• JZ79

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej på er. Dags för mig att kliva fram ur kulisserna, läst tråden i nått år och började då från start. Vi har 2 misslyckade ivf:er, 1 misslyckad äd i Åbo bakom oss + flera år när vi försökt på egen hand. Mina ägg är typ slut därav äggdonation, men tyvärr slutar inte problemen där..maken har väldigt få och svaga spermier. Åbo ville inte ge oss en chans till med egna spermier + äggdonation så nu har vi efter noga över vägande vänt oss till Serum. I hopp om att DNA fragmentering på sperman, PICSI och en bra behandling av mig ska ge oss vårt efterlängtade barn. Jag är reumatiker och även om reumatologen inte tror det spelar roll så har jag i bakhuvudet att immunförsvaret kanske inte är ok och att inflammation i koppen hindrar embryon från att fästa. Under alla år vi försök så har vi bara fått göra 1 återföring och det var nu sist i var i Åbo. Vi fick två fina embryon tillbaka, men ingen fastnade. Vid vanlig ivf fick vi aldrig något embryo.. Hur som helst, det gigantiska formuläret till Serum fylldes i och jag fick ett ännu längre mail tillbaka från Katie. De kan ha konsultation med oss i mars och då testa makens sperma lite mer. De vill även att jag skickar iväg mensblod. De hade gärna behandlat maken med antibiotika ifall dålig sperma beror på infektion, men det har redan gyn/urolog fixat här hemma när de upptäckte hans dåliga simmare.. Tyvärr är hans spermaprov lika dåligt efter antibiotika i en månad. Han äter nu ett helt gäng med vitaminer för att boosta simmarna så gott det går..

    Eftersom jag är reumatiker (spondartrit, sitter i b la ryggen) kan jag ha höga nivåer av TNFa? och det kan göra livmodern "hostile"? (hittar inte rätt svenskt ord) de vill eventuellt behandla mig med steroider, clexane och kanske IL och/eller GCSF daily injections. Är steroider samma som kortison? och vad är GCSF daily injections???

    De vill inte ordinera något innan jag fått klartecken från min reumatolog..men för att prata med honom vill jag veta lite mer vad det är dom menar.

    Hoppas ni kan ge mig lite svar


  • JZ79
    Cathy, tack för tips! Ska kolla om det är något Sahlgrenska kan tänka sig att kolla..Du menar att maken äter kortison i så fall? Serum som är inne på immunspåret borde ju kolla sånt också, men de gör dom alltså inte? Vi står i kö för ÄD på Sahlgrenska också, men det är evighetslång kö så därför provar vi nya vägar. Angående mina ägg så är det nog kört på den fronten. Otroligt plågsamt att efter lång stimulering endast få ut ett eller två usla ägg.. Det tåget har gått och jag är helt klar med det. Däremot är inte maken helt klar med tanken att få biologiskt barn. Vi har diskuterat mycket tidigare om att göra embryodonation eller dubbeldonation så att de matchar oss båda, men efter att vi fick 2 fina emryon i Åbo så växte hoppet hos min man. Så nu hoppas vi att Serum är svaret på våra önskningar. Mannen äter redan Folsyra, bland annat. Han har en hel dosett med vitaminer här hemma FlörtRedan, tack för artikeln. Fast jag har ju aldrig fått missfall, aldrig ens varit gravid... Vet du vad medicinen heter på svenska? Googlade men kom in på olika sorters cancermedicin.  Kortison och blodförtunnande känns som en bra plan + att jag hoppas på både östrogentabletter och plåster för att få slemhinnan att växa. Förstår inte varför den blev så tunn sist, 7 mm..Vid tidigare ivf hade jag typ 11-15 mm. Fast då är det ju andra mediciner..

    Konstigt...jag har lusläst denna tråd i evigheter och jag trodde jag läst om det mesta..ändå blir jag osäker. Vi ska maila Katie imorgon och försöka få olika datum att välja mellan så vi kan hitta billigt flyg när det är lättast att ta ledigt från jobb. Ska skriva ner frågor jag har till henne också. Lika bra, fast nu när det är lördagkväll går det ju fortar att få svar från er
  • JZ79
    Redan47 skrev 2015-01-24 23:29:21 följande:

    Du ska absolut ställa alla frågor du har till kliniken. De är inte tankeläsare. Du har definitivt ett eget ansvar ixå på denna resa att ta in info o va påläst. Lättare att ställa frågor då! Har du egna journaler ta med dem im du inte skickat dem redan.


    Vi har flera frågor till kliniken, men idag var ni snabbare att svara   I stort sett allt i journaler är översatt och vi skickade med det när vi fyllde i deras frågeformulär. Galet mycket man själv måste ta reda på..ibland känner jag det hade varit skönt att låta andra bestämma hur behandling ska gå till och bara säga ja tack och att det självklart ska fungera då   jag känner mig helt matt efter att ha letat ny klinik och alla känslor...Det är så mycket som ska fungera och kliniken måste vara rätt för både mina och makens "problem". Glad att bollen är i rullning igen i alla fall och hoppas vi möter våren i Aten Solig
  • JZ79

    Tack snälla ni för välkomnandet NinaCamilla, har följt din resa och läst om allt du varit med om. Hoppas så att det ska lyckas för er denna gång! Ja att vi valde Serum nu beror till stor del på deras senaste teknik när spermier ska befrukta ägget. Sen har ju jag en kropp som inte mår helt bra i och med alla inflammationer i leder så det känns som Serum är rätt ställe om jag behöver lite extra support för att det ska fungera. De skrev till mig om GCSF daily injections, är det samma som det där Neupogen som du tagit? Vad har du tagit för antiinflammatorisk medicin? Jag får absolut inte äta mina antiinflammatoriska mediciner vid fertilitetsbehandling eftersom de kan göra att embryot inte fastnar. Tack o lov så är min reumatolog så taggad över att jag ska må så bra som möjligt vid behandling att jag fick många kortisonsprutor sist för att kroppen inte skulle vara så inflammerad.

