• MrsHK

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej,

    Också ny i tråden som jag hittade efter sommaren.

    Tack för tips och all er expertis!

    Jag förlorade min hittills enda bebis för 4,5 år sedan pga en infektion i lungan. Trots fullgången graviditet var hon för svag, hade haft en tillfälligt dålig tillväxt.

    Har försökt några år som resulterade i ett tidigt mf v.8. Vill nu ge det en sista chans med egna ägg. Pratade med dr D i oktober som sa att min bebis död berodde på mitt immunförsvar. Jag har atopiskt eksem, lätt sköldkörtelrubbning, annars alltid varit väldigt frisk.

    På måndag 12 jan har vi tid hos dr D. Spännande se vad det kan ge.

  • MrsHK

    Tack rara ni. Blev paff när dr D hävdade att immunförsvaret var huvudboven :(

    Har sannolikt IBS också. Jätteskönt göra utredning hos dr D och få lägga sitt liv i hans händer. Vilken värme, stöd och kämparglöd härinne! Pga omständigheter gjorde jag mitt första ivf färsk+fet i så sent som i somras på CFC i Dk. Bra äggproduktion men inga plus. Är nu 46, och så glad det finns kliniker med lite högre åldersgräns. Jag gjorde även 6 inseminationer tidigare på CFC varav en grav. men tidigt mf.

    Blev väldigt glad läsa det gått bra för många som lyckats och håller alla mina tummar för er som nu är gravida!

  • MrsHK

    Hem från Aten igår. Hade en trevlig pratstund med Athen där. Athen:hoppas det gick bra med allt, kul träffas hos dr D!

    Verkligen trevlig och omtänksam är han dr D. Fick IL + han skrev ut pred & clexane 6000. Och så tömde jag ett par apotek på all deras pred :) I väntan på blodprovsvaren ska vi besluta om hur vi går vidare. Precis som några av er är jag 45+ . ÄD är ju ett alternativ. Dr D föreslog annars att jag pressar ut det sista jag har i äggstockarna ;) genom äggplock några ggr utan direkt transfer för att maximera chansen.

    Jag har plötsligt fått problem med tunn slemhinna senaste månaderna, trots folliklar som växer bra. Varför? Dr D tror det beror på immunproblem.

    Katt12, håller med de andra, följ ditt hjärta...blir lätt ledsamt och svårt ångra i efterhand att man inte försökte...

  • MrsHK

    Tack Zinfandel och Redan för era goda råd om hur behandla och boosta tunn slemhinna.

    Athen: Jag fick pergo av gyn 2 cykler före jul; slemhinnan växte knappt och mötte bara 5-6 på cd 12. Jämfört med ivf/fet i somras då den mätte minst 8.5. Denna ostim.cykel, cd 2 var den 4 mm och cd 9 hos D var den bara 5-6mm. Något har hänt; för 3 år sedan var slh 12-13 mm på cd 12 när jag fick pergo+puregon 3 ggr.

    D har inte ordinerat något alls för slemhinnan ännu, utan tog ett blodprov för att undersöka varför. Förklarade att det antingen beror på att äggbl/slemh göds av östradiolen, därav växer äggblåsorna, alternativt tunnt pga svarar dåligt på östradiolet, typ, om jag förstod rätt...

    Har ännu inte börjat m IL dropp eller clexane/fragmin, utan inväntar Ds provsvar och behplan.

    Linneasvea: jag har alltid haft tydligt Äl sekret med pos omslag (testlagret/CBsticka) och lite knip i äggstockarna. Dock under stimulerade cykler uteblir både äl sekret och pos omslag. Denna ostim.cykel har allt återgått till det normala.

  • MrsHK

    AnnC, lider med dig, det är så sorgligt och jag vet hur det känns att förlora ett litet barn pga något i mitt fall förmodat immunrelaterat. Håller tummarna för att det får gå bra nästa gång. Varma tankar till dig.

