• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig
    RobSab skrev 2014-10-11 15:58:24 följande:

    Ni som gjort ivf hos Dr D. Har han gjort ultraljud på er vid återförandet? Alltså så ni får se embryona som små prickar via ultraljudet när de "är på plats"?


    Nej! Hoppas det blir plus för dig. Kram.
  • Snart lycklig

    RobSab, lite tydligare..... Dr D anser att även om placerar dem på ett ställe flyttar de ändå omkring, men vet att han är jättenoga med att de inte kommer för grunt, för då dör de direkt. De måste långt in. Enkelt förklarat.

  • Zinfandel

    Robsab: av någon anledning så tror folk att just digitalt är mest tillförlitligt, var för det nu skulle vara det. Det enda som ger ett korrekt svar är blodprov så det är bara att invänta det och du kan såklart ta ett nytt test (vilket som!) imorrn! Håller tummarna Hjärta

    Zwillinge: du ska nog ta det som din läkare ordinerar, även när det gäller tillskott. Man ska inte få ÄL när man tar Progynon men det händer att en och annan ändå får det. Jag tycker det är bättre att offra en månad för att få de bästa förutsättningar inför ÄD!

    Pink: Man kommer dit fastande på morgonen och får ligga i ett vilorum. Sen in i op-salen där läkaren kollar med vul och bestämmer om du ska sövas och i så fall görs det omgående. Ingreppet tar 5-10 min och sedan väcks du och får återgå till vilorummet. Där får du sova och återhämta dig ett par timmar och sedan in till läkaren för en summering. Kanske får du även ta lite blodprover mm. Sen är det bara att åka hem! Om det gjordes biopsi så får du svar ca en vecka senare. Rekommenderar det varmt Glad

  • Redan47

    Zwill: svar ja på sista stycket. Om du best för ÄD, då kör du m progynon för att få ordentlig tillväxt oå slemhinna innan transfer. Som redan sagts, det är inte meningen du ska ÄL då...

    Jag gör det,ÄL, vilket innebär att mitt fertilitetsfönster är begränsat till min cykel och kan då inte manipuleras med östrogen o progestoronet längre fram än min egen cykel. Av den anledning blir det bättre för mig stt nedregleras.

    Lycka till nu på denna resa. Jag äter fullt upp med div vitaminer ocå!

  • MoM11

    Hej
    Jag har lyckats få tag i prednisolon som jag tänkte självmedicinera med vid nästa ivf. När
    ska jag börja ta det och hur mycket? Jag har ingen konstaterad immunproblematik, men är sekundärt barnlös sedan 2,5 år och har 2 har misslyckade ivf bakom mig.

  • RobSab

    SL: okej tack! Då oroar jag mig inte för ultraljuden :)

    Zin: då fortsätter jag invänta provsvaren. :) tack!

    Jag fattar imte priserna ang hysto. I Riga verkar det kosta 700€ eller 450€ (?)hos Dr D kostar det 1200€ stämmer de priserna?
    Vi har slut på kontot helt

  • RobSab

    Men det var då själva F att man inte ska kunna skriva ordentligt från appen!


    Nu är datorn på så jag kan skriva ordentligt.
    Som ni nog förstår efter de två inläggen ovan så har vi slut på kontot ;)
    Om vi inte får en jätteglad överraskning med morgondagens grav-test eller blodproverna på måndag så måste vi spara ihop nya feta summor.
    Jag tänker då göra en hysto men vet inte om jag ska göra hos Dr D eller i Riga. Vilken hysto av dem är det man ska göra i Riga isf, den dyra eller mindre dyra?

    Sen undrar jag även om någon har gjort IVF i Riga och som då kan pm'a mig. Min faster har också immunologiska problem men hon vill helst slippa åka till Aten och gör hellre i Riga men vill ställa lite frågor om Riga till folk som har gått där redan, men jag vill inte blockera tråden med det :)


     

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!