• Äldre 27 Jul 09:32
    3988313 visningar
    35645 svar
    35645
    3988313

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Eftersom det verkar vara omöjligt att få en läkare att ens överväga att undersöka immunförsvarets eventuella påverkan på ens fertilitet här i Sverige så är jag nyfiken på vad som fick er att misstänka immunologiska problem? Har ni tagit kontakt med Dr D och beskrivit era problem och han rekommenderat er att göra en utredning i Athen?

  • Äldre 27 Jul 09:32

    Eftersom det verkar vara omöjligt att få en läkare att ens överväga att undersöka immunförsvarets eventuella påverkan på ens fertilitet här i Sverige så är jag nyfiken på vad som fick er att misstänka immunologiska problem? Har ni tagit kontakt med Dr D och beskrivit era problem och han rekommenderat er att göra en utredning i Athen?

  • Äldre 27 Jul 11:25

    Jag blev naturligt gravid snabbt när vi började försöka, men det slutade i missfall v.11. Sedan dess (snart 3 år sen) har jag inte varit i närheten av att bli gravid trotts regelbunden ägglossning och två ivf nu under våren. Eftersom jag bara haft ett missfall får jag ingen missfallsutredning, och fertilitetsutredningen visade att jag har låg äggreserv för min ålder vilket de anser är orsaken till barnlösheten. Jag upplever dock att något hände i och med missfallet, min cykel ändrades och jag har haft hormonella besvär som jag inte haft tidigare. Om jag har förstått det rätt är det inte ovanligt att immunförsvaret ändras efter en graviditet vilket kan skapa sekundär infertilitet. Är orolig för att det är vad som drabbat mig. Läkarna rekommenderar nu ÄD, men det känns som om vi inte fått en ärlig chans att bli gravida eftersom de inte (enligt min mening) utrett mina besvär ordentligt. Borde kanske ta kontakt med Dr D och berätta min historia och se om han tror att immunoligiska problem kan vara orsaken......

  • Äldre 27 Jul 12:55

    Tack för era svar; ska absolut maila honom och hoppas på kloka tankar. Hur upplever ni att det har funkat med "hans" behandling på hemmaplan? Är det jobbigt att lösa mediciner osv?

  • Äldre 27 Jul 20:40

    Tack för extremt nyttig info. Har kollat lite på kliniken i New york, men tänkte att Grekland borde vara lättare och billigare att resa till. Men då finns det alltså två läkare i Grekland som är inriktade på dessa problem. Har i några trådar fått känslan av att läkaren i London kan vara lite disträ, men jag kan ju ha fel....

    Jag bor i Linköping och tänkte göra eventuella fortsatta försök i i Falun. Någon som har några positiva erfarenheter av hjälpsamma läkare där ikring?

  • Äldre 28 Jul 18:52

    Eftersom det regnat hela dagen så har jag legat i söngen och läst i tråden oavbrutet. 8 timmar senare är jag på suda 135 av över 1000. Intressant läsning, men det går inte snabbt ;P

  • Äldre 29 Jul 12:02
    stumpan81 skrev 2013-07-29 10:57:50 följande:
    Ni skriver att ni vill vet hur många som lyckats här i tråden, men jag är lite intressersad av hur många här som INTE lyckats. För vi finns faktiskt, vi som provat alla dessa fantastiska immunbehandlingar men ändå inte nått ända fram. Och som troligtvis aldrig kommer göra det heller. Nu låter jag bitter, men man måste veta att dessa behandlingar inte hjälper alla, och då står man där sliten och ledsen, tusentals kronor fattigare utan lösning. Ledsen och uppgiven när man läser tråden och inser att jag är en av dom som det inte funkade för... Är jag ensam?



    Jag tänkte på precis det du säger igår när jag sträckläste de 150 första sidorna i tråden; det är ju helt uppenbart att immunologisk behandling visat sig vara lösningen för många som misslyckats naturligt och via IVF, men vad får de som inte lyckas efter immunoligisk behandling för svar? Är det möjligt att konstatera aggresivt immunförsvar och ändå inte lyckas med behandlingen, vad säger läkarna till dessa personer?

    Lider med dig stumpan!
  • Äldre 6 Aug 07:17
    stumpan81 skrev 2013-08-05 19:51:48 följande:
    Suck, trodde för ett ögonblick att jag blivit av med mina spottings efter hyston i Aten, men icket! Nu är de tillbaka, helt oregelbundet och nästan alltid efter sex. Det är klarrött blod som kommer, innan hyston var det brunt. Vad är det som händer? Tycker dessutom att det nästan kliar runt slidöppningen. Känner när man torkar sig att det är lite irriterat där. Men det är inte därifrån blodet kommer. Vad kan det vara? 



    Jag trodde progresteronkrämen och munkpepparn hade löst mina spottingsproblem, men det var visst bara förra månaden för denna cykel kom de som vanligt runt dag 20. Jag blöder också ofta färdkt blid i samband med sex. Fick göra en extra cellprovskontroll, men eftersom de inte hitta något där så "avskrevs" problemen som tråkigt men inte farligt. Brukar fortfarande nämna det vid alla mina läkarkontakter, men får lika lite respons som med spottingsen. Hoppas du får hjälp.
  • Äldre 6 Aug 14:18

    Vad gäller spottings har de inte kopplat ihop det med några problem alls, inte velat ta några prover. Sökte då VC för svettningar i samband med menstruation, varpå läkaren mottvilligt gick med på en bred provtagning. Fick hem ett brev där hon kort och gott konstaterade att allt såg bra ut, men specificerade inga värden. Har nu beställt hem journalkopia.

  • Äldre 10 Aug 11:23
    singhatjejen skrev 2013-08-09 21:02:04 följande:
    Che: skönt att mensen kom!

    Har någon här beställt Ubiquinol från Swansons? Jag fick betala så mycket i fraktavgift tyckte jag och sen räkning från både posten och tullen (!) är det vanligt? Fick ni också det?



    Jag beställde kosttillskott för över 1000kr från Swansson och betalade några hundra i fraktavgift. Sen fick jag hämta paketet på posten och där betala tullavgift på ca 200kr, vilket jag inte räknat med. Är nöjd ändå då mycket av det jag passade på att köpa inte ens kostade 50kr/burk. Önskar dock att jag köpt mer när jag ändå betalade alla avgifter.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!