka (inkl missfall o börja om igen) eller vilken dos just du kommer behöva.

    Sen är det Clexanesprutor 6000 om du inte kan fixa en läkare att skriva recept här hemma (mycket billigare) jag hade recept på Fragmin 5000 (efter alla missfall)

    som tur är för jag har nog tagit över 300 sprutor. (under några veckor innan missfall flera gånger, samt varje månad man försöker 1 vecka innan BIM till mens o

    till v 37 i min lyckade graviditet)

    Intralipiddropp vet jag inte hur man köper, tror att Dr D kan skriva recept, (o så kan man alltid köpa via Dr Ds klinik men det är lite dyrare)

    men annars samma sak, billigare om du kan få en läkare med dig som skriver ut recept här hemma på det.

    Men viktigast- se till att du vet var du ska få hjälp med att sätta intralipiddropp!!

    Bor du nära Stockholm verkar det inte vara några problem.

    Lycka till!

    [/

    Tack så jätte mycket för ditt svar che71.

    En fråga till er alla, har ni fått veta genom immunutredningen vad det är som är fel, vad det är i kroppen som stör/ställer till det för er?

    Vet man vad som händer i kroppen genom att inta tex fragmin, cortison osv...?

    Vad gör den medicineringen i kroppen?

    Har vi fel på vår äggreserv, eller vad är anledningen till att vi inte lyckas?

    Har gör il dropp i kroppen, hur verket den?

    Många frågor

    Vi ska iaf. träffa Dimitri den 12/jan, väldigt förväntansfulla :)

    Jag funderar på dropp, finns det någon i Göteborg som man kan träffa för att få dropp. Tror nämligen inte att min vårdcentral kommer att hjälpa mig med droppet.

    Ett stort grattis till er alla som har lyckats, tror du att du har lyckats så långt pga Dimitri?

    Finns det något mer man bör tänka på inför första mötet med Dimitri?

    God fortsättning.... 2015 kommer att bli ett bra år för oss alla!!

  • Athen

    Imorgon åker vi till Aten, för att träffa dr D på måndag, vi har haft telefon konsultation och på måndag ska vi träffas för utredning, vi är så förväntansfulla.

    Finns det något som vi bör tänka på inför mötet?

    Trevlig helg! Kramar till alla kämpar!!

  • Athen

    [quote=74662526][quote-nick]Solkattan skrev 2015-01-11 10:23:42 följande:[/quote-nick]

    Athena: förvänta dig väntetid... Många ggr tycks det ta 1-2 timmar i väntrummet. Så planera inget efteråt typ. Men visst man kan få komma in på utsatt tid ... :)

    Jobbigt det låter att han inte kan hålla tiden. Vi ska träffas kl 14.00 har för mig att provsvaren måste skickas till USA kl 16.00 jag hoppas verkligen att vi hinner i tid.

    Finns det någon som känner någon i Göteborg som kan ge drop?

  • Athen

    [quote=74685750][quote-nick]MrsHK skrev 2015-01-15 01:49:19 följande:[/quote-nick]

    Hem från Aten igår. Hade en trevlig pratstund med Athen där. Athen:hoppas det gick bra med allt, kul träffas hos dr D!

    Verkligen trevlig och omtänksam är han dr D. Fick IL + han skrev ut pred & clexane 6000. Och så tömde jag ett par apotek på all deras pred :) I väntan på blodprovsvaren ska vi besluta om hur vi går vidare. Precis som några av er är jag 45+ . ÄD är ju ett alternativ. Dr D föreslog annars att jag pressar ut det sista jag har i äggstockarna ;) genom äggplock några ggr utan direkt transfer för att maximera chansen.

    Jag har plötsligt fått problem med tunn slemhinna senaste månaderna, trots folliklar som växer bra. Varför? Dr D tror det beror på immunproblem.

    Katt12, håller med de andra, följ ditt hjärta...blir lätt ledsamt och svårt ångra i efterhand att man inte försökte...

