• Äldre 17 Jan 20:32
    3978800 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3978800

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 14 Sep 09:11

    Inboxar dig senare Linnea!

    Deen: IL är inte kylvara och du behöver flera. Packa ner allt in incheckat baggage. Det är oftast inga problem att hämta ut utländska recept här hemma. Prova ett Lloyd apotek, de kan reglerna bäst och strular därför sällan. Be att få recept på IL, Dr D är för dyr och så slipper du släpa hem dem. Köp även med Baby aspirin så får du den bästa dosen och folsyra om du inte har fått det utskrivet här hemma. 

  • Äldre 14 Sep 09:31

    DeenLängtandee:vi köpte bara med oss prednisolon. Frågade även efter IL men inga apotek hade det hemma. Som Zin säger är det ändå onödigt. Jag fick ut allt på recept från Dr D på ett Lloyds apotek hemma utan problem. Vi tog all prednisolon i hand bagaget, inga problem där heller och skulle någon fråga så är det ju receptfritt så papper behövs inte.

    Vi betalade ingenting på plats utan fick en faktura skickad på mejl efteråt. När man betalt den får man sin behandlingsplan.

    Lycka till!

  • Äldre 14 Sep 20:36
    Redan47 skrev 2014-09-13 02:52:38 följande:

    Hej alla! Tack för era tillrop, numera är jag gravid!!! Hoppas i drygt 8 mån till, ska kontrolleras om 14dagar.... Vi hade två kvar i ett strå, båda tinade och FET på. Mannen lämnade bidrag, till framtida behov.... Vi kanske vill ha syskon ocå;)) och hans jobb är inte lika flexibelt med ET dagar...

    Intressant konsultation m peny om framtiden, skönt med positiv anda! Det ska gå, det är bara en fråga om när.


    Grattis Redan47!!
  • Äldre 14 Sep 21:36

    Ja, Snälla Zinfandel gör gärna det, funderar på att börja i morgonbitti med sprutor, är då på cd 3....

    Tack så jättemycket!!!

  • Äldre 15 Sep 07:13
    DeenLängtandee skrev 2014-09-13 20:15:19 följande:

    Hej på er!

    Jag hoppar in hos er här i tråden eftersom jag och min man ska till Aten och träffa dr. D på Life Clinic om en dryg vecka. Vi har en ganska lång historia bakom oss, men det kan jag berätta mer om senare. Just nu hoppas jag främst att ni kan hjälpa oss med våra förberedelser inför besöket till Aten. Jag har läst i tråden många många gånger, men den är så lång- och därför är det inte alltid så enkelt att hitta svaren man eftersöker.

    Så, kan ni tänka er att hjälpa oss?
    -Vi funderar bland annat på vilka mediciner som är relevanta att köpa med sig från Aten? Jag vet redan att prednisolon är receptfritt där, men vilka mer behöver jag? Är exempelvis Klexane och Trombyl receptfria där? Eller melatonin? Jag vill inte glömma något, och undrar ungefär vilka mediciner ni har köpt med er. Vet givetvis att det beror på den personliga situationen, men det kan ändå vara bra att vara påläst och förberedd.

    -När man forslar ut mediciner från ett annat land, hur funkar det då med tullen på flygplatsen? Packar man bara ner det i sin incheckade resväska? Hur har ni gjort? Har ni haft en behandlingsplan för att "bevisa" att medicinen är till er?

    -Hur transporterar ni IL-påsen på planet? En kylväska i den incheckade väskan?

    -När betalade ni kliniken? På plats eller via faktura efteråt? (Har läst om båda varianterna och blev osäker).

    -Och sist (just nu i alla fall)- Hur har det funkat för er med att hämta ut mediciner här i Sverige på dr. D´s recept? Jag har läst att flera av er har mycket problem med det, men jag har ännu inte hittat någon läkare som kan tänka sig att skriva svenska recept.

    Tack på förhand!
    /H


    Jag köpte med mig ca 20 paket predizolon och agnus castus från Aten. IL beställde jag direkt från Dr D och han skickade det via post. Du kan även få via recept här hemma eller köpa i aten, men då måste du gå till ett av de riktigt stora apoteken (tex vid Omonia) och räkna med 1-2 dagars väntetid. Små apoteken har inget.

