• Ariell­an
    Äldre 22 May 18:43
    3978780 visningar
    35643 svar
    35643
    3978780

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej tjejer!

    Vet inte om det är okej att ställa en fråga här då jag inte utretts för överaktivt immunförsvar men jag provar ändå.

    Det är så att jag går på en privat klinik för min PCO. Har med hjälp av medicin fått ägglossning varje cykel, men det tar sig aldrig. Har ungefär 3-4 cyklar fått feber cirka en vecka efter ägglossning och då åkt in till sjukhuset där man konstaterat att min snabbsänka legat på över 100. Kan detta ha något med att mitt immunförsvar stöter bort ett eventuellt befruktat ägg? Eller är det slumpen att det kommit just kring ägglossning och att det är någon annan åkomma jag har tror ni? Någon av er som haft något liknande?

    Har för övrigt inga andra symtom på överaktivt immunförsvar.

  • Ariell­an
    Äldre 23 May 15:30
    UndrandeSökare skrev 2017-05-22 20:12:26 följande:

    Ariellan- Penny (chef på kliniken ivfSerum) berättade för mig om en kvinna som var allergisk för kroppseget progesteron och hade mycket svårt att bli gravid och bära ett barn, men Penny lyckades hjälpa henne.

    Jag säger inte att det måste vara exakt samma sak för dig, men jag skulle råda dig att fylla i ivfSerums formulär och maila in, då kommer du från svar från Katie på Serum och sen kan du få ha ett gratis telefonsamtal med någon av deras läkare eller deras chef Penny.


    Jag mailade till Marie på Fertilitetplus hon tyckte jag skulle komma för att kolla prover på mitt immunförsvar. Vilka är dessa prover då?
  • Ariell­an
    Äldre 23 May 16:06

    Jag skulle gärna men tyvärr har vi ingen möjlighet att åka till Aten just nu. Så försöker hitta någon light-version här i Sverige, förstår ju att dom inte så bra som i Aten dock...

    En annan fråga, jag har ju inte gjort någon IVF ännu då min läkare skickar remiss för IVF till Linköping och de tar inte emot kvinnor under 25, är 24. Men kan man inte testa detta med immunologi innan IVF? Med tanke på att jag alltid blir sjuk efter ägglossning med höga CRP-värden över 150...

  • Ariell­an
    Äldre 25 May 12:47

    UndrandeSökare: Ja, jag var i kontakt med dom också och tänker nog göra IVF där när det blir dags, åker till Stockholm på måndag och tar lite prover via Marie först innan det blir aktuellt med IVF. Hoppas de kan ge mig lite klarhet om det kan röra sig om immunologi eller inte. Och tack snälla för alla svar, detta är helt nytt för mig. Var inne och tog mitt CRP igår på vc, det var mindre än 5 igår...

  • Ariell­an
    Äldre 26 May 21:52

    Minaimaginärabarn: Ja det stämmer CRP är snabbsänkan och ska var under 5 :)

  • Ariell­an
    Äldre 29 May 11:51

    En fråga om dropp. Jag har varit hos Marie och tagit immunprover och om de visar på överaktivt immunförsvar så skulle jag få medicin och det här droppet. Mitt problem är att jag inte bor i närheten av Stockholm så jag undrar om någon av er har varit på vårdcentralen och dom har satt ditt droppet?

  • Ariell­an
    Äldre 29 May 17:17

    Man blir faktiskt förvånad över att det kan fungera såhär i Sverige 2017....ska kolla runt lite bland vänner och bekanta om det finns någon som kan sätta...annars får det bli Stockholm 4 timmar bort.

  • Ariell­an
    Äldre 31 May 10:03

    Hej igen,
    Jag kom och tänka på det nu när jag varit hos Marie på Fertilitetplus och tagit immunprover, ingår NK-celler i dessa prover?

    Och om det visar sig att jag har förhöjda prover så skulle jag få Trombyl, Fragmin, Intralipiddropp & Prednisolon. Vad är det de gör i Aten som inte kan göras här i Sverige, förlåt för dum fråga men har inte förstått det än? Jag gör ju ingen IVF utan vi försöker på egen hand än så länge...

  • Ariell­an
    Äldre 31 May 11:06
    Mila skrev 2017-05-31 10:43:09 följande:

    Jag undrar samma. Jag har också kontaktat henne, men avvaktar lite. Vi måste spara ihop pengar först. Vad jag förstått så kostar tex il dropp 1400 per gång hos henne. Och vi har en bit att åka.


    Ja det är ingen billig historia, jag var hos henne i måndags och betala 2300. 700 för besöket hos henne och 1600 för själva blodprovet som jag tog på Sophiahemmet samma dag. Hon skulle återkomma om resultatet i slutet av denna vecka. Vi har också en bit att åka, runt 35-40 mil, så hon sa att det bästa är ju om man kan hitta någon i ens bekantskap som kan och vill sätta droppet nu när vi bor så långt bort...men vad gör man inte för en liten...
  • Ariell­an
    Äldre 31 May 11:47
    UndrandeSökare skrev 2017-05-31 11:28:36 följande:

    Ariellan och Mila- Den utredning som man får i Aten är mycket mer omfattande, de tar blodprover och skickar till speciallabb i Usa (det gör inte Fertilitetplus).

    Många här inne har höga tnf-alfa (ett av proven som analyseras i Usa, finns inte i Sverige). Har man höga tnfalfa så behövs mycket mer medciner som tex Neupogen, Humira etc.

    Plus att som flera här inne har skrivit förut så behandlar Marie endast enligt standardmodell (samma för alla) hon har inte den enorma kunskapen som Penny eller Dr D har.

    Men jag vet några som först gick hos Fertilitetplus och sen när de inte funkade så reste de till Aten för bättre hjälp där.


    Tack för svar! Men om man inte har möjlighet att åka till Aten just nu, är det någon idé att prova med Marie först eller är det bara onödigt egentligen....? Har ju redan betalat för proverna men vet inte hur jag ska gå vidare om de är förhöjda. Finns det någon som blivit hjälpt av endast den hjälpen man får hos Marie? Alltså med Prednisolon, Trombyl, Fragmin och droppet?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!