• aylak
    Äldre 29 Aug 15:12
    3978823 visningar
    35643 svar
    35643
    3978823

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej damer!
    Jag hoppas få hänga på här. Vad underbart att höra om framgångshistorierna! För er andra håller jag tummarna.

    Vi har försökt i åtta år och jag har många tecken och symptom på ett överaktivt immunförsvar. Igår hade vi vårt första samtal med dr Dimitri och det kändes mycket positivt och om en månad åker vi ner till Aten. Utifrån vår medicinska historia trodde han att vi har stora möjligheter att lyckas utan ivf men med immunologisk behandling. Jag är 33. Vet dock inte om jag vågar hoppas på det! Är det någon här som fått till det utan ivf?

    Vi pratade också om hur jag upplevt mina ivf:er och andra tillfällen då jag misstänkt att något är på g, men när sen mensen kommit lik förbaskat och att jag då och då får en liten blödning en vecka efter äl. Han verkade vilja tro att det verkligen varit befruktningar på g. Känner ni igen det resonemanget? Jag har aldrig blivit bekräftad så av en läkare tidigare att det nästan känns konstigt.

    Jag har förstått på er konversation att dr D inte använder sig av hela paletten av immunologiska behandlingar, men har inte riktigt fått grepp om vad det innebär. Vad för immunologiska behandlingar är det som han inte använder sig av? Vi ser det iaf som ett första avstamp på immunspåret och det känns bra.

    Jag undrar också vart i Stockholm det är några av er har vänt sig för att få hjälp med IL. Min VC är helt hopplös så det är bra att ha en plan B redan från början. Jag vore mycket tacksam för hjälp med info. 

    Oj, nu blev det många frågor på en gång. Och jag som mest tänkt säga hej.
    Iaf hej på er allihop. 

  • aylak
    Äldre 30 Aug 07:45
    TWH, jag har mailat dig.

    Jättetråkigt med alla upplevda missfall!
    Det jag undrade var nog mer om det är någon som inte plussat tidigare som fått immunbehandling och efter det (med immunbehandlingen) blivit "spontant" gravid. Dr D trodde att det var en möjlighet för mig/oss utifrån det jag berättade, men jag har mest känt mig lite smådum som gått och varit typ "skendräktig" en del månader. Någon som lyckats eller fått samma hopp från sin läkare? 
  • aylak
    Äldre 31 Aug 09:51

    Påskliljan: Tack för din nyansering, mkt uppskattat! Det lutar nog åt att vi kommer försöka utan ivf först, iaf några månader, men är inställda på att förmodligen behöva gå på ivf igen. Tråkigt att höra att det inte fungerade för er trots att ni försökte så länge. Stort varmt lycka till nu på nästa ivf! När är det dags?

    Cathy: Vad gott att höra att ni lyckades spontant! Tänk att immunförsvaret kan vara så förhöjt och att den vanliga vården helt och hållet missar detta - otroligt! Din historia ger hopp!!!

    I förrgår, för andra månaden på raken så fick jag kraftig flunsa-känsla en vecka efter äl, som bedarrar på ett drygt dygn. Vi har bokat flygbiljetterna nu och det känns jätteskönt att tagit steget!

  • aylak
    Äldre 31 Aug 09:56

    Blingbling: Jag beklagar så missfallet!! Jag tycker inte alls din strategi eller inställning verkar kall! Barnlösheten och motgångarna kan ju vara hemskt hemskt tuffa så om du hittat en hållning som hjälper tycker jag att det bara låter bra och sunt! Kram till dig!

    april12: Styrkekramar till dig!!! 

  • aylak
    Äldre 2 Sep 07:40
    stumpan81 skrev 2013-09-02 07:17:26 följande:
    Det var länge sen de kollade alla de klassiska sakerna som svensk sjukvård kollar. Minns att mitt TSH låg på 2,0 då. Och att det enl dem var bra, och alla andra värden var också bra. Men något måste vara fel då jag har småblödningar precis hela tiden! Trodde det skulle ge sig efter hyston, men icket!
    Hej stumpan81!
    Tråkigt att höra om strulet med småblödningarna och att du också känner dig övergiven av sjukvården. Angående TSH så sa min läkare att i infertilitetssammanhang så är ju lägre värde desto bättre - gärna ner mot 1-0.5. 