    IL förvaras i rumstemp, så kylväska behövs inte.

    Kliniken skickar faktura på mail. Betala så snart du kan, så det inte blir någon väntetid för dig med resultaten.

    Melatonin har jag inte köpt i aten, det skrev min klinik ut till mig. Gör du ivf eller försöker på egen hand bör du äta det i minst 3 månader för att det ska få någon effekt. Försök hitta en bra gyn som skriver ut det åt dig eller köp i aten. Här hemma går det inte under högkostnadsskyddet och kostar 800kr per förpackning.

    Kelexane är snordyrt i aten. Om du kan, försök att få Fragmin utskrivet här hemma (samma sak, bara olika verksamma ämnen)

    Predisolon är den medicin som läkarna helst inte vill skriva ut för att de säger att den orsakar missbildningar hos barnet. Men när man läser på är det inte bevisat att det blir så och enligt födselregistret så orsakar predisolon låg födselvikt, men det är inte fastställt att det förekommer missbildningar som gomspalt etc. Bra att veta när man pratar med läkare..
  • Äldre 15 Sep 10:11

    Hej alla!

    jag har lite panik! Skulle börja självmedicinera idag med menopur som jag har fått av en tjej här på FL, är på cd 3 men när jag skulle blanda grejerna hade jag inte en sån där blandningskanyl utan bara en spruta som man sticker sig med så jag fick inte upp blandningen ur flaskan med gummibloppen, hur gör ni som använder menopur?? Jag vill så gärna börja idag men har inga såna sprutor och vet inte hur jag ska få upp vätskan...

    Tack snälla för tips och var jag kan få tag i rätt sprutor...

  • Äldre 15 Sep 11:10

    Linnea; bor du i Sthlm? Jag har en blandningskanyl (som alltid följer med ett menopur paket) som du kan få. Har nämligen kvar hemma ett menopur paket som jag aldrig använde för att apoteket sålde det till mig när det redan utgått!

  • Äldre 15 Sep 11:30

    Åh, Cathy, jag bor i Göteborg.... Så jäkla typiskt!! Jag vet inte vad jag ska göra, men menar du att man kan använda blandningskanylen flera ggr?? Det verkar som om jag måste vänta tills nästa cykel. Men om jag betalar porto mm kanske jag kan få köpa den av dig?? Inboxa mig gärna!

    Och tack söta!

    Mer tips mottages gärna tacksamt!!!

  • Äldre 15 Sep 11:35

    Denlängtande: jag köpte med ett gäng påsar il från dr d. Kanske var de dyrare än normal pris men samtidigt så kändes det tryggt att veta att jag hade en omgång ( 5 påsar ) med mig hem. Bor man i storstäderna så kan det nog vara enklare att få ut på receptet ifrån dr d. Fler apotek att gå till. Här på landet såg personalen ut som fågelholkar när jag kom med il receptet från dr d.

    Om du har hjälp med droppet ( nån kompis som kan sätta det ) så kan du även köpa med koksalt o slangar/ nålar till droppet på apoteken i Aten. Jag köpte dock lite väl stora koksaltlösningar (500 ml). Räcker med 100-200 ml. Viktigt att säga att det ska vara just till dropp. Så det går att koppla ihop med slangar. Sen så " missade" jag att köpa trevägskorsningen. Alltså grejen som gör att man kan koppla ihop så att man endast sätter en nål men att koksaltet o il droppet blandas på vägen.

    Ytterligare att betänka är ju att det knappast går att förköpa sig . Här i tråden finns det alltid ( tyvärr ) tjejer som är villiga att köpa produkter i andra hand ...

    Hoppas du får en trevlig resa ! Skriv gärna i tråden o berätta ! :)

  • Äldre 15 Sep 15:23

    Linnea; äsch typiskt att vi ska bo så långt ifrån varandra. Kanylen är oanvänd! Jag har kvar ett menopur paket som jag aldrig använde för att det hade utgått och kanylen finns i det paketet. Postar dig gärna kanylen, inboxa mig din adress! Kram och lycka till

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!