• TWH
    Äldre 11 Jun 07:38
    3979030 visningar
    35643 svar
    35643
    3979030

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Jag hoppar gärna in i denna tråd också, vi är på väg till dr D i juli för att ta prover kring immunförsvaret. Vi har inte genomgått ivf men har haft upprepade missfall, sex st plus ett antal till då jag har plussat innan bim men grav har avbrutits vid bim. Vi har genomgått två utredningar, en på sös och en på sophiahemmet, de hittar ingenting. Jag tänkte att jag kanske kan hänga här och få/ge tips för resa o utredning hos dr D. Mycket intressant att läsa att fler av er aldrig är sjuka, jag har samma "problem" om man nu ska kalla det det! Har inte heller haft några barnsjukdomar.

  • TWH
    Äldre 17 Jun 08:29
    Zinfandel skrev 2012-06-16 18:34:13 följande:
    Snart lycklig!! Tack, jätteintressant!! Jag vill mycket gärna få all info hela vägen, det bidrar mer än du tror! Jag har också samma problem, pga helger och att jag måste boka dropp (finns inte dropp-in haha ) mm så kan jag inte uppfylla Dr Ds önskemål helt & hållet, antar att det gäller er andra också? Ego: Mensen är här , behandlingen börjar imorrn. Dock är mina värden inte perfekta (trombocyterna lever ett galet liv) så Dr D har flaggat för att vi kanske avbryter om det inte blir bättre vilket jag naturligtvis är helt överens med, är inte läget så bra som möjligt så är det inte lönt. Men nu kör vi  

    Lycka till! Det finns inte många med sådan uthållighet och hjälpsamhet, jag har följt dina kommentarer under lång tid och nu är det din tur!! En fråga till er som har använt prednisolon; jag har genomgått en prednisolonkur i Sverige på 100 dagar, tyvärr fick jag ett missfall mitt i. Mitt problem är upprepade missfall, sex st utan att de hittar ngt fel. Läkaren ville inte att jag ska äta mer än 100 dgr men att jag ska börja igen vid grav. Jag misstänker starkt att jag är gravid igen nu, superömma bröst, men har inte bim förrän nästa helg. Läkaren ville att jag ska börja vid plus men då kan det väl vara för sent? När har ni börjat m prednisolonet? Kan jag köra igång nu och sedan sluta tvärt om jag inte skulle få plus? Tacksam för er hjälp
  • TWH
    Äldre 17 Jun 09:30

    Tack Lully! Jag har precis slängt i mig första tabletten då kör jag på. Jag har nyligen slutat med min 100 dagars kur så jag hoppas det finns kvar lite effekt av den. Jag ska träffa Dr D andra veckan i juli och efter att ha sett mina utredningar så tror han på immunologiproblem så vi får se. Jag tror också pådet där m "rotningen", vi har ju fått missfall flera ggr efter att hjärtat har börjat slå.

  • TWH
    Äldre 17 Jun 11:39

    Hej Singha, Jag har inte varit hos Penny men jag har gjort hystereskopi 2 ggr i Stockholm, en på Sophiahemmet o en på Sös. Sophiahemmet kostar ju enbart ett besök eller två så u slipper hela resan till Aten etc. Men då jag inte har varit hos Penny så vet inte vad hon kan åstadkomma jämfört m de svenska läkarna.

  • TWH
    Äldre 17 Jun 12:36
    singhatjejen skrev 2012-06-17 11:56:39 följande:
    TWH: Tack för svar! Ja, du det har du alldeles rätt i. Så frågan är väl vad Penny kan åstadkomma jämfört med svenska läkarna som sagt. Dessutom så ser det ut som om jag ska få igenom en kontraströntgen i Sverige så får jag vänta till efter sommaren och ringa runt och tjata och ha mig, medan Penny kan agera snabbare - och utan tjat ;) Så frågan är väl egentligen vad det summan kan bli hos Penny kontra vad hon åstadkommer för de pengarna... Hur kommer det sig att du gjort två hysteroskopi? Har du också endo? Och vad gjorde du för att få igenom dem? 

