• Äldre 23 Jan 16:51
    3987452 visningar
    35645 svar
    35645
    3987452

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Jag tror att det är här jag hör hemma här också (nyss skrivit i en annan tråd, men denna verkar mer livaktig). Strävar efter att bli gravid och få barn. Har läst och skrivit i olika trådar på FL, efterhand som jag drabbats av diverse symptom och fått olika diagnoser under de senaste 3,5 åren. Hormonobalans, tidigt "för-klimakterium", ev. en inaktiv äggstock, kraftig D-vitaminbrist, ägglossningsrubbningar, urinvägsinfektion med streptokocker B, oregelbunden mens, blödningar som inte slutar, etc. Har kämpat för att avhjälpa de här bristerna och hindren för fertilitet. Gjorde ett IVF vid 41, fick 4 ägg varav ett befruktat som inte fäste/stannade kvar. Ett par månader efter det fick jag ryggproblem, vilket visade sig vara diskbråck och artros. Kommer ihåg att jag hade problem med eksem i tonåren. Alltså dags att fundera över om min kropp är babyovänlig.

    Köpte A. Beers bok och har skummat igenom den. Efter att redan ha plöjt många hyllmeter ang. andra symptom och diagnoser t ex ang. ägg, hormoner osv så känner jag att jag behöver fokusera, bl a med hjälp av testresultat, för att kunna ta boken till mig. Jag vill åka till kliniken i Athen som tillämpar Beers metoder och följer hans protokoll. Men, eftersom sparbössan behöver fyllas på inför ett nytt IVF/ÄD, så tänker jag att man kanske ska vänta med en grundlig dyr utredning i Athen tills man även har råd med ett IVF/ÄD. Testresultaten, och ev. behandlingar, är kanske bara aktuella en viss tid och måste göras om, ifall det dröjer för lång tid innan man gör ett efterföljande IVF/ÄD.
    Hur har ni gjort? Jag är tacksam för alla råd och tips! Tack för att tråden finns, och för att jag får ställa frågan Glad 

  • Äldre 25 Jan 20:45

    Tack för välkomnandet! Det värmer så när man annars ofta befinner sig i kylan hos gyn., fertilitetsläkare od
    Jisses, vilken aktiv tråd! Kul, jag hänger på! Jag håller på att läsa igenom alla inlägg, har kommit en bit ... Jag är imponerad!

    Zinfandel, tack för att du krattat gången för oss här nere i söder! Läste att du efterlyste medkämpar i ditt område, jag anmäler som medkämpe! 

    Jag sällar mig även till er som undrar över hur ni (och trol. jag) som har problem med immunsystemet trots allt drabbas av diverse sjukdomar och ohälsa vid ägglossning. Förra cykeln fick jag influensa vid ägglossningstiden, och i denna cykeln har jag fått körtelfeber. Skit! Denna cykeln har jag faktiskt ägglossning, den inträffar bara sporadiskt numera. Tänker postitivt, bra att få det nu och inte när man blivit gravid då det kan skada fostret. Man är tydligen immun efter första utbrottet. Nu ska jag krypa ner, sova och bli frisk. Vi hörs!

  • Äldre 29 Jan 11:42

    Skogsbruden: Klinikerna är skyldiga att lämna ut din journal till dig om du begär den (kopia). Jag ringde bara till ivf-kliniken och sade att jag ville ha min journal. Kan ju vara bra att ha då både deras bedömningar, testresultat och behandlingsprotokollet med hormondoser och allt finns med där. Tog 1-2 veckor efter samtalet sedan kom journalkopia med posten.

  • Äldre 1 Feb 19:51

    Läser tråden och gläds med alla som kommit till Aten, och kommit en bit på vägen till barn! Styrkekramar till alla som måste ta ny tag!
    Jag bestämde mig för ta steget och åka till Aten, men nu har allt stannat upp. Det har seglat upp ett nytt problem som jag inte räknat med: cellförändringar på livmodertappen, för första gången i mitt liv. Fick en chock! Kompletterande prover har tagits, men måste vänta en månad på svar. Beroende på provsvaren, så måste antingen ett ingrepp göras som gör tappen lite kortare och/eller så följer en efterkontroll om 6 MÅNADER! Jag får inte bli gravid förrän allt är klart, utrett och "faran över". Känns som mina egna ägg sitter på en liten båt som försvinner vid horisonten ... Ännu en faktor som försenar och komplicerar.

    Mina egentliga frågor är:
    - om någon har erfarenhet av något liknande, att få ett sådant besked inför ett IVF och kanske ännu viktigare inför en behandling som ska reducera immunologisk faktor inför och under graviditet? Vilka är era erfarenheter?

    - innebär en behandling mot immunologisk faktor inför och under graviditet att man får ett sämre immunförsvar än normalt/andra människor, eller bara att man balanserar det? Det är meningen att kroppens eget immunförsvar ska bekämpa den infektion som orsakar cellförändringarna, och då vågar man ju inte försämra imförsv.et under tiden. Att åtgärda cellförändringar under en ev. graviditet bör man inte. 

    Jag har typiska immunologiska åkommor, men verkar inte ha ett immunförsvar som gör mig mindre sjuk då jag nästan alltid blir rejält förkyld vid ägglossning, och blir ordentligt sjuk i influensa på vintern. Verkar som mitt immunförsvar snarare är obalanserat än överaktivt/aggresivt. Kanske stämmer med pendelrörelsen som Dr D nämnt för andra? 

