• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla som kämpar!

    Vi har gjort flera insättningar i Sverige utan resultat, är oförklarligt barnlös och får fram många fina embryon. Har tänkt att det kanske är mitt immunförsvar som är problemet. Har dock inte vågat läsa den här tården förens nu eftersom det känts som ett väldigt stort steg att åka till Aten. Men jag har börjat lite lätt nu i alla fall och har gjort ett sånt där mensblodstest på ivf serum. De hittade till min stora förvåning "hidden chlamydia". Vet inte alls hur jag fått det, men nu är det som det är. De fann även någon "bacterial load", som skulle tyda på någon infektion. Har fått ett recept på antibiotika (25 dagar) från Serum mailat till mig. Funderar nu hur i hela världen jag ska lyckas få ut antibiotika i Sverige med detta recept?? Känns som att jagkommer att bli nekad... Hur har det gått för er andra som fått recept från serum, har det bara varit att knalla ned på apoteket och hämta? Någon som kan rekommendera något specifikt apotek i Uppsala, Stockholm eller Gävle där man kan få ut medicin med Serums mailade recept. Jättetacksam för svar.

    Efter detta lär det väl bära av till Aten för en hysteroskopi antar jag. Går det att göra en sån när man har en endometrioscysta i vägen på ena äggstocken, någon som vet? Vill inte ta bort cystan då jag hört att borttagande av endo-cystor gör att man tar bort ägganlag och därmed försämrar äggreserven.

    Någon som hört någon förresten som blivit gravid efter antibiotika + hysto? Hoppas att alla här inne ska lyckas snart!!

  • finee

    UndrandeSökare - TACK för din input, ovärderlig! Det var tack vare ett tips från dig i en annan tråd gällande mensblodstest som gjorde att jag gjorde testet. Även fast det är jobbigt att veta att jag har hidden chlamydia så är jag ändå glad att jag gjorde testet. Nu finns det ju något att behandla!! Läst på Serums hemsida att de tycker att man t.o.m kan prova utan ivf ett par-tre månader efter antibiotika och hysto. Men det skulle faktiskt vara för bra för att vara sant om det var "så enkelt". Men hoppas kan man ju..

    Men du har alltså lyckats få ut medicin på grekiska emailade recept? Så länge det varit utskrivna med färgskrivare?

  • finee
    PeeWee44 skrev 2017-07-30 12:15:25 följande:

    Hej, jag har inte haft några problem att hämta recept från dr d på riktiga apoteket i Nacka forum utanför Stockholm. Men utskrivet i färg.

    Lycka till.


    Åh vad bra! Tack för infon om vilket apotek också. Man kanske får gå runt på några och till sist så får man napp.
  • finee
    melina77 skrev 2017-07-31 09:43:15 följande:

    Välkommen till tråden. I Uppsala har jag hämtat ut läkemedel med grekiskt mailat (på engelska) och Finskt mailat (på svenska) från apoteket kronan (svartbäcksgatan 8) och från apoteket i kvarnen, utan att stöta på problem. Lycka till.


    Tack! Åh, så bra att det funkat att hämta ut recepten! Tack för infon om specifika apotek också.
  • finee

    Ville bara uppdatera och berätta att det gick jättelätt och bra och hämta ut antibiotika med recept från Serum (utskrivet i färg). Nu har vi börjat med antibiotikan, hoppas att det funkar! Är det många här som ätit antibiotika efter att ha testat positivt? Har ni testat er igen efter avslutat kur?

    Om Serum rekommenderar en hysteroskopi tänker jag göra en sådan nu i höst. Vet ni om man behöver någon försäkring eller så när man genomgår planerad frivillig vård utomlands?

  • finee

    Hej alla som kämpar!

    Tycker det här med immunologi är en DJUNGEL! Svårt att greppa.. Jag har (som jag skrivit ovan här) gjort mensblodstest på Serum som var positivt. Tar nu antibiotika. Är insälld på hysteroskopi, men måste vänta med den frågan till Serum tills de öppnar igen om några veckor. Vet inte om vi ska gå vidare sen med inmunbehandling helt. Jag har några frågor som jag skulle vara jättetacksam för om någon svarar på! Har läst en hel del i den här tråden (alla inlägg sen i höstas ungefär), men har inte tagit mig igenom alla 28000 inlägg...

    1. Som jag förstår så kan man på Lifeclinic (men inte Serum) göra bara immunbehandling och själva IVF:en hemma. Stämmer det?

    2. Jag tror att jag får MYCKET SVÅRT att få med min man på att åka till Aten för utredning. Kan man som kvinna åka dit ensam och utredas, få mediciner och göra IVF:en hemma i Sverige med Lifeclincs immunmediciner, eller måste mannen vara med i Aten?

    3. Ni som får intralipiddropp och gör blodprov på werlabs (full blood count), hur ofta under IVF-cykeln o ruvningen behöver man göra detta blodprov och ungefär hur många gånger får man dropp?

    Tacksam som bara den om någon kan svara på någon eller alla av dessa frågor <3

  • finee

    UndrandeSökare - TUSEN TACK för infon. Verkligen jättebra med den här tråden. Var står du själv i processen?

