• Fidelia

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    En vecka sedan senaste missfallet och mycket tid är ägnad åt att läsa på FL. Varje tråd länkar med mer info till en annan och detta är fjärde tråden som jag plöjer, nu är jag halvvägs igenom tråden och känner att det är dags att skriva några ord. Jag vill börja med att tacka för all den kunskap, energi och människokärlek som ni delar med er av!!

    Efter fyra års kämpande har vi bestämt oss att försöka få hjälp i Aten. Jag antar att det är semestertider hos dem men jag har i varje fall fått respons på mitt "anmälningsmejl". Tills de öppnar igen tänkte jag försöka förbereda så mycket som möjligt inför besöket.

    Jag är tacksam om någon har möjlighet att sända mig det dokument som man ska fylla i till Dr D så att vi kan starta upp det.

    Med tanke på det som jag har läst hittills så räknar jag med att jag antagligen kommer behöva ta blodprov och IL regelbundet. Blodprov är inget problem, den kontakten har jag, däremot kan det vara lite svårare med IL. Jag bor i Luleå och är tacksam för alla tips som kan hjälpa mig vidare.

  • Fidelia

    Zinfandel: Tack för den fantastiska hemsidan som du har gjort. Det är tacksamt att ha all info på samma ställe.

    Vi har haft en första kontakt med Mina hos Dr D och försöker nu boka ett möte men får inget svar på vårt mejl. Är det någon som vet om de har semesterstängt? Och hur länge i sådana fall?

  • Fidelia

    Själv har jag fått mig en ordentlig funderare idag. Har äntligen läst igenom hela tråden och så imponerad av all den kunskap, erfarenhet och hjälpsamhet som finns här. Min man och jag hade bestämt oss för att åka ner till Aten, vi väntar bara på att kliniken ska öppna så att vi kan boka en tid.

    Dock så har jag ett samtal med min läkare idag som gör mig fundersam. Jag har haft tre identiska missfall där fostret har fortsatt växa hela tiden men alldeles för långsamt (konstaterat med regelbunda VUL). Vid v11 har fostret haft storlek för v7 och sedan har det blivit missfall v11 el v12. Nu menar min läkare på att detta tyder på att det är ett genetiskt fel på alla foster eftersom det ofta får dem att växa saktare. Han tycker dock att det konstigt att det sker om och om igen, så stor borde inte risken vara. Även min mamma hade missfall innan det lyckades, fem st, dock verkar det som om det ordnade sig med en hästkur antibiotika till min pappa (eller så hade de bara tur). Nu är jag fundersam på vår situation. Är det genetiskt eller kan det vara immunologiskt?

    Vad ska vi göra? Åka till Aten ändå? Hur skulle du ha gjort?

  • Fidelia

    Japp, vi har båda tagit kromosomprover med normalt resultat, men han menade på att det ändå kan vara nåt genetiskt.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!