• Niskan15

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Jag har precis misslyckats med vår 6e Ivf försök och hittade denna Aten tråd. Vet inte om man ska fortsätta med Ivf här i Sthlm / Sverige eller om Aten är ett bättre alternativ? Vad kostade hela rubbet för er inkl Ivf, konsultation, resor och hotell? Är det värt att göra det där? Vad för dem för tester som dem i Sverige inte kan utföra?

    Jag fick en utomkveds 2013, blev av med ena äggledare och efter det har vi försökt med Ivf utan något resultat. Ägget vill liksom inte fästa även om allt ser bra ut på ultra osv. Gjort 5 korta och 1 långa protokollet. Har även en bakomliggandes blodkärlssjukdom (GPA) som är remautisk. Den är i i "vilo" läge och ska inte påverka fertiliteten.

    Hoppas på lite hop nu... någon?

  • Niskan15

    Det har blivit en lång tråd nu. Jag undrar om det ens är någon som har lyckats bli gravid efter Aten? Vi funderar på att åka dit i oktober. 6 misslyckade Ivf, en utomkveds och remautisk sjukdom (GPA) bakom mig.

    Har fått en tel konsultation med Dr.D och han tycker vi borde åka. Dock undrar man om inte allt har med pengar att göra. Vill ju självklart undersöka allt innan vi tar beslutet.

  • Niskan15

    Wow, stort grattis! Jag är så rädd att misslyckas igen. Detta känns verkligen som vårt sista hopp och utväg innan vi börjar titta över adoption. Vi kommer att åka till Grekland i oktober och hoppas på positiva resultat. Är så less på detta och hoppet går som en berg o dalbana för varje år...


    MissWe skrev 2017-08-12 19:58:28 följande:

    Jag har försökt bli gravid i många år utan att lyckas, har flera misslyckade IVF:er bakom mig. Men är nu gravid i vecka 33 - med immunsupport från Dr.D de första 13 veckorna. Kroppen bråkade verkligen med mig i början. Så har för mig har det verkligen varit värt varenda krona.

    Stort lycka till!


  • Niskan15

    Nu är det bestämt. Den 7e september ska jag göra en hysteroskopi här i Sthlm. Sedan planerar vi på att åka till Aten till Dr Dimitri i hopp att han kan hjälpa oss efter 5 år med barnlöshet m, 6 misslyckade Ivf och en utomkveds med bakomliggande sjukdom.

    Någon mer som planerar att åka till Aten i oktober? Vore kul att få kontakt med någon här inne.

    Är så rädd att misslyckas men känns som vårt ända hopp.

    En fråga för er som redan varit där. Vi tänka vara där på en tisdag så att dem kan skicka testerna samma dag till USA. Startar man igång med behandling redan dagen efter eller hur går det till?

  • Niskan15

    Hej alla kämpare!

    Nu har vi bokat resan och åker till Grekland i november. Vi ska träffa Dr Dimitri den 20e november.

    Dock undrar jag lite om hotell och klinik. På denna sida står det Genesis Hospital Papanikolai ST 14-16 Halandri (Gefyra Halandriyo) och Dr Dimitri skrev en annan adress IPPOKRATOUS 166 ATHENS 114 71 . Vilket av ovanstående stämmer?

    Kan någon även förklara för mig hur man går vidare med alla mediciner? Vem ska jag som bor i Sthlm gå till för att sätta dropp på mig om det skulle behövas? Vilket apotek i Aten ska jag gå till för att köpa alla mediciner? Nu börjar allting kännas på riktigt. Börjar bli lite nervös om detta ens kommer hjälpa oss.. sista utvägen .... ??

  • Niskan15

    Ps. Jag förstår att man kan be någon sätta dropp hemma. Har frågat några bekanta men dem säger att det inte går. Har ni något tips på någon klinik man kan kontakta i Sthlm för hjälp med intraplid? Hur har ni gått tillväga? Måste få alla svar innan resan så att kan lugna mig lite. :)

  • Niskan15
    finee skrev 2017-09-05 16:58:25 följande:
    Hej Niskan! Vi ska dit nu i september om mindre än två veckor! Känner samma som dig - att det börjar bli på riktigt och nervöst att det här är liksom sista halmstrået... Är så rädd att inte ens det här ska funka. Och nu händer det - från att man bara googlat om det och läst här på FL så ska man liksom dit. Overkligt. Hoppas så för oss båda att det här ska funka.
    Oj oj oj! Då är du mycket närmre tiden än vad jag är. Vore kul att följas åt. Du får gärna berätta hur allting har gått och hur du har gjort med dina mediciner. Allt detta känns ju väldigt pirrigt! :) Håller tummar och tår att ni får rätt hjälp. 
  • Niskan15
    Liiinda skrev 2017-09-05 14:58:38 följande:
    Hej!
    Jag vet en i Stockholm som har samarbete med Dr Dimitri i Athen, det är Marie på FertilitetPlus, här är länk till hennes hemsida: www.fertilitetplus.se/
    Super, tack! Då ska jag kontakta henne och kolla upp allting. 
  • Niskan15

    Jag är så sjukt imponerad av era kunskaper och erfarenheter ni har kring detta område. Besökte precis sidan Fertilitetsplus sidan, har liksom hållit på med barnfabriken och IVF försök i snart 4 år med många tårar. Hade noll koll på att det fanns en sådan klinik som hjälper med fler utredningar och immunförsvarsupport. På ett sätt känner jag mig lite trygg igen och har fått hoppet tillbaka att människor även i Sverige som utomlands kanske kan hjälpa oss att bilda familj. Nu börjar verkligen allvaret på nytt känns det som..... Ska kontakta Marie imorgon och höra med henne hur allting kommer att gå. 

    Tack alla! Kärlek 

  • Niskan15

    Hej alla kämpare!

    Jag är lite förvirrad just nu. Igår gick jag igenom en hysteroskopi. Läkarna hittade faktiskt 3 polyper. Dem skrapade två av dem eftersom dem var ganska stora och brände den tredje. Vi hade ingen aning om att de skulle hitta något efter 6 IVF behandlingar och 4 år av berg o-dalbana med upp och ner gångar samt min bakomliggande sjukdom. Läkaren igår sa att det kan vara mycket möjligt att det är därför vi inte kunnat bli gravida men det finns ingen garanti....

    Så min fråga är, vad är er åsikt angående detta? Kan detta vara en viktig faktor till att vi ej lyckats blir gravida under dessa år?

    Tror ni vi ändå ska åka till Grekland först för en immunologi utredning i november eller ska vi göra en Ivf behandling innan det ändå?

    Är det någon som har varit med om något liknande?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!