• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2014-07-21 12:24:37 följande:

    SL: idag ska det vara exakt 45 år sedan den första månlandningen... !

    Hur går det med din månlandning..?! Håller tummar o tår!!

    Det är så tyst på forumet ... kan det vara värmen o det fina vädret..?


    Redan47 skrev 2014-07-21 12:25:10 följande:

    SL: hur mår du? Hur har det gått?

    Rob: hur är det med dig ixå?

    Ich alla ni andra hur lever livet med oss , njutning av sommar bad och sol kanske eller bara är i en skogsdunge. Kram


    Haha, månlandningen går lite fram och tillbaka. Jag har varit positiv sedan transfer i fredags. Idag har jag varit ängsligare. En mer oroande känsla bara. Ni vet hur upp och ner det är under ruvardagarna. Jag tog blodprover i lördags som visade på mkt bra immunbalans. Nya tagna idag, som vi ännu inte fått svar på.

    Jag har typ känt av samma saker som jag kände motsvarande dagar vid förra FET, med undantag av att jag dag 1 och 2 efter transfer inte haft diffus mensvärk korta stunder som jag hade sist. Tolkade det som positivt när jag pratade med D idag. Dock har ngt som liknar mensvärk krupit på för en stund sedan. Visst, allt kan bero på mediciner, eller bortstötande eller positivt! Så svårt att veta! D önskar nu samma symptom som kom lite senare vid förra FET, men att de ska dyka upp tidigare denna gång. Vem hoppas inte på det? :)

    Är också nyfiken hur det gott för er RobSab. Det börjar väl närma sig testdag.
  • RobSab

    Hej tjejer!


    Ja här är det "bara" 4 dagar kvar tills testdag.
    Jag vet ingenting om vad som händer i kroppen just nu känns det som. Den känns inte riktigt som min vanliga kropp om jag säger så.
    Vanligtvis brukar jag få en sinnessjuk pms 7 dagar innan mens och rejäla menssmärtor.
    Nu har jag inte det och det tycker jag är positivt. Jag har ibland lite sammandragningar i livmodern vilket jag aldrig haft förut och tolkar som väldigt positivt.
    Jag är också så otroligt emotionell hela tiden och gråter för minsta lilla.
    Jag är i en sommarstuga med min mamma och syster på en kort semester (jättemysigt och troligtvis väldigt skönt för min stackars sambo som vakat över mig som en hök under nätterna efter överstimulationen då han trodde jag skulle kvävas i sömnen eftersom jag svimmade hela tiden) och vi har väldigt roligt åt mina hormonella utspel allihopa. Jag gråter för allt allt allt, och då menar jag verkligen allt. Igår grät jag för att vi hade det så mysigt?! 
    Men jag har inga andra symtom på vare sig graviditiet eller mens på gång. Jag är just nu livrädd för jag är så gott som säker på att jag är gravid och är jag inte det så är fallet ner till botten mycket längre än det varit när man redan innan känt det på sig. Förstår ni hur jag menar?

    Använde mig även av werlabs för första gången idag sen zwillinge tipsade mig om dom. Revolutionerande! Har dock jättemycket vita blodkroppar och dåligt blodvärde. Har mailat Dr D och inväntar svar från honom angående om jag ska höja doser eller ta dropp eller nåt. Har hittills tagit 5 dropp under den här behandlingen. Ser ut som en nåldyna...precis som vanligt ;)

  • Rosen 76

    Hade tydligen en polyp i livmodern som togs bort under min Hystoeskopi i Riga och lämnades till lab. Inget farligt dock och man undrar ju om det varit denna som gjort att alla mina embryon inte fastnat tidigare???

    Någon med erfarenhet av detta?

  • Ananda Balaganapati

    Hej allaGlad!
    Ny på tråden? Går oxå hos Dr D i Aten pga immunproblem. Gjort ett antal påbörjade försök sedan oktober förra året, men haft problem med en cystor, knölros, infektioner mm. Pga min ålder (44, snart 45) är planen att ta ut så många ägg jag kan och sen börja återföring i samband med behandling av immunförsvaret. Blev ett till frysen i majSolig.

    Nyligen hemkommen efter en IUI-insemination. Skulle egentligen ha gjort ett ägguttag, men äggen lossade för tidigt trots kontroll med Orgalutran och LH-provtagning. Enl Dr D precis hade de nyligen lossat. Ja, vad gör man? Det blev en insemination istället. På en halvtimme en lördagförmiddag hade Dr D fixat spermier från en spermabank och förberett för insemination, medan jag stack och köpte prezolon, progesteron och baby-aspirin. Imponerande snabb omfallsplan.

    Någon som bor i Stockholm och som har tips på någon som tar intralipider?
    Någon som gjort insemination vid 40+?
    Någon som råkat ut för för tidig ägglossning?

    Önskar alla lycka till? Vilka hjältinnorGlad! Att orka tro och ha tillit och fortsätta kämpa. 
    Kramis{#emotions_dlg.flower}

  • Snart lycklig

    RobSab, tror stenhårt på att du är gravid! :) Jag vet dock precis hur du menar, att fallet blir betydlig värre när man fått positiva vibbar. Man har ju alltid lättare att tro det negativa, men när man verkligen känner annorlunda, då vågar man ju tro. Så var det sist när jag fick just annorlunda dragningar runt livmodern. Nu blev ju det kort, men jag visste att det var annorlunda. Därför skrämmer min mensliknande känsla mig jättemycket ikväll. Jag håller mina tummar och tror att det blir bra för er. Jag känner liksom det på mig. Kram.

  • Snart lycklig
    Rosen 76 skrev 2014-07-21 21:06:26 följande:

    Hade tydligen en polyp i livmodern som togs bort under min Hystoeskopi i Riga och lämnades till lab. Inget farligt dock och man undrar ju om det varit denna som gjort att alla mina embryon inte fastnat tidigare???

    Någon med erfarenhet av detta?


    Var det inte Zinfandel som också varit med om exakt lika, eller blandar jag ihop det nu?
  • Snart lycklig

    Välkommen Ananda!

    Jag har ju gjort precis det du tänker göra, samlat befruktade 1-dagars embryon hos Dr D. En mkt bra behandlingsplan om man orkar och har råd.

    Jag har bl a varit med om att jag ägglossat i förväg trots blodprover och Orgalutran. D hade aldrig varit med om det innan jag gjorde det, men hört några kollegor som varit med om det. Det var försent för insemination för min del.

    Imponerande jobbat av Dr D och dig att fixa allt!

    Lycka till, nu först med inseminationen!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!