• Missne

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HEj!
    Jag är en tjej som gjort massor med misslyckade IVFer och som nu funderar på att ta kontakt med Aten för att göra immunologisk utredning. Jag har blodgrupp 0 och stämmer in på artikeln med högt FSH och svårstimulerad.

  • Missne

    Hej!
    Jag har följt denna tråd till och från under några år, men nu tänkte jag ge mig till känna då jag äntligen tagit steget och kontaktat Dr D på lifeclinic för immunologisk utredning. Ska ha min första telefonkonsultation på torsdag. Är lite nervös för det. Vad exakt är det som man kommer att prata om då? Hur ska man förbereda sig? Som jag har förstått det här i tråden har konsultationen tagit nån timme för de flesta va? Tror ni att man själv kan föreslå datum (vet att det är måndag eller tisdag) att komma dit för provtagning? Det verkar ju inte vara någon väntetid. Jag har nämligen tänkt att ta alla prover som behövs där i Aten för jag orkar inte stångas med sjukvården i Sverige. Tar gärna emot alla tips ni har.

    Lite om mig själv är att jag har försökt bli gravid i 9,5 år och har gjort massor av IVFer utan resultat. Har tänkt länge på att det kan vara immunologiska problem som ligger bakom då jag har läst Alan E. Beer-boken och känner att jag passar in. Har dock ändå hoppats på underverk i Sverige och slippa resa utomlands. Synd bara att man nu har blivit så mycket äldre (snart 43) och att det också är en faktor nu, så det känns som att man kämpar mot tiden.

  • Missne

    Tack för ert varma välkomnande till tråden Det känns riktigt spännande att äntligen ha tagit steget och vara på gång och förhoppningsvis få några svar på orsaker till den oförklarliga barnlösheten och i förlängningen även en behandlingsplan. Känns som att jag åter fått hopp.


    Blingbling skrev 2014-03-18 20:40:50 följande:
    Missne - välkommen hit! Vi är lika gamla du och jag, så vi får kämpa ihop! Hoppas själv att snart få komma iväg till Aten
    Ja vi får kämpa ihop Har ni bestämt när ni i tjejgänget ska åka till Aten?
    che71 skrev 2014-03-18 20:09:34 följande:
    Välkommen Missne! Hoppas Dr D kan hjälpa dig. Stort lycka till!
    Du kanske också är lika gammal som oss med tanke på ditt nic. . Känns bra att inte vara den enda i min ålder.
    Bars skrev 2014-03-18 19:56:03 följande:
    Hej och välkommen! Dr D kommer att fråga mycket om hur du har mått tidigare. Ju mer du kan dra dig till minnes hur kroppen har reagerat desto bättre. Men inget att oroa sig för. Jag kommer inte alls ihåg om jag fått frossa, känt mig sjuk eller något sådant. Ta fram alla papper/tidigare provsvar som du har. Då är du i alla fall så beredd du kan vara.

    Läs på i Zinfandells hemsida.

    En sak som jag fått höra från annat håll är att det är viktigt att kroppen är basisk (inte sur) för att ägg skall fästa. Börja gärna morgonen med en kopp varmt vatten med färspressad citron i (citron gör kroppen basisk hör och häpna).

    Lycka till!

    Går säkert bra att föreslå datum. Jag gjorde samma: åkte ner och gjorde allt på en gång där. Då får man en till pratstund med Dr D och kan kan förklara hur han tänker att upplägget kan vara.

    Tack för dina tips. Ska fundera på vad jag känt så att jag är förberedd när frågan kommer....