  • Äldre 9 May 10:14

    Hej! Panik... Kan jag ha utvecklat antikroppar i blodet, och antikroppar mot annans "blod": vad bör jag testa, och var kan jag testa detta,? Mycket tacksam för synpunkter och erfarenheter ! Följer trådar om Aten ... , men kommer inte ihåg om jag skrivit i just denna. Fått 3 blodtransfusioner för några år sedan. Då jag är Rh- (negativ) så är jag livrädd för att jag via blodtransfusion fått i mig antikroppar mot Rh+ eller ev. bildat antikroppar mot andra blodgruppsantigen. Frågat en allmänläkare som svarat , du behöver inte vara orolig. Det svaret är man ju van vid , kan ju betyda att det är ovanligt men förekommer . Läst vidare om transfusionsmedicin, och jag blev inte lugnare av det. Tvärtom. Känner att måste ha klarhet i saken före nästa IVF med donation. Så här långt i mitt läsande har jag lärt följande: Irreguljära erytrocytantikroppar=Antikroppar som med eller utan känd antigenstimulering bildas hos en individ. Uppkommer vanligen efter transfusion eller graviditet. Antikroppar mot andra blodgruppsantigen än A och B. Termen gäller även Rh- antikroppar mot Rh+ så vitt jag vet. Alltså, är detta - irreguljära erytrocytantikroppar - en problematik som A. Beer tar upp,? Är det något som man testar på Serum el. Life clinic i Aten, och något som man beaktar där? Har även en annan fundering: Ska göra testerna för bakterier och hidden chlamydia hos Peny på Serum. Vet inte i vilken utsträckning man även kan göra tester för immunologisk faktor där, en del prover verkar det som . Men är det annars Life clinic , också i Aten, som är den bästa kliniken att vända sig för sådana tester? Mycket tacksam för vägledning om hur jag går vidare ....

  • Äldre 12 May 14:10

    Stort tack för svar angående immunisering. Hoppfullt att bla kortison kan sättas in. Tyvärr är det inte bara RhD immunisering som man kan råka ut för, utan man kan även bilda antikroppar mot blodgrupper och mot sk K-antigenet (blodgrupp K=Kell). Har läst om studier som visat att par med viss blodgrupp inom vanliga ABO-systemet har svårt att bli gravida tillsammans, har inte uppgifterna här nu. När det gäller blodgrupp K så är största delen K-negativa, endast 4 % är K- positiva, men anti-K hör vid sidan om ABO- och RhD-antikropparna till de kliniskt mest betydelselefulla erytrocytantikropparna ? anti-K-antikropparna förorsakar problem i följande graviditet om fostrets erytrocyter är K-positivia ? åt flickor och kvinnor i fertil ålder bör väljas K-negativa erytrocyter vid blodtransfusion. En K-negativ individ kan utveckla antikroppar mot K-antigenet efter att ha utsatts för K-positiva erytrocyter vid blodtransfusion och vid graviditet. Ja, så långt har jag kommit i min läsning av blodcentralernas egna hemsidor ... Bästa är som sagt att genomgå en grundlig screening, men vet ännu inte vilka antikroppar man screenar för i Sverige.

  • Äldre 12 May 14:17

    Mitt bidrag till fiskoljatipsen: ätit Super EPA som ska vara något av det renaste på marknaden, mkt koncentrerad: 1g kapsel: o,43g EPA+0,27g DHA. Hade kapslar av fiskgelatin , men upptäckte nyss när kollade på burken att de övergått till nötdjursgelatin.. Därmed kommer jag nog att byta... Är lite dyrare än andra.

  • Äldre 12 May 14:22

    ... Vet ännu inte om man screenar för andra än RhD- antikroppar i samband med fertilitet i Sverige ska det stå.

  • Äldre 13 May 14:49

    Hej! Vill ingjuta lite hopp inför framtiden - en snar framtid - ang. hysto ol. Läs artikel i "Aktuellt om Vetenskap & Hälsa" handlar om forskning på Lunds Univ. och inom Region Skåne. Numret från nov 2012 var ett temanr om barnlöshet och IVF. Finns en artikel om en överläkare på RMC i Malmö som då ville starta en studie efter att ha observerat följande. Citat: ? Det har visat sig att kvinnor som skrapats ofta blir gravida väldigt snabbt efteråt. Även kvinnor som gjort en äggledarundersökning, där man går in med en kateter i livmodern, blir ofta gravida efteråt. Det kan bero på att livmoderslemhinnan då inte innehåller lika mycket cytokiner och andra inflammatoriska ämnen, tror hon. Kanske är studien klar nu? I så fall undrar man ju om vad hon kom fram till, och om de kommer att behandla med skrapning, alt. retning, av livmoderslemhinnan. Artikeln finns att läsa på tidskriftens hemsida, går att googla fram. Står även om en del annan forskn ang Fertilitet. På deras hemsida Ja, en del är ju gammal skåpmat om man varit utomlands .... PS Man kan föreslå vad man vill att tidningen ska handla om i kommande nummer. Kan ju vara en ide att den här tråden samlar sig kring ett gemensamt förslag och skickar in det. Då får vetenskapsjournalisterna s a s göra jobbet, och vi slipper samla in just den informationen om vad som händer nere i skåne.

  • Äldre 13 May 16:37

    Zinfandel, vet inte om det är samma överläkare på RMC vi syftar på. Det är en kvinna, hon heter Margareta Kitlinski , och har f ö själv varit IVF patient. Men jag känner inte till så många ... Har ni färdigt material så tycker jag ni ska skicka in!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!