    [/

    Jätte trevligt att träffa dig hos D, MrsHK. Det ska bli extra kul att följa dig här, på familjeliv :)

    Jag väntar också på blodsvaren för att sedan börja behandlas. Jag fick ordinerat il, Clexane, Prezolon, babyasperin och metformin.

    Är det någon annan här i tråden som har ordinerats att ta metformin?

    Jag har pco (normalviktig), metforminet ska tydligen hjälpa mig att få regelbunden mens, från 30-40 dagar till 28 dagars cykel.

    Är det någon här som har reagerat på att vi alla får samma medicinering av Dimitri??

    Var det D som såg att du har tunn slemhinna? Vad föreslog han att du ska medicineras med?

  • Athen

    Jag har svårt för att ta ett beslut om kommande ivf, skulle gärna vilja höra era råd.

    När vi träffade D så sa han att han tror att vi kan lyckas på naturlig väg men att vi först måste normalisera mitt immunförsvar. Han tyckte att vi ska ge det tre månader och sedan köra ivf om vi inte har lyckats.

    Nu till min fråga.

    Vi har ett sista fet i frysen, 2-dagars, vi är planerade att göra insättning inför kommande mens (ca20/1). Vi har 2st till gratis försök, jag är så kluven.... är rädd för att låta tiden rinna iväg utan att gör de försök som vi har. Vi får inte ta ut nya ägg föraren vi har använt den frysta. Jag vill helst ha blasocyst och tror egentligen inte på den som ligger frysta pga vi har misslyckats med de andra 2 fet som är frysta på dag 2.

    Bör jag lyssna på D och vänta tre månader, eller köra på denna fet och sedan ta ut nya att ha i frysen.

    Jag är 33 år, vi fick 10st ägg vid vårt ivf men endast 7st blev befruktade varav 5 av dessa var av god kvalité, jag är rädd för att vi inte kommer att få lika fina ägg om vi väntar i ytterligare ett halvår.

    Hur hade du gjort?

    Jag hoppas att ni förstår min fråga

  • Athen

    Tack för era svar på min fråga om hur jag ska gå tillväga med nästa försök. Det lutar åt att jag ska göra som dr D säger, väntar med ivf fram tills att vi har fått ordning på mitt immunförsvar, D tror att vi kan lyckas på naturlig väg, hoppas att han har rätt. .

    Är det ingen här som har fått diagnosen pcos av D?

    Jag väntar spänt på mina blodsvar, kommer förhoppningsvis att ha ett telesamtal med D i slutet av nästa vecka, förmodligen så kommer alla mina frågor till er efter samtalet med d :)

    Jag imponeras av era kunskaper i ämnet! Känns tryggt att hålla sig här:)

  • Athen

    Solkatten: tråkigt att man hittade bakterier. Hade du några besvär? Hur kommer det sig att du skickade prover till serum? Början göra det, vad tycker ni dom skickat prover?

  • Athen

    [quote=74723440][quote-nick]lill111 skrev 2015-01-21 16:05:39 följande:[/quote-nick]

    Hej igen- efterlyser om någon har en proygnon ask över sommar kan få köpa??

    Kram

    [/

    Jag har progynon hemma som jag inte behöver just nu. Ska du medicinera dig själv? Kan man ta progynon om man vill köra naturlig väg, någon?

  • Athen

    [quote=74724022][quote-nick]Redan47 skrev 2015-01-21 17:46:56 följande:[/quote-nick]

    Vad menar du med naturlig väg ? Att äta östrogen = p-piller. Så vill du inte bli gravid då är ju p piller bra. Naturlig cykel i en ivf/ÄD, ja då kan du äta extra för att bygga slemhinna.

    [/

    Kan jag äta progynon och försöka bli gravid på naturlig väg? I vanlig cykel ingen ivf, vi tänkte nämligen köra på naturlig väg, ingen ivf. Och undrar nu om jag kan äta progynon för att bygga upp min slemhinna så att det befruktade ägget kan fästa lättare. En kasig fråga kanske :)?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!