• Äldre 17 Jan 20:32
    3979191 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3979191

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 14 Oct 07:19

    Lillbob: jag har alltid förvarat den i rumstemp efter att jag öppnat den. Även tagit fram den nån timme innan första tagningen för att slippa skjuta in kall vätska. ( typ att det känns mindre ). Härligt att vara på G ! :)

  • Äldre 15 Oct 07:36

    Hej! Någon som kan hjälpa mig ang. när jag ska börja med prednisolon och vilken dos i samband med ivf? Sprayar nu och börjar med menopur på lördag. Tacksam för hjälp!

  • Äldre 15 Oct 09:18
    MoM11 skrev 2014-10-15 07:36:55 följande:

    Hej! Någon som kan hjälpa mig ang. när jag ska börja med prednisolon och vilken dos i samband med ivf? Sprayar nu och börjar med menopur på lördag. Tacksam för hjälp!


    Jag hade börjat omg m kortisonet. Helst en månad innan så man kommer upp i lite högre dos inför ET.
  • Äldre 16 Oct 09:07

    Hej på er,
    Är det någon av er som vet var i Stockholm jag kan göra de vul och blodprover som Dr D vill att jag gör och tar i samband med min behandling och var kan jag hämta ut det recept som jag fått från honom?

  • Äldre 16 Oct 14:12

    Zinfandel, tack för tips om hur jag kan få ett test av erytrocytantikroppar!

    Hur stor vikt lägger eg ivf-klinikerna i äggdonationsurvalet vid problematiken som kan uppstå under graviditeten vid blodgruppsinkompabilitet mellan t ex mamma O barnet A eller B (ABO-immunisering) eller mamma RH neg barn Rh pos (Rh(D)-immunisering)? Min erfarenhet är, inte mycket vikt. Gäller detta även makens blodgrupps kompabilitet med donatorn? Vad är era erfarenheter? Lite förvånad ...

  • Äldre 16 Oct 18:30
    amdersson skrev 2014-10-16 09:07:04 följande:

    Hej på er,
    Är det någon av er som vet var i Stockholm jag kan göra de vul och blodprover som Dr D vill att jag gör och tar i samband med min behandling och var kan jag hämta ut det recept som jag fått från honom?


    Hej igen, problem löst!
    Efter att av misstag råkat ringa Sophiahemmet igen men denna gång ha tur att få tala med rätt och hjälpsam person så fick jag den information jag behövde :)))

  • Äldre 16 Oct 20:08

    var hos gynekologen idag och blev smått förvånad/förbannad när han säger att mina besök kommer kosta 1000 kr per gång i framtiden, då jag är över 39 år och lider av infertilitet!

  • Äldre 16 Oct 20:40
    lillebob skrev 2014-10-16 20:08:41 följande:

    var hos gynekologen idag och blev smått förvånad/förbannad när han säger att mina besök kommer kosta 1000 kr per gång i framtiden, då jag är över 39 år och lider av infertilitet!


    Varför??
    Låter ju inte klokt.
    Alla måste väl gå till gynekolog, även efter 39 års ålder.
    Jag har bara betalt 300 kr som vanligt alla gånger de senaste åren o jag är ju 43 nu.

  • Äldre 16 Oct 22:04

    han sa att det är staten som säger detta! När gynekologer försöker hjälpa oss som behöver IVF och söker vård utomlands så ska det kosta 1000 kr och de kontrollerar aktivt att de tar rätt betalt, jag tycker det låter helt grymt! (jag vet inte hur de ska kontollera detta, de kan väl inte veta om jag har ngn kvinnosjukdom), räcker det inte med att vi lider att vi inte kan få barn, bekostar våra behandlingar själva och nu ytterligare kostnader då jag kommer få springa på täta besök för kommande äggplock i Aten, inte en kostnad jag räknat med...någon som har tips på bra "prisvärd" gynekolog i skåne?

  • Äldre 17 Oct 07:01

    Lilbob: låter ju helt absurt !! "Får" man göra så ? I mina öron låter det som diskriminering ... Har du testat att ringa Diskrimineringsombudsmannen ? Nyfiken på vad de anser om detta ...

    Tyvärr inget tips på gyn i Skåne ... :(

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!