    Jag har haft sex missfall och har genomgått två utredningar m olika läkare. Om de inte hittar några avvikelser i blodprov etc så ingår hystereskopi av sig självt, det gjorde det hos båda. om du har genomgått utredning så borde du kunna kräva detta. Jag håller dock m Lully att det är ju så mkt enklare m hjälpsamma sköterskor o läkare i Aten, men då är det ju pengafrågan. En annan fråga; vilka prover är det som mäter progesteronhalten? Någon som vet? Jag läser på andra sidor att tjejerna går o testar progesteronhalten. Jag har provat en gång, att använda prog, utan bra resultat o funderar på om jag ska köra igång det också nu när jag troligtvis är mkt tidigt gravid. Nackdelen är ju att hormoncykeln blir störd och att man inte vet om grav tecknen är på riktigt. Ni som är gravida nu, Lully?, körde ni med progesteron?
  • TWH
    Äldre 17 Jun 18:21

    Zin: tack för svar Det är jättekonstigt m alla utredningar jag har gått igenom att de aldrig har kollat prognivån!!? Jag går hos Anette Sjösten och har gott förtroende för henne. Hon har givit mig prdenisolon och jag har ätit 10 mg/dag i 100 dgr. Hon vill inte att jag fortsätter (alutade för ca 3 v sen) utan att jag börjar knapra vid nästa grav. Jag TROR att jag är gravid nu, har ju som er en erfarenhet att ta av så jag började idag äta pred. Har förstått att Dr D rekommendrar högre dos, ska träffa honom om 3 v. Jag skulle vilja gå och testa prog.halten som ni gör m ivf samt testa tsh värdena då jag har haft för höga sådana o äter levaxin. Finns det någonstans i sthlm där man kan ta blodprov på egen nrådan el måste man alltid gå via läkare? Lång text...sorry men är dt ngn som vet?

  • TWH
    Äldre 17 Jun 19:10

    Jam08: intressant, det verkar som att de flesta får ngn typ av bakteriell problematik konstaterad :-0 Jag är också på väg till Dr D, tar han dessa klamydia prover el jobbar den här Penny på ngn annan klinik?

  • TWH
    Äldre 17 Jun 19:55

    Tack Zin! Då får jag boka upp 2 möten i Aten el kan man få samtliga tester utförda enbart på life clinic, dvs testar de också ureaplasma, hidden klamydia etc? Tur att du och ni andra finns, annars hade jag varit helt lost

  • TWH
    Äldre 20 Jun 21:41

    Visst var det ngn av er som återgav Dr D - att feber ca en vecka efter ÄL kan tyda på immunologiproblem, dvs försvaret går igång när ägget försöker fästa. Varför jag tar upp detta är för att jag känner igen symptomen. Varje gång jag har blivit gravid så har jag fått feber ca en vecka efter äl. Nu fick jag feber i söndags, 8 dgr efter äl. Febern går alltid över efter några timmar. Jag tror verkligen jag är gravid, ska testa imorgon. Med tanke på att jag aldrig är sjuk annars så har vi reagerat på febern varje gång. Visst är det skumt? Ngn som känner igen sig? Ska till dr D om två v så ska fråga då. Stor kram till er tappra!!

  • TWH
    Äldre 24 Jun 21:38

    Angla, jag kan tyvärr inte svara på din fråga, har inte fått IL. Jag har en annan fråga, jag är gravid igen, precis som jag trodde fick jag feber när ägget fäste (jag skrev det i tråden för några dagar sedan), jag började som tur var äta prednisolon innan jag kunde testa på inrådan av Lully, tack för det Min fråga; jag har tid hod dr D den 10 juli för att ta prover. Kan jag göra detta trots (om jag nu får behålla det) att jag är gravid och nu äter prednisolon? Någon som har varit i samma sits? Historiken talar tyvärr för att jag får ett missfall innan mitt besök om två veckor - men då har väl ändå prednisolonet påverkat immunförsvaret?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!