    Väntar nu med spänning på att få svar från Serum. Vi har mailat lite frågor + att vi vill ha förslag på datum då vi kan ha en konsultation. Katie skrev att de första lediga tiderna fanns i mars, men vill ha några alternativ när vi ska leta flyg och ta ledig från jobbet.


  • JZ79
    NinaCamilla skrev 2015-01-25 12:49:35 följande:

    JZ: Neupogen har jag inte fått än så länge och troligtvis klarar jag mig med mildare varianter än så länge. Jag får vid insättning och varje annan dag 3 dagar Dexaton 4 mg som anti-inflammatoriska samt 20 mg kortison. Annars tar jag doxycycline antiotika och IL som jag ska självmedicinerar nu en vecka efter insättning. Serum tar inga blodprover som Dr D om man inte vill förstås. Annars ger Serum IL innan insättning och under och vecka 8 men eftersom jag mår så pass bra av det och inget farlig, tänkte jag boosta min kropp med extra IL. Jag känner att t o m mitt höga blodtryck balanseras av IL. Hoppas att ni får snart tid och kommer igång. Bäst är göra lista över frågor att inget glömt. Serum har mycket att göra just nu.


    aha, fick för mig det var du som fick Neupogen..måste varit någon annan jag läst om. Läst så mycket och det är svårt att hålla isär allt. Om jag googlat rätt så är GCSF injektion samma som Neupogen. Jaja, får se vad Serum säger om det. Låter avancerat..och dyrt Obestämd Jo de verkar ha mycket nu eftersom det dröjer till mars att få konsultation, men det känns ok ändå. Huvudsaken är att någon är bestämt så vi har något att se fram emot. Ovissheten är otroligt jobbig tycker jag, att vara mellan behandlingar och ta nya beslut..
  • JZ79
    astmatiker skrev 2015-01-25 19:43:16 följande:

    JZ79: jag är lite nyfiken att höra vad de sagt här hemma i Sverige ang din mans spermie funktion. Min man har också väldigt få spermier o enligt de läkare han har varit hos så finns det inget att göra. Han har högt FSH o LH så hormonbeh fungerar ej o högdos vitaminer har inte hjälpt nämnvärt heller. Vi är nu inne på att göra ett sista FET här i Sverige och sedan söka oss utomlands om det inte funkar. Funderar på Riga el Serum eftersom de båda erbjuder många olika undersökningar o behandlingsalternativ. Så jag är väldigt intresserad av att höra vad ni tycker om Serum sedan när ni varit där och vad de har att erbjuda för manlig infertilitet.

    Självklart ni andra också om ni har några tips om bra kliniker för manlig infertilitet. Här hemma är det tyvärr sorgligt eftersatt.


    Här hemma (Sahlgrenska) har de ingen förklaring, inte heller gyn vid utredning som även konsulterade urolog. Då fick maken antibiotika 1 månad ifall det dåliga spermieantalet skulle bero på infektion..så var inte fallet. Provet lika dåligt efter behandling. Maken äter ju diverse vitaminer, slutade vid ett tillfälle och då blev provet avsevärt sämre..Så han började med vitaminer igen. Sperman blir inte så mycket bättre, men blir inte sämre i alla fall. Kromosomanalys är genomförd och helt normal. Fsh och Lh normalt, likaså testosteron. Sahlgrenska diskuterade vårt ärende grundligt i och med att mina ägg är kass/obefintliga + makens spermakvalité..De kom fram till att sperman har bättre chans än äggen, så vi blev uppsatta på ÄD-kö. Står fortfarande i kö, men minst 1 års väntetid kvar.. Så vi kör på Serum. De har ju PICSI och IMSI där som är bra när det är dåliga spermier. Vi ska även göra DNA fragmentering på sperman. Vet inte om de kommer behandla honom med något..Antibiotikakuren har vi ju redan genomfört. Har din man fått antibiotika ca 1 månad för att sen lämna nytt prov efter 3 månader? Se till att han får den behandlingen om han inte redan fått det.  Eftersom vi har "problem" både jag och min man valde vi Serum, det känns som de är bättre på individuella behandlingar än Riga. Magkänslan sa Serum, så då kör vi på det. Hoppas vi känner samma efter en konsultation.

    Håller dig uppdaterad om vad som sker. Skönt på ett vis att inte vara ensam i detta.
  • JZ79

    Cathy, tusen tack för all info!! Ska kolla mer på det här med ASA..Läsa på och se om någon vill test det. Eller självmedicinera?  FSH, LH, testosteron och kromosomanalys är normalt. Så inget där som gör att sperman är dålig..


  • JZ79
    Cathy, har precis hittat ASA på Serums hemsida, så det ska vi absolut testa På klinikens hemsida fanns det en flik angående manlig infertilitet och utredning. Återigen..tack för tips! {#emotions_dlg.flower}
  • JZ79

    Solkattan, heja dig!!!

    Har fått svar från Serum nu och fick många datum att välja på för en consultation där i mars Dessutom är det bestämt att de förutom DNA fragmentering på sperman även testar ASA som Cathy tipsade om. Glad att ni finns här så att vi lär oss vad vi måste be läkarna testa. Vi har även ordnat provtagning här hemma i Sverige för mig och mannen. Makens Vc hjälper honom och jag får hjälp av en läkarkollega på jobbet *pustar ut* Skönt när sådana små orosmoment är fixade.


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!