  • Missne
    Blingbling skrev 2014-03-18 22:01:59 följande:
    Missne: Jag måste bara få klart från FK innan jag sticker iväg, sedan får de som vill och kan väldigt gärna hänga med och möta våren i Aten!
    Ska bli intressant att se om du får ersättning från FK. I såfall så borde jag väl kunna söka också, även om det då får bli i efterhand eftersom jag tänkte åka i april till Aten.
  • Missne
    che71 skrev 2014-03-18 20:09:34 följande:
    Välkommen Missne! Hoppas Dr D kan hjälpa dig. Stort lycka till!
    Inser ju nu förresten att det var du som påminde mig om Aten-tråden efter mitt senaste IVF-försök och symptomen jag hade då. Har ju följt tråden längre tillbaka men dragit mig för att åka utomlands och därför gjort "bara en behandling till"...Så det är nog tack vare dig att jag hittat tillbaka hit och tagit steget att åka till Aten Känns bra!
  • Missne

    Nu har jag haft mitt första konsultationssamtal med Dr D . En timme tog det. Shit vilken urladdning. Men det känns väldigt bra då han verkar väldigt engagerad och verkligen vill individanpassa behandlingen. Men samtidigt så är ju min ålder och att jag är svårstimulerad problem också, även om han var övertygad om att det troligen fanns immunologiska orsaker också. Men han ville väl inte att jag skulle ha för höga förväntningar kanske. Han föreslog att samla ägg under flera månader till man har 8-10 st innan man gör återföring alternativt naturliga försök. Eventuellt att blanda dessa också. Han tyckte även att jag skulle göra hysterskopi. Har ni andra som gått hos honom gjort det där? Hur var det? Han tyckte också att jag skulle köpa Agnus Caktus och börja direkt. Går ni alla på det?

  • Missne

    Glömde förresten att fråga honom om han tyckte att jag skulle få IL-behandling när jag kom ner (alltså innan man fått några provsvar) som jag förstått att många av er andra fått. Det är kanske lika bra att fråga om det eller vad tycker ni? Är det förresten dumt om man precis gör en hysterskopi kanske?

  • Missne

    Jag har nu fått bekräftat att jag är inbokad i Aten 7-8 april. Känns helt plötsligt nervöst. Har fått tid för hysterskopi på måndagen (glömde fråga vad det kostar? nån som vet hur dyrt det är?) Verkar vara på en annan klinik men av Dr dimitri. Nån här som gjort hysteroskopi där? Känns lite läskigt att göra det utomlands.... Är det bättre att göra det i Sverige? Kruxet är bara att hitta nån som kan göra det här i så fall. Hur har ni andra gjort?

    Sen skrev Mina att det finns "a small possibility" att Dr Dimitri möter mig på kliniken på tisdagen för US och blodprov. Menar hon då att det kan vara någon annan som gör undersökningen? eller att det inte kanske blir av alls? Vill ju att det är han som gör undersökningen. Vill ju inte åka dit heller bara för hysterskopin.... Hur hade ni gjort?

  • Missne
    Bars skrev 2014-03-23 06:59:20 följande:
    Tror jag betalade 1200 Euro. Det var inte läskigt alls. Fint och stort sjukhus. Kan rekomendera att du gör det i Aten.
    Tack för information. Känns ju tryggt att det kändes bra och att du rekommenderar att göra det i Aten. Hur mådde du efter? Kan man vara som vanligt eller har man ont? VI tänkte stanna och turista några dagar när vi ändå är där men då vill man ju inte ha ont.
  • Missne
    Zwillinge86 skrev 2014-03-31 17:18:10 följande:
    Jag var på apoteket idag och bad att få hämta det Progesteron (mic) som jag hade kvar. Till min förvåning var det inga problem. Receptarien informerade mig även om att de fått beställa de sista kartongerna åt mig då det inte hade dem hemma. Så beslutet att ej sälja progesteron Mic verkar inte nått ut överallt än. Kanske är fler som har samma tur som mig om ni försöker hämta ut recepten.
    Jasså, vilket apotek var du till? Vi bor ju i samma stad och jag fick ju inte hämta ut mina förra veckan där jag försökte eftersom de slutat att tillverkas. Du kan väl maila mig vilket apotek du var på så kan jag också försöka där... Annars får jag väl gå runt till alla apotek i stan och försöka få ut dem.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!