    Jag har ingen som kan sätta dropp i min närhet och det är en bit att köra till närmaste Werlabs för blodprov, så det skulle vara bra att veta om den handlar om typ ett dropp i veckan, ett månaden eller flera gånger i veckan. Men jag har förstått att det är väldigt individuellt. Man får väl sjukskriva sig från jobbet på något vis. Bra tips att köpa med sig all mediciner när man väl är i Grekland.

  • finee

    UndrandeSökare - Bra att veta att det går att sätta dropp på helgerna på Fertilitetplus. Mitt största praktiska problem ligger i hur jag ska kunna resa iväg med kort varsel från jobbet för blodprov och dropp...

    Har tänkt mig att åka till Aten i september någon gång. Eller i oktober, det beror på vad Serum eller Dr D säger. Skönt att ni har fler embryon i frysen i Riga. Hoppas innerligt att ni ska få ett plus som håller hela vägen den här gången!

    En fråga till alla: hur har ni andra löst frånvaro från jobbet när det krävs dropp o blodprov? Man kan ju inte få ett läkarintyg från Serum liksom som håller gentemot sin chef om hon/han skulle börja ifrågasätta...

  • finee
    NinaCamilla skrev 2017-08-10 16:11:50 följande:

    finee: Jag har gjort ÄD både i Serum och hos Life Clinic hos Dr så att jag har erfarenheter om båda kliniker. Kliniker har olika fokus. Så lite beror vad du har problem, men båda är bra.

    Serum fokuserar mest på antibiotika, delvis immunologi och mer hysteroskopi. Jag tog också menstestet och åt antibiotika. Jag gjorde 4 hysteroskopier med implantationsnitt och använde 4 olika donatorer (ÄD). Problemet med Serum är att innan/under ruvningen får du ingen stöd om du har något immunologisk problem. De ger immunologiska mediciner automatisk men inte följer upp hur kroppen reagerar på dessa. De kör mest antibiotika (3 olika som jag åt), anti-inflammatoriska (2 olika) och liten del av neupogen om inget fungerar. Serum gör dock dna-fragmantering på mannens simmare och andra tester som kan vara aktuellt för mannen och dig. Du får också mindre påse IL-dropp hos oss vid insättningen om det behövs. Det finns många som har blivit gravida med deras metod. Dock är jag lite tveksamt att man skulle göra hysteroskopi efter varje misslyckad försök som kostar 2100 eur (jag gjorde en laproskopi för endo+ 4 hysteroskopier). 

    Dr D´s fokus är på dig och din kropp hur den mår innan insättningen och efteråt. Han gör inte hysteroskopi i första läget. Hans teori är att om man får minst 5 blastos med mannens simmare, är dna-fragmantering onödigt. Det kan vara stressande med att ta blodprover varje vecka (ibland flera gånger) och ta IL-dropp men jag värderar hans support. Jag tar IL-dropp vid graviditet varje 3-4 dag, annars tar jag 1 IL -dropp innan insättningen. Han analyserar symptomen och ge råd och justerar medicineringen. Vi blev första gången gravida med hans hjälp (även om missfall på vecka 8). 

    Jag gjorde också så att vi gjorde ÄD hos Serum med sista embryo som vi hade och använde Dr D för immunologiska medicinering. Det kan också funka. Alla kroppar och problemen är olika så att jag rekommenderar uteslutningsmetoden - ta reda på vad funkar och vad funkar inte. Chigago prover är värd att satsa pengarna på om man misstänker NK-killerceller i livmoder eller immunologiska problem.

    Lycka till!


    NinaCamilla - STORT TACK för din utförliga info!!! Ovärderligt. Låter mer som att Dr D är något för mig gällande immunsupport. Men jag kan tänka mig att göra hysteroskopi hos Serum. Vill Serum ta bort endocystor med lakroskopi i samband med hysteroskopi? Jag har också endo, inte så allvarlig, i princip symtomfri, men har en endocysta på ca 3,5cm på ena äggstocken. Flera läkare har sagt att jag absolut INTE ska ta bort cystan eftersom det påverkar äggreserven negativt. De rekommederar endast borttagning av endocystor om de är väldigt stora och/eller ger mycket smärta. Så jag vill verkligen inte behöva ta bort den! Kan man göra hysteroskopi hos Serum utan att ta bort cystan?

    När jag läser det du skriver så tror jag mer på Dr D för just min kropp. Tror att det är onödigt med DNA-fragmenteringstest på mannens simmare när han 1. Gjort en annan kvinna gravid för ca 10 år sedan (innan vi träffades). De gjorde dock abort en bit in i graviditeten eftersom de höll på att gå ifrån varandra. Och 2. Vi får ca 60- 80% av våra befruktade embryon till insättningadugliga blastocyster varje gång. Jag är nästan helt säker på att hela felet ligger hos mig och mitt immunförsvar. Och kanske i den här bakterieinfektionen Serum hittade i samband med mensblodstestet.

    Läst din presentation och ser att du kämpat på länge. Hoppas verkligen att nästa försök fungerar för er. Håller alla tummar! Återigen tack för all info!!
  • finee

    UndrandeSökare - Okej, jag förstår :/ Jag har tyvärr stora problem att få med mig mannen till Aten som det ser ut nu. Får se hur det blir. Men tack för din input. Självklart är väl det allra bästa att utreda precis allt som kan utredas.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!