• Prickigchokladmal

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej tjejer,
    Har läst den här tråden med stort intresse. Har endast gjort en hel ivf och är inte så inläst på immunologiämnet men jag hoppas det är ok att ställa en fråga. Har märkt att jag alltid blir extra allergisk både vid mens och vid äl. Är det någon av er som har erfarenhet av det? Jag försöker läsa mig till om det finns någon koppling till immunologiska fertilitetsproblem och allergier men inte hittat riktigt fram. Någon av er som vet eller har lästips?

  • Prickigchokladmal

    Hej Zinfandel, Mycket äggallergisk som barn. Numer endast det vanliga av födoämnen nötter, baljväxter, stenfrukter. Även de flest djur och många pollensorter. Har alltid trott att mina problem beror på hormonstrul. Har kort lutealfas och en skäggväxt som George michael :s ( men inte pco). Nu börjar jag undra om det är fler käppar i hjulet. Har du allergier Zinfandel?

  • Prickigchokladmal

    Tack Zinfandel! Jätteintressant. När du skriver testa ige-antikroppar, menar du vanliga allergitest då eller menar du att jag bör testa efter ngt speciellt? Med specialisterna, då menar du Aten eller London, eller hur? Är de likvärdiga?

  • Prickigchokladmal

    Hej igen och mera tack Zinfandel!
    Hoppas jag inte tröttar ut dig nu med min väldigt basala frågor. Har du fått hjälp via en vanlig vårdcentral med hemmatesterna? eller har du gått till en gyn? Kanske verkar löjligt att jag frågar men jag tycker ibland att de är lite motsträviga till tester. Känner du till alla dessa doktorer? Hur har du valt? Jag kan såklart maila samtliga och se om någon av dem har tid och vilken respons jag får. Men det vore intressant att höra av någon som haft personlig kontakt med någon av dem eller flera. London känns ju bekvämt att åka till.

  • Prickigchokladmal

    Hej igen, här är ytterligare en fråga från mig. För privat vård i Sverige kan man ju finansiera genom bruttolönavdrag. Vet någon av er om det funkar även för vården i Aten eller London eller vad det nu blir?

  • Prickigchokladmal

    Ninnin: Jag kan inget om dr d-behandlingen men väldigt mycket om eksem och klåda. :s Förutom tavegyl och kyla brukar jag köra med fenuril med hydrokortison. Det är en svag kortisonkräm (eg ska man ju behandla eksem aggressivt) men den svider lite och det brukar iaf för mig ta udden av klådan. Kanske kan hjälpa något på kort sikt?

  • Prickigchokladmal

    Har inte heller fått svar från dr D. Det var min första kontakt så det är ju absolut inte lika allvarligt som att han inte svarar er som han redan behandlar men jag undrar, händer detta emellanåt? Eller är det bara det senaste?

  • Prickigchokladmal

    Hej alla, Ska ha en telefonkonsultation med dr braverman (dr d svarade aldrig på mitt mail). Ska försöka få provtagning gjord via vc men hur ska jag lyckas få ut ev mediciner? Set funkar väl inte med amrikanskt recept? Har någon något tips?

  • Prickigchokladmal

    Hej, tack Zin för svaret. Gick in på din presentation och insåg att du bor söderut...Har också precis insett att man ser hur många och vilka besök man får till sin presentation. Ursäkta att jag stalkat dig men din presentation är bra och dina inlägg likaså :) Någon från Stockholm som har tips på bra vc etc? Inboxa mig gärna!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!