• Äldre 20 Jan 19:21
    3988594 visningar
    35645 svar
    35645
    3988594

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hejhopp alla fantastiska kvinnor! En fråga till er...efter fyra missfall ska jag nu pröva prednisilon som jag kommit över här på FL, eftersom ingen läkare vill skriva ut till mig....när ska jag börja med kortisonet, vänder mig till er experter för svar, hoppas ni orkar svara.... Tack, tack :)

  • Äldre 21 Jan 11:28

    Tack TWH, jag har ju " bara" fyra missfall men det har totalt knäckt mig särskilt det sista, trodde stenhårt på att Trombylen skulle hjälpa mig. Nu har jag lyckats komma över prednisolon och ska få fragmin. Vet ej vad som är min problematik då de ej hittar ngt, allt är ju så jättebra, ja, ni känner ju igen det där...gick hos Lennart B i Borås nu sista gången men, gick ej vägen...nu inför denna gång vill jag ju såklart pröva medicinering, vilket han inte ville ge mig, så då går jag privat nu....är ju såklart nyfiken på tnf-alpha och nk-celler, men har ingen tid och inte den ekonomin att genomföra dessa prover, så trist, tycker det är vansinne att de inte prövar dessa i Sverige, ja, ja, det är ju en lång debatt det där...som tur är har vi en fantastisk son som är 2 år, inga missfall innan honom... Tack igen och lycka till!

  • Äldre 21 Jan 13:35

    Tack, tack Zin för svar, ursäkta att jag frågar på här, men implantation är alltså en v efter ägglossning, eller uppfattar jag fel...? Och hur mkt ska jag börja med och hur länge? Tack igen gulliga ni!

  • Äldre 21 Jan 16:59

    Lider och känner så med dig skogsbruden! Vi har fyra missfall bakom oss en fantastisk son som är drygt 2 år tack och lov! Jag har varit helt nedbruten särskilt efter det sista då jag verkligen trodde på denna gång då jag åt Trombyl, men inte då! Har slitit enormt på oss hela familjen, sonen märker ju av vår sorg så tydligt, ja, du vet säkert vad jag talar om....tur att det finns trådar som denna, känner mig så ensam ochntotalt misslyckad av detta, kan inte styra över att jag känner så, trots att jag vet att det inget jag kan göra ngt åt. Det sorgliga i alla dessa tragedier är ju den svenska läkarvetenskapen kring detta, att de ligger så efter i just upprepade missfall och immunproblem...så skönt att du mött en bra läkare, härligt, hoppas det går bra att jag ställer lite frågor gällande medicineringen då jag ska ta det nu fram över och kanske ska kräva av min gyn...jag har med varit helt tömd och väggat pga av sorg samt att min kropp är helt slut...jag fick akuputur i våras som gjorde att binjurarna återhämtade sig, kände mig stark och vips så blev jag gravid, men MA v 6+4:( så nu ska jag försöka med kortison ifrån ägglossning och fragmin, vid nästa graviditet....jag blev nyfiken på vad det är för medicin gällande serotinin, 5-htp? det var med lågt hos mig, men fick ingen behandling:( jagnhar med som du en enormt svullen mage, särskilt innan mens, men läkarna skyller på hormoner....så det finns medicin för det alltså? Tack för att du delar med dig av information....så håller vi tummarna nu är det vår allas tur här inne!

  • Äldre 22 Jan 20:19

    Härligt Zin! Tummarna hålls stenhårt! Skogsbruden, tack rara för ditt inlägg, så lustigt har resonerat precis som du...separerade med mitt ex vid 32 års ålder och tänkte, ja, ja, det här med barn får jag nog hoppa här i detta liv, eftersom jag då stod på ruta ett igen...men träffade min underbara man vid 34 år och var bara sååå glad och nöjd att jag kunde bli kär igen, trodde jag inte.... Sedan bestämde vi ganska snabbt att vi ville ha barn tillsammans och jag hade precis som du säger inga som helst krav, och läste då om andra som kämpade med 2 barnet eller tredje, tänkte jag med herregud, kan de inte vara glada för de barn de har....när jag blev gravid och vår fantastiska son kom till världen tänkte jag, nu är cirkeln sluten, jag kommer inte kräva ngt mer, lyckan var total....tills den dagen då vi verkligen kom in på syskonförsök och absolut ville detta, då har det gått käpp rakt åt h-vete... Jag beklagar verkligen allt du varit och går igenom, jag är inte ens i närheten av det du beskriver.... Jag är 38 år och känner att tiden biter tag i mig och som du säger den här jäkla normen i samhället, ska ni inte ha två barn??? Blir tokig av ilska när jag tänker på folks klumpigheter.... Jag var så totalt nere nu senaste MA så jag uppsökte faktiskt ett medium/ homeopat som kände igenom hela min kropp och kom fram till att mitt bäcken inte vill vara med om en vaginal förlossning igen, det var en tuff förlossning med sugklocka och många dragningar...så hon hade rätt där, sedan sade hon lugnt till mig att det kommer barn, hon såg till och med två barn, men längre fram, och du ska begära kejsarsnitt ja, ja...jag finner i alla fallstort förtroende för denna kvinna och jag känner ett lugn i mig trots allt, det var en fantastiks upplevelse hon berättade mycket om min kropp som stämde precis in....Tack igen för din beskrivning över medicinerna....vet inte vilket kort jag ska satsa på, eller vad som är bekymret med min kropp....stress har jag ju kännt mentalt, totalt dränerade, men känner att jag återhämtar mig snabbt, är ju i mkt god fysisk form då jag tränat på hög nivå innan vår son och kom snabbt tillbaka, dock 7 kg till min ursprungsvikt, men så smal vill jag i te vara nu. De problem som jag fått som uppkom efter det andra MA var spottings innan mens, mkt svullen mage innan mens, det har jag aldrig haft tidigare, undrar ju så klart om det kan ha ngt med MA att göra....läkarna säger ju att alla hormoner är normala, men v.ad ska man tro, är ju inte normalt att ha spottings 3-4 dagar efter ÄL?? Tycker inte jag iaf...jättesvullen mage och spottings låter som i mina öron hormonrubbning....eller vad tror ni...kram alla!