    Jag har haft symptom på på hypotyreos under många år, men "normala" blodprover. Till sist sökte jag privat och fick hela mig och alla mina symptom undersökta. Sen åt jag naturligt sköldkörtelhormon och blev delvis bättre innan jag övergick till enbart t3 (Liothyroning) och blev ordentligt bättre. Det påverkade även mina spottings positivt även om det inte var därför jag sökte och medicinerade. Jag upplevde det som om hormonnivåerna generellt blev mer balanserade av sköldkörtelmedicinen och jag blev av med kraftiga pms-symtom och smärta vid mens. Om du vill gå vidare med sköldkörtelspåret är en bra sida hypo2.info 
     
  • aylak
    Äldre 2 Sep 09:59

    TWH: Jag mailar dig!

  • aylak
    Äldre 3 Sep 15:04

    Tuvalina - Stort varmt grattis!!

  • aylak
    Äldre 8 Sep 12:46

    Tack Zinfandel för info och för allt engagemang du lägger ner! Din hemsida är fantastik!!
    Och stort tack ni som la ut länkarna om Köpenhamn - mkt intressant artikel som fanns länkad därifrån. 
    Också ett tack till er alla er andra som finns här på sajten och skriver och stöttar - det känns tryggt att det är fler kloka kvinnor i samma situation som kämpar och inte ger upp trots att svensk sjukvård ofta inte hjälper till.

    Jag har varit dålig ända sedan en vecka efter äl och sängliggande stor del av dagarna - det är därför jag är lite dålig på att hänga med på allt som händer i forumet, men jag läser och hejar på. Nu är mensen i antågande och jag försöker glädja mig åt att jag iaf orkat duscha idag

    Jag har under många år varit "konstigt" sjuk liknande kroniskt trötthetssyndrom och med autoimmuna grejer som hypotyreos, astma och olika allergier som har dykt upp efter vart annat under barnförsöksåren. Är det någon mer här som också drabbats av symtom som bla utmattningssyndrom/kroniskt trötthetssyndrom och kanske satt det i koppling till ett överaktivt immunförsvar? 
    Dr. D trodde det var sannolikt att det är ihopkopplat. Vi åker ner i slutet av september.

    Ni som har gjort den här resan under längre tid än mig - känner ni till fler sk vetenskapliga artiklar i ämnet som ni vill rekommendera? Min VC-läkare är rätt svårflörtad, men svag för studier publicerade i rätt tidskrifter så det om något skulle kanske kunna få honom att vilja hjälpa till. Tipsa jättegärna!! Och är det någon som sett en artikel om IL och utmattning/kroniskt trötthetssyndrom?

  • aylak
    Äldre 8 Sep 13:05

    Hej april,
    det låter jättejobbigt. Jag vet ju inte så mycket om att starta igång ett missfall, men spontant skulle jag stå på mig om den behandling till vill ge inte känns rätt. Har du något nummer till danderyd så att du kan prata med någon som hjälpt till tidigare? 
    Skickar en kram iaf - kram 

  • aylak
    Äldre 9 Sep 13:15

    Tack snälla Cathy för tipsen!! Jag har dock gjort binjireutmattnings- och hypotyreosresan och bla tagit salivprovskortisol. Jag mår mycket dåligt av hydrokortison, men mår avsevärt bättre med t3-medicinering om jag tar en dos tidigt på morgonen, dvs. den tid då både binjurarna och sköldkörteln ska kicka igång och producera extra mycket hormoner. Det har också normaliserat mina kortisolnivåer och jag har inte "kraschat" på länge.

    Men nu denna månad fick jag kraftig influensakänsla ihop med känningar i livmodern (som jag efter samtal med dr D tolkar som en försök till implantation) och därefter har tröttheten slagit till med fullkraft. Lyckligtvis verkar t3-medicinen hjälpa på så vis att jag inte är helt utslagen (kan t.ex. gå själv) och jag har inga problem med sömnen (som förr om åren gått om intet vid "krascherna"). Dr D. verkar tro att det finns en koppling och jag hoppas (har ingen annan förklaring med ökad stress eller problem etc som kan ha sabbat för binjuren) och när jag ser tillbaka har krascherna alltid skett ungefär en vecka efter äl (vi har försökt få barn i åtta år). Sen håller jag inte för otroligt att kortisolnivån kan vara låg igen just nu (mina blodtrycksmätningar tyder på det), men liksom varför - vad är det som belastar kroppen så att detta sker igen och varför startar det en vecka efter äl?

    Dr D. verkar tro att det finns en stark koppling och att jag kan blir bättre även generellt med IL. Efter mitt senaste inlägg har jag också läst lite om CD56 som verkar vara förhöjd både om man har infertilitetsproblem och om man har sk kroniskt trötthetssyndrom. Men jag kan fortfarande ganska lite om immunologibiten. Och jag har inte hört eller läst om någon som har haft liknande symptom och problem som mig själv. Så hör gärna av er om ni har något mer tips eller har hört om någon eller vet mycket om CD56 etc!!!

    April - hur mår du?
     

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!