• Ananax

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej tjejer!

    Har nu försökt läsa mig igenom hela tråden och har nästan lyckats Det har tagit tre helger, en hel del kvällar och har nu kommit fram till oktober 2015, så lite till tills jag är helt uppdaterad om hur status är för er alla just nu.

    Min historia kort är: 35,5 år, endometrios, superlågt amh (0,28), MA i november 2015 (v 9), nyligen misslyckad ivf där vi körde det långa protokollet och fick bara en äggblåsa. Visserligen var det ett ägg av "toppkvalitet" men inte hjälpte det. Testade negativt på TD i måndags.

    Jag är liksom många i tråden aldrig sjuk och upplever "värmevallningar" när jag blir gravid.

    Vill jättegärna vara med i tråden. Är mycket imponerad över all kunskap, stöd och värme som finns här.

    Jag är förhoppningsvis på gång jag också. Skickar blod till Serum imorgon och har mejlat med både Dr D och Dr Braverman för en initial telofonkonsultation. Någon som har testat båda och som har några tankar kring hur man ska tänka när man bestämmer sig för vem av dem som passar bäst? Dr Braverman verkar mer insatt i endometrios-problematiken (i alla fall om man läser på bådas hemsidor)?

  • Ananax

    Tack mom2012!!

    Ska kolla in Fertility Clinics hemsida... Hos Serum går det inte att få enbart immunbehandling som jag försår det. Den behandlingen verkar bara ges i samband med IVF och ÄD hos dem...?

  • Ananax

    Grukangrace:Håller tummarna!

    Mom2012: Tyvärr kan jag inte svaret på din fråga men är intresserad om någon annan känner till det. Misstänker nämligen själv att jag har lågt progesteron. Har du fått kolla det värdet i fertilitetsutredningen? Tycker det tagits väldigt lite prover på mig.

    En annan fråga - jag skulle vilja testa Prasteron men får inte det utskrivet. Någon som har tips på hur jag skulle kunna få tag i det?

  • Ananax

    UndrandeSökande: Tack för tips om DHA!

    Tack övriga för input om Dr D!

    Har precis haft en snabb telefonkonsultation med Dr Braverman. Han var mycket trevlig men hans besked om att jag inte kommer att kunna bli gravid om jag inte opererar bort min endometrioscysta var inte särskilt upplyftande. Han tyckte jag skulle göra det i New York. Någon som opererat endometrios?

  • Ananax

    Pink lilly: intressant det du skriver om akupunktur och mensen. Jag går också på akupunktur men började min 7 dagars behandling på mensens första dag. Denna mensomgång har varit precis som du beskriver tunnare, mer lättflytande och ljusröd (ursäkta detaljer: mindre klumpig också). Har dock fått för mig att det beror på tillskott av progesteron i förra cykeln pga IVF. Har du tagit progesteron?

  • Ananax

    Pink lilly: Först - grattis till din bebis! Ja sorry, jag menade pipperonis inlägg. Ja att akupunktur kan hjälpa är nog odiskutabelt. Till och med läkarna tror ju till viss del på det och de brukar ju vara ganska svårövertygade om alternativa metoder Hur ofta gick du på akupunktur? Regelbundet eller i samband med mens eller ivf?

  • Ananax

    Tack Mom2012! Kanske borde veta det eftersom jag läst tråden men det är så många att hålla reda på så jag frågar - Hur har det gått för dig?

    Jag har haft vissa läkare i Sverige som säger operera och andra som säger tvärtom och efter att ha gjort vissa efterforskningar så verkar som att det råder oenighet bland både utländska och svenska läkare kring vad som är bäst för fertiliteten. Svårt att avgöra själv vad man ska göra när inte ens läkarna är eniga. Men lyckas man inte med endon kvar så är det nog inte så mkt att fundera över... Det enda jag inte prövat är ju immunbehandling så frågan är om jag bör göra ett försök med det innan operation....

  • Ananax

    Vilken jättebra sammanställning UndrandeSökande! Har nu nästan bestämt mig för att åka så då får jag också nytta av sammanställningen :)

    Lycka till i Athen Aliiice!

  • Ananax

    Vad tråkigt Pipperoni att det inte gick vägen med äggen denna gång. Maximal otur att pricka en dålig cykel och till råga på allt blir bestulen två gånger.... Men det borde ju verkligen innebära att turen vänder nu....! Du ska se att allt säkert går bättre nästa gång!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!