• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2014-07-18 18:57:25 följande:

    Lita på dr d där... Detta är ett guldembryo !! Tänk vad det hittills klarat av !! Nu ska det bli bebis.. !!! :)


    Ja, vi får verkligen hoppas på det! :) Just nu ligger jag i sängen och är supervarm. Kanske IL-droppet jag fick idag, en hel påse utan koksaltlösning. Tack och kram.
  • Snart lycklig
    RobSab skrev 2014-07-18 19:03:01 följande:

    Åh snart lycklig vad härligt att du fick en blasto!

    Nu håller vi tummarna!!


    Tack snälla du! Hur mår du nu? Hoppas bättre. Jag tror fortfarande, trots ditt mående, att det är ett gott tecken. Håll ut, så kommer det tids nog ut två små. :) Det är min känsla. Kram.
  • leah2012

    Tack för tipsen om hysto! Jag ska höra med sabbatsberg. Men är de bra där? Jag behöver de bästa. Jovisst zwillinge vi håller varandra uppdaterade.

    Grattis sl till fin blasto! :)

  • Zinfandel
    leah2012 skrev 2014-07-18 20:38:18 följande:

    Tack för tipsen om hysto! Jag ska höra med sabbatsberg. Men är de bra där? Jag behöver de bästa. Jovisst zwillinge vi håller varandra uppdaterade.

    Grattis sl till fin blasto! :)


    Om du ska ha det bästa så är det nog tyvärr inte i sverige. I så fall ska du istället ordna laporskopi.
  • Snart lycklig
    leah2012 skrev 2014-07-18 20:38:18 följande:
    Tack för tipsen om hysto! Jag ska höra med sabbatsberg. Men är de bra där? Jag behöver de bästa. Jovisst zwillinge vi håller varandra uppdaterade. Grattis sl till fin blasto! :)

    Tack rara du! Håller tyvärr med Zin, bättre att göra hysto i Riga, Aten eller möjligen i Danmark (vet ej hur deras är dock), annars laproskopi. Inget rolig att höra och stressar säkert ännu mera, men vill bara väl.
  • Snart lycklig

    Ngn som upplevt lika? Jag har ikväll börjat att svettats kopiöst. Jag är varm hela jag, men hel blöt i pannan, runt halsen och i hela håret, hela ryggen och nacken. Jag ligger på rummet bara i sidenmorgonrock med högsta AC på. Jag fick ju IL idag. Kan det vara en reaktion från det eller kan det redan vara en immunattack, bara timmar efter insättning av en 5-dagars blastocyst? Mina värden har sett perfekta ut, till och med bättre än vid förra FET. Ska ta nya blodprover imorgon kl 10.00. Hoppas svettningarna är ngt bra.

  • Snart lycklig
    isadora81 skrev 2014-07-18 12:30:21 följande:
    Snart lycklig: åh vad jag håller tummarna för er nu!

    Frk Röd skrev 2014-07-18 12:40:56 följande:
    Stort lycka till idag!

    Tack för era lycka till! Kram tjejer.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!