• Äldre 17 Jan 20:32
    3978779 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3978779

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 2 Sep 09:28
    Zwillinge86 skrev 2014-09-01 15:17:47 följande:
    För några månader sedan låg jag stadigt på under 100 mU/L vid intag på 5mg/dag, men nu med några veckor utan behandling hade jag vid tre mättillfällen mellan 1100-1500mU/L. Under det året jag utreddes på kk och endokrin pendlade jag bara mellan 400-800mU/L.... Vad ska jag göra, någon som vet någon vettig läkare som har både fertilitets- och endokrin-perspektiv?
    Inboxar dig ;)
  • Äldre 2 Sep 09:48
    Zinfandel skrev 2014-09-02 09:28:09 följande:

    Inboxar dig ;)


    Tack :)
  • Äldre 2 Sep 11:16

    Zwillinge86, din kommentar och fråga om prolaktin fick mig att komma ihåg att jag måste testa det igen. Vi har ju snarlika symptom. Jag kan inte heller fatta att det ska vara så svårt för skolmedicinen att ta ett helhetsgrepp, specialister borde i alla fall kunna samarbeta! Om du hittar någon som kan ge dig svar så inboxa mig, snälla ... Jagar just nu ett prolaktinprov.

  • Äldre 2 Sep 11:37

    Är det någon som hört talas om/testat en fysioterapimetod för ökad fertilitet, mot PMS etc som heter Mojzisova-metoden? Jag letar febrilt efter en fysioterapeut i Skandinavien eller Tyskland som kan utföra den här behandlingen. Beroende på diagnos behöver man träffa terapeut ett par ggr i månaden. Den är till för oss med problem i rygg och bäcken. Den åtgärdar muskelspasmer som påverkar inre organen, bl a livmodern. Man tränar upp nya muskelgrupper kort och gott. Jag har skrivit till terapeuter jag hittat utomlands och bett om hjälp att hitta utövare i Skandinavien och Tyskland, men inte fått något tips. Utbildningen i metoden finns i Tjeckien. Hokus-pokus? "Uppfinnaren" tränade tjeckiska OS-landslaget med principen för metoden, säger väl något. Vet att en del på fertility friends fått behandling i England, så där finns utbildade terapeuter. Snälla, tipsa mig om ni vet någon närmare Sverige... 

  • Äldre 2 Sep 22:23

    Pink lilly: fick tips om att försöka få hjälp med den hormonella obalansen av en homeopat istället så det är vad jag kommer leta efter framöver. Tips på homeopater kring Linköping tas därför tacksamt emot.

    Molvärk, lättare kramper, ont i magen, vita flytningar, trötthet på kvällen samt lite lätt berusnings-känsla; är det som jag misstänker bara klassiska biverkningar av progesteron och/eller pregnyl, eller vågar jag börja hoppas?

  • Äldre 3 Sep 09:25

    Zwillinge, det låter ju väldigt lovande, jag tror du kan börja hoppas lite, när är det bim för dig?? Jag håller tummarna stenhårt!!!! Nu vill vi ha plus!

    Själv har jag redan börjat få lite molvärk från och till, det började redan dagen efter ÄL så jag tror att det är kört för mig denna månaden. Har konstaterat att för mig är det bra att inte känna något, får alltid så här när mensen kommer. Fast visst är det konstigt att jag alltid har ont när det bara gått 2-3 dagar efter Äl??

    Tror ni att man ska undvika att springa och bara gå promenader tills man vet säkert???

  • Äldre 3 Sep 09:31

    Hej på Er,

    Har inte läst ikapp men hoppas så klart att många av Er är gravida och att allt går bra?!

    Jag blir tokig på nya familjeliv, hittar inget längre Letat i min inbox efter kontaktuppgifter till en gyn i Södra Stockholm som skriver ut läkemedel. Har varit där men hittar inte numret. Kan någon hjälpa mig? andra läkare går också bra. Behöver Fragmin, IL och Prednisilone.


    Angla - mamma till slut
  • Äldre 3 Sep 10:03

    God morgon alla!


     Är det någon som vet om man kan köpa Fragmin och prednisolon receptfritt i spanien och Kroatien??

    Tack snälla för svar!

  • Äldre 3 Sep 10:24

    Jag eftersöker Ninninn som hängde i tråden här förut, är du kvar??? =)

    Jag har prednisolon och Fragmin hemma som jag antar jag inte behöver, ska botanisera lite och återkomma om någon behöver.

  • Äldre 3 Sep 11:12

    Har en liten fråga angående hysto o FET. Ska göra en hysto i slutet på oktober. Då jag befinner mig runt cykeldag 7-12 (ca, alltså innan ägglossning).
    Hur tätt inpå ska man göra frysåterföringen...? Samma cykel? (alltså i början på november?)
    Antar att det blir stimulerad återföring.
    Läst lite olika på nätet. Visa att man ska köra direkt och andra att man bör vänta en cykel. Eller beror allt på hur stort ingrepp hyston blir..?
    Någon..?

    Zwillinge: hoppas hoppas.... :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!