  • Äldre 24 Jan 20:29

    Tack snälla Skogsbruden för svar! En fråga, vad för olika metoder testade du för att bli kvitt spottings....jag är med så galet otålig, så jag har kört progesteronkräm, starka b6 för att blinav med dem, men inget har hjälpt:( tar tacksamt emot andra tips och förslag på vad man kan testa:) tack rara igen....härligt att ni kommit ett steg på vägen och mejlat kliniken och fått svar...håller tummar och tår! Kram, kram!

  • Äldre 25 Jan 11:10

    Tack rara igen Skogsbruden! Ja, akuputur kände jag givetvis att det hjälpte, framför allt att slappna av, men blev ej av med mina spottings, tyvärr....körde ändå 4 månader, var 14: de dag enligt akuputörens rekommendation...kanske var för kort tid, ja, otålig som jag är...men visst det är nog bra om jag tar upp det igen, efter senaste MA tappade jag ju hoppet för allt och blev så negativ och svårt att motivera att ta upp allt igen, så jag började fokusera på min träning igen,...jag har ju varit på en ganska hög nivå innan min första lyckade graviditet och levde på de kickar jag fick via träningen, ja du vet vad jag pratar om, serotininet är på topp efter varje pass ochjag körde ca 10- 12 pass i veckan samt tävlade....klart det blev en chock för kroppen när jag var tvungen att tagga ner när jag blev gravid, men det var mest jobbigt för psyket, hade en lätt depression faktiskt, trots att jag var gravid och världens lyckligaste, ja, du hör ju hur knepigt kroppen och psyket fungerar....kanske kan vara det som spökar nu....har ju fortf 10 kg kvar sedan inna, kroppen kanske inte orkar med en graviditet till pga mina kilon? Ja, ja, vem vet....usch denna djungel....men nu tränar jag i f 4 pass i v och mår prima av det...ju mer desto bättre och precis som du säger, vad jag äter spelar stor roll för måendet och vikten, går upp direkt, särskilt om jag inte rör på mig...nu har jag varit jätteförkyld en hel v och känner direkt att jag lägger på mig....trist...ska ta upp akuputur igen, stort hål i plånboken igen bara, detta har ruinerat mig, man måste ju leva också vi har ju våran son att tänka på, så måste prioritera att göra saker med familjen med, samtidigt som jag bara vill bli gravid till varje pris och ge vår son ett syskon....ingen lätt balansgång....sköt omger alla och ha en skön fredag, och stort tack igen Skigsbruden!

  • Äldre 25 Jan 14:14

    Stackare där Lotus vilken otur med den akupunktören....jag bor dessvärre inte i Sthlm-området, men tror det finns många här i tråden som gör det och kört akuputur....så hoppas du kan finna någon....det finns många som är inriktade på fertilitetsfrågor i ditt område så hoppas du hittar rätt...min akupunktör tryckte under fötterna efter varje behandling för att se om min balans blivit bättre samt organen...hon gav god rådgivning och tog sig tid till Kina funderingar, men även hon är starkt övertygad om att det kommer g vägen för oss, hon menar på att det inte är mitt immunförsvar som spökar,mutan bara stress med tanke på alla mf som kommit så tätt....ja, ja, vad vet jag...lycka till Lotus!

  • Äldre 14 Feb 14:43

    Intressant med läkaren där! Önskar få hennes namn? Tar hon tnf prov? Tacksam för svar!:)

  • Äldre 14 Feb 19:29

    Åhhh, äntligen!! Läkare som är lite innovativa!! Tack, Sverige nu äntligen så dax att vakna upp... Jag menar inte ska vi kvinnor behöva åka till andra länder för att testa immunorover.... Bra att de äntligen vaknar!! Vore oerhört tacksam om nu orkar och vill informera fortlöpande om de önskar patienter så är jag starkt intresserad såklart, har ju inte råd att köra athenprocessen, tyvärr... Vi kanske kan berätta om vår aktivitet här och faktiskt visa att det är en stor målgrupp kvinnor som behöver immunbehandling.. Bevisen finns ju här, borde väcka nyfikenhet hos läkare.... Jag menar om man arbetar som gyn med specialisering inom fertilitet borde detta starkt intressera, knepigt annars, kan ju inte bara negligeras.... Ja,ja ni vet ju precis vad jag talar om...kram alla kämpare!!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!