• Äldre 15 Jul 15:37
    3987411 visningar
    35645 svar
    35645
    3987411

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vilken spännande, innehållsrik tråd med massor av information och kunnighet inom området! Själv har jag en kanske lite annurlunda bakgrund då jag har tre barn sedan tidigare men för ca tre år sedan då vi önskade ett fjärde barn blev vi klara över att det nog var min ålder som satte käpparna i hjulet. Rekomenderades ÄD men nu efter 4 misslyckanden med fina blastocyster börjar vi ju undersöka alla möjliga anledningar till dessa misslyckanden. Kliniken är också förbryllade möjligtvis har jag haft något tunn slemhinna o östradiovärdet har legat på gränsen. Har en autoimmunsjukdom (ulcerös) men har ju fött tre barn och varit gravid tidigare. Undrar nu ändå om detta kan vara en anledning. Ska nu göra ett sista försök i slutet av september. Har bara velat sätta in en blastocyst vid försöken men har två kvar. Vore så intressant att få veta hur många av er som lyckats på första försöket med immunbehandling så att man får en i dikation på att detta är en självklar väg att prova eftersom det innebär yttreligare krävande satsning med alla nya kontakter prover undersäkningar kostnader o inte minst medicineringar. Tacksam för era kloka ord!

  • Äldre 16 Jul 13:19

    Tack RobSab :) Ni som gjort ÄD i kombination med immunbehandling har ni lyckats på första försöket eller har det tagit flera försök? Såg att Zinfandel gjorde en sammanställning för länge sedan av alla som lyckats bli gravida med hjälp av immunbehandling i Athen. Men det syod inte hur många försök man gjort. Är det någon som vet hur denna statistik ser ut idag? I mitt fall undrar jag om det är någon som vet om man plötsligt kan få svårt att få embryona att fästa trots man tidigare haft lätt att bli gravid o inte fått missfall samt att man går på immunhämmande medicin? (imurel, som jag gör). Jag har ju dessutom fått kortison vid mina tidigare ÄD försök. Är det då troligt att det är immunologiska orsaker till 4 misslyckade ÄD försök? Känner mig så vilsen i allt detta nu :( vil ju göra allt jag kan inför nästa försök i slutet av September men känns också svårt när det är så mycket att ta hänsyn till. Man blir galen. Läser o läser men vet inte vad som skulle bli bäst för oss. Tacksam för era tankar o klokskap i detta.

  • Äldre 16 Jul 16:14

    NinaCamilla tack för att du berättar om dina erfarenheter! Ledsen för dina utomkvädes :( Tror också det är viktigt att inte bara köra på med samma behandling när man misslyckas flera gånger. Tänker att vi ska lägga till blodförtunnande o eventuellt intralipid förutom kortisonet o de andra vanliga medicinerna, om det inte är svårt att få. Är det någon som vet om man kan få intralipid på annat smidigare sätt än via dropp? Eller annat motvarigt?

  • Äldre 17 Jul 13:06

    Tack solkatten för bra info. Jag går ju inte på någon IVF klinik så vet inte hur jag skulle kunna få en hysteroskopi. Det vore ju bäst att få göra en sådan. Kan en vanlig gyn ( som jag går hos) göra det? Hon är i alla fall välvilligt inställd skriver ut mediciner o gör koller. Kanske måste man ha speciell kunskap eller utrustning för denna undersökning? Själv tycker jag att det låter lite läskigt/ svårt att ta dropp som är en kanska drastisk åtgärd som så spruta eller tablettform vore bättre. Kanske kan dessa viktiga substanser som finns i intralipid ( sojaolja och ägg) tillföras genom kosten? Har förstått att intralipiden innehåller stora mängder omega 3 o även omega 6 så kanska kan man plocka ihop dessa fettsyror som intralipiden innehåller. Inga farliga saker i alla fall. Vore ju skönt att göra det så naturligt som möjligt. Vad tror ni som är mer insatta?

  • Äldre 17 Jul 13:07

    Bor i stockholm

  • Äldre 17 Jul 14:51

    Bra solkatten ska kolla med gyn eller kanske kliniken i spanien kan göra detta när jag ska dit för ÄD. Kan man göra denna undersökning närsom under ÄD processen? Gör det ont?

  • Äldre 17 Jul 16:49

    Tack för bra svar Rosen 76 :)

  • Äldre 31 Dec 00:11

    Grattis alla ni kämpare som lyckats bli gravida o tummar hålls för er som ruvar eller är på gång. Hoppar in här då jag följt denna tråd en längre tid o själv har misslyckats med många ÄD ( 6 st) trots fina blastosyster. Ett färsk o resten frysförsök. Börjar nu bli desperat då jag blev 47 år i oktober o känner att tiden rinner ut. Har barn sedan tidigare o har inte haft varken svårt att bli gravid eller fått missfall men har nu sedan flera år tillbaka kämpat för ett litet barn till o önskar så att få uppleva detta. Har sedan första barnet haft ulcerös colit som är en autoimmun sjukdom o medicinerar för detta med Imurel ( en immunhämmande medicin) o mår bra i min sjukdom. Vid mitt senaste försök hade jag både min vanliga immunhämmande medicin plus kortison, fragmin trombyl progesteron omega 3 o andra vitaminer. Nu till min fråga till er som är insatta i ämnet. Ni pratar ju mycket om IL -dropp o det tycks som att många lyckas med just detta dropp. Tror ni att det är just  IL-dropp som ska till för att lyckas. Känner mig så osäker då jag ju står på en immunhämmande medicin dagligen o tidigare har lyckats bli gravid så mycket trots min sjukdom o medicineringen. Hur många här inne har lyckats med IL-dropp o utan? Eller tror ni att det kan vara andra orsaker till mimisslyckanden som slemhinnan ( tror kliniken) därav hystroskopin. Otur med embryona eller annat? Är så desperat o rådvill nu! Det ända jag o min man vet är att trots alla pengar o psykiskt lidande vill vi inte ge upp utan göra allt vi kan medan vi kan. Min gyn är också väldigt hjälpsam o ställer upp med medicin, undersökningar o skrev remiss till hystroskopi. Hon är inte fördömmande utifrån min ålder eller att vi redan har barn utan stöttande i alla fall. Annars känns det ganska motigt o svårt för folk att först denna barnlängtan i min ålder med barn sedan tidigare. Förlåt mitt långa röriga inlägg men inlägget speglar nog hur jag känner mig just nu, svårt att finna någon väg...

    Hoppas nu 2015 blir alla kämpares år o att många efterlängtade barn ska födas i denna tråd! Många styrkekramar!

  • Äldre 1 Jan 11:01
    +1

    Amanda, Redan o cathy Tack för era svar o stöttning! Låter som att IL dropp kanske är något jag behöver. Har liksom tänkt att min immunhämmande medicin ( imurel ) o bla kortison skulle vara tillräckligt o även oroat mig för att sänka immunförsvaret för mycket om man dessutom tar dropp. Vet någon om man kan rådfråga Dr D om denna fråga specifikt eller om man måste vara hans patient då? Var ju naturligt gravid vid 43 års ålder o har tidigare inte haft svårt att bli gravid eller behålla graviditeten utan tvärtom trots min ulcerös.

    Kram!

  • Äldre 1 Jan 13:50

    Singhattjejen: så ledsamt att höra könner så igen känslan av uppförsbacke o hopplöshet efter misslyckade försök :( extra jobbigt med misslyckanden när man satsar så o gör allt man kan. Är det fler som misslyckats trots IL dropp? eller som fått göra flera försök med dropp innan de lyckats till slut? 

    Styrkekram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!