• Puni

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej på er!
    Har precis hittat till denna tråd genom googlande på immunologa orsaker till missfall. Har haft 2 mf och 1 ma under de två senaste åren, inga barn sedan tidigare. Har precis fått svar från missfallsutredning, och alla provsvar ser bra ut. Hur har det varit för er? Har ni genom den svenska missfallsutredningen fått reda på att något inte står rätt till med immunförsvaret eller finns det andra tecken som gjorde att ni började misstänka att det är problemet. Jag är tex aldrig sjuk och undrar om det kan vara ett tecken på att immunförsvaret reagerar vid en graviditet? Läste lite bakåt i tråden och insåg att ni är experter på detta område

  • Puni
    Cathy skrev 2014-01-18 14:33:07 följande:
    Hej Puni och välkommen hit! Beklagar dina mf och ma. Vissa av oss har gjort mf utredning men inte alla. I den svenska utredningen ingår inga immuntest så den brukar inte visa något om man inte har koagulationsproblem. Många med immunproblem upplever att de är aldrig eller sällan sjuka men det finna sådana som jag som åker lätt på t ex förkylning - mitt immunförsvar är på annat sätt aggressivt. Här är ett komplett läspaket om immunproblematik; www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?to...
    Tack för länken, ska läsa den och se om jag blir klokare
  • Puni
    astmatiker skrev 2014-03-29 17:58:22 följande:
    Hej, jag skulle behöva lite råd av er som är erfarna härinne. Jag och min man har nu bokat in oss hos Dr D för utredning och åker ner till Aten om några veckor. Jag har förstått att man skall passa på att köpa med sig mediciner eftersom de är receptfria där. Men eftersom jag inte fått någon behandlingsplan ännu så är det lite svårt att veta hur mycket man skall köpa av varje och vilka styrkor som gäller. Någon som kan ge lite råd? Är det prezolone, klexane och intralipider man skall köpa el något mer?

    Jag var där i måndags, han skrev recept på det jag kunde tänkas behövas. Sen skickade han behandlingsplanen på mail efter att provsvaren börjat komma.
  • Puni
    astmatiker skrev 2014-03-29 19:29:19 följande:
    Tack för tipsen! När det gäller fragmin el klexane hur gjorde ni då för att få det på svenskt recept? Har ni någon annan läkare än fertilitetsläkaren som skriver ut det? Har svårt att tro att fertkliniken där jag går skulle gå med på att skriva ut det. El kan man anv det grekiska receptet som Dr D skriver för att få ut medicinen på apotek här hemma?

    Jag har fått Innohep utskrivet av min gynekolog i Sverige vilket enligt henne ska vara samma som fragmin och clexane. IL-droppet ska jag få utskrivet av Dr D senare och det ska gå att hämta i Sverige.
  • Puni

    Jag känner mig osäker gällande att äta Prednisolon när jag är gravid. Hur har ni gjort med det? Jag är i vecka 8 och Dr D har ordinerat mig 15 mg/dag. Dumt nog gick jag in på FASS och läste att det kan skada fostret och då blev jag orolig..

  • Puni
    Redan47 skrev 2014-03-31 11:16:46 följande:
    Puni, jag är ord att äta kortisonet till 10 fulla grav veckor. Jag vet att även fulla 8 v är vanligt att sedan trappa ner. Det Beror väl på helheten....
    Skönt att höra att någon annan oxå äter dem.. Nu känner jag mig lite lugnare
  • Puni

    Tack för alla lugnande svar! Ska ta prednisolonet med glädje imorgon och tänka på att det är ett steg närmare en fullgången graviditet

  • Puni
    Vilaa skrev 2014-04-06 20:48:31 följande:
    Ni som varit där nyligen, vad är adressen dit och vilket hotell valde ni? Han är på ett nytt ställe nu mot vad som står i trådstarten.

    Adressen är: IAKENTRO clinic Fragokklisias 4 MAROUSI 151 25 Aten Jag har lyckats förtränga vad hotellet hette men det låg vid Syntagma-torget. Åkte taxi till och från kliniken, kostade drygt 10 euro enkel väg! Bra ställe att bo kring om man har några timmar över för lite sightseeing
  • Puni
    Solkattan skrev 2014-04-06 20:56:44 följande:
    Vilaa: man kan ju aldrig veta om man gör rätt eller fel... Men man gör ju åtminstone nåt! Ser man det långsikt. Så brukar det snarare vara det som man inte gör som man ångrar. när man om säg fem år ändå kan säga jag gjorde vad jag kunde. Priset verkar gått upp något. Falun sätter väl dropp om man har il med sig... ? 2000 kr sa de till mig o även en vän till mig som ringde. Men då gäller det att få tag på droppet. Ibland känns det ironiskt nog att det vore enklare att få tag på knark ... ? Borde finnas il-langare på stan också. Undrar lite hur det funkar att be dr d om eu recept.. ? Fixar han såna tro.. ? Nån här som testat.. ? Skickas det på mail eller vanlig post.. ? Där jag tog droppet i lördags var det inga problem med kommande påsken. Frågade även om man måste varit hos dr d eller liknande för att hon skulle sätta droppet. Och hon satte utan att man varit hos dr d... :). Även diskuterade vi fråga doktorn. Och hon tyckte också det var rena skrämmsel propagandan... Och omega 3.. öh.. ?

    Jag har fått recept på IL-dropp av Dr D som jag hämtat ut i Sverige. Han mailade receptet!
  • Puni
    Vilaa skrev 2014-04-07 12:44:26 följande:
    Okej, det här bådar gott... Har suttit med google translate bara för att fylla i första patient dokumentet.... Haha. Jag  kommer ju inte klara det här själv, min egelska suuuger!



    Haha, trodde jag var den enda som behövde göra så. Jag var jättestressad över hur det skulle gå med engelskan när vi hade första telefonmötet men han förklarade så bra så det var inga problem!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!