  • MrsHK

    SnartLycklig, jag har ju följt din långa resa. Åh, jag blir så glad att det går bra!

    AnnC, nu har det gått 4.5 år sedan händelsen. Inte mindre saknad, men lite lättare se framåt; de små finns med oss och värmer våra hjärtan var dag. Hoppas du inte anklagar din kropp alltför mycket. Vore fint med ett syskon och nej, jag ger inte upp än :)

  • MrsHK

    Hej Athen och alla andra,

    Jag fick också mina provsvar från Dr Dimitri idag. Pp dagens follpw up samtal gick D igenom provsvaren med förklaringar, både Chicago och de grekiska resultaten.

    Precis som du Athen hade jag ett påtagligt immunsystem i obalans. D bekräftade det han misstänkte; att detta är medfött hos mig. Mitt atopiska eksem har ju varit enormt jobbigt mellan åren jag var 19-35 år ( inre stress).

    De flesta svaren, TSH, anti TPO, Anti TG , antiCoagulation m.m.var bra/normala inom referensvärdena. Alla provsvaren är påverkade av kortisonet (10 mg prednisolon) jag hade tagit under 2 mån fram tom 12 jan. när vi var hos D.  F.n så är min kropp i balans på det stora hela - just nu.

    D förklarade att en del svar var en positiv effekt av pred. och i en del fall hade värdena varit sämre om pred inte hade tagits, särskilt TNF-a:IL-10= 27.3 / ref.13.2-30.6, hade nog legat på 14 utan pred. Visar på svajigt immunsystem.

    Den stora avvikelsen låg i:
    CD19 + CD3 = 17.6 (H) /ref.värde 5-10 .  Reagerar onormalt högt, trots cortison!

    Jag ska ej köra beh. nu före mars, och till dess ingen immunbeh.
    Jag fortsätter som vanligt med mina vitaminer, Omega3, Agnus Castus, D-vit, Folsyra, BabyAspirin. Ska komplettera med E-och B-vitaminer.

    D vill att jag informerar honom om slemhinnan kontinuerligt, mitt i cyklen i feb för den var ju mkt tunn cd 9.
    D vill lugna min kropp under 1-2 mån med cortison, så jag återupptar efter 2 v uppehåll, börjar igen nu med samma dos 10 mg och därefter gå upp till 15 mg.

    Blev ni också pigga/fick extra energi av cortison? Jag blev det och sedan trött (inbillning?) när jag trappade ned under 6 dgr för 10 dgr sedan. D säger att det är en normal reaktion.

    Fram till mars behöver vi friska spermier, och det sker tidigast mars/april pga min killes situation. Så jag /vi hinner  även fundera om det är lönt köra mina egna,  "gamla" ägg eller ÄD.

  • MrsHK

    Oj lite långt.. men rättelse: IFN-a: 6.7 /ref.5.8-20.5 hade legat högre på 14 utan pred. D anser att mitt immunsystem bidragit till min IBS oxå.

    Köpte 10 pack krav tomatjuice från Itago som ni i tråden tipsade om. Bra för att sänka TNF-a. God men glömmer bort dricka.

  • MrsHK
    Snart lycklig skrev 2015-02-03 12:32:23 följande:

    Svenskt recept och 250 ml-påse.


    Oj, halva priset i Sverige då. Jmfr när jag var i Aten i januari och köpte direkt hos D fakturerade han ? 175 för 5 påsar IL à 250 ml. Då ville han att jag bara ska använda 100 ml +späda ut med koksaltlösning.
  • MrsHK
    MrsHK skrev 2015-02-03 13:29:58 följande:

    Oj, halva priset i Sverige då. Jmfr när jag var i Aten i januari och köpte direkt hos D fakturerade han ? 175 för 5 påsar IL à 250 ml. Då ville han att jag bara ska använda 100 ml +späda ut med koksaltlösning.


    EUR 175 totalt.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!