• Äldre 28 May 14:36
    3988216 visningar
    35645 svar
    35645
    3988216

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Jag är ny här. Har ett barn som blev till på första försöket, men nr 2 vill sig inte, har försökt i över två år utan +. Även två ivf försök. Regelbunden mens och äl. Inga fel hittade på någon av oss. Vet inte om något tyder på immunologiska problem. Väldigt riklig mens , spottings innan mens och vid äl. Dålig hy i perioder i cykeln. Har även tänkt på att jag ofta blir sjuk runt mens. Ni som inte haft missfall men ändå har immunproblem, vad har ni för symtom? Jag har förstått att många blir ordinerade prednisolon och fragmin, går det att få tag i i Sverige? Någon som fått det utskrivet av ivf klinik eller gyn? Skulle vilja ta en genväg då det kan dröja innan jag kan ta mig till Aten och jag har lite panik... Finns prednisolon receptfritt utomlands och i vilka länder? Går det att ta annat kortisonpreparat istället tex Betapred? Vore tacksam för tips och råd.

  • Äldre 10 Aug 19:32

    Varför gör man hysteroskopi?

  • Äldre 22 Aug 10:16

    Någon här som vet om man kan kombinera apiforce och pergotime? Har googlat på både svenska och utländska sidor och hittat 2-3 som säger nej, men fler som säger ja. Någon skrev att de tar ut varandra och även att apiforce o omega 3 gör det. Någon som har mer info?

  • Äldre 11 Oct 21:06

    Hej
    Jag har lyckats få tag i prednisolon som jag tänkte självmedicinera med vid nästa ivf. När
    ska jag börja ta det och hur mycket? Jag har ingen konstaterad immunproblematik, men är sekundärt barnlös sedan 2,5 år och har 2 har misslyckade ivf bakom mig.

  • Äldre 15 Oct 07:36

    Hej! Någon som kan hjälpa mig ang. när jag ska börja med prednisolon och vilken dos i samband med ivf? Sprayar nu och börjar med menopur på lördag. Tacksam för hjälp!

  • Äldre 17 Oct 09:51

    Tack Trex! Jag började med 2,5 idag och tänkte trappa upp till 10, tror du det räcker?

    Lillebob det låter inte klokt! Jag har aldrig hört talas om detta.

  • Äldre 9 Nov 19:59

    Hej! Denna ivf testar jag med presnisolon, 10mg. Jag hade äp för 9 dgar sedan och et för 6 dagar sedan. Nu har jag haft huvudvärk samt enorm trötthet hela veckan. Jag kände av tröttheten även för ca 2 v sedan men då trodde jag det var sprutorna eller nässprayen. Det hjälper inte att sova. Är även lite yr, och det känns tungt/tryckande över pannan. Tror ni det kan vara biverkningar av prednisolon (står inget i Fass) eller "vanliga" biverknigar av ivf? Känner mig orolig om det skulle kunna vara någon allvarlig biverkning, blodpropp eller något. Jag funderar på att börja trappa ner kortisonet men det kanske är för tidigt, vad tror ni? Hur snabbt ska man förresten trappa ner, alltså hur många dagar ta 7,5, 5, 2,5 innan man slutar?

  • Äldre 11 Nov 08:55

    Jag har fruktansvärd huvudvärk och nackont. Någon som vet om man kan gå till osteopat under ruvningstiden? Den första trimestern ska man inte få massage minns jag. Jag har BIM till helgen.

  • Äldre 11 Nov 14:50

    Zinfandel: ja till TD kan jag nog härda ut. Men OM det är positivt, måste jag då härda ut till v 12 med nackont och huvudvärk från andra sidan?

    Che: tråkigt att höra att dina problem inte blivit bättre :( Finns inget annat att testa förutom op?

  • Äldre 12 Nov 06:31

    Usch vad tråkigt Che. Hoppas det blir bättre. När slutade du amma? Kanske kan det ta ett tag.

    Cathy - nej jag bor inte i Sthlm. Gick hos en gravidmassör sis jag var gravid men hon sa att man inte fick gå innan v12. Jag kanske ringer osteopaten och frågar.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!