• Äldre 17 Jan 20:32
    3978981 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3978981

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 13 Dec 13:47

    Och herregud! Grattis Zwillinge! Du också! Helt fantastiskt! Kram

  • Äldre 13 Dec 23:22

    Grattis zwillinge! Hoppas att blödnimgen är ofarlig!

  • Äldre 14 Dec 00:18
    Zwillinge86 skrev 2014-12-13 12:48:16 följande:
    Jag har två vänner som brukar försöka ställa upp som tur är. Blödningen har avtagit, men jag ser spår av den vid införande av vaggisarna. Vet att ni är många som har erfarenhet av tidiga blödningar som visat sig vara helt ofarliga och jag försöker ta fasta på det, men det är precis så här mina missfall alltid börjar.
    Jag blödde till och fråm fram till v.12-14. Skitjobbigt, men graviditeten gick hela vägen. Håller extra många tummar för dig, vet att du har kämpat länge.{#emotions_dlg.flower}

    Tänk på att även omega 3 är blodförtunnande.
  • Äldre 14 Dec 10:38
    Snart lycklig skrev 2014-12-10 21:45:29 följande:

    Några har frågat hur jag mår och om jag kravlat mig upp lite ovanför ytan.........

    Någon gång efter sommarens icke lyckade resultat med mina sista ägg gick jag mentalt i ide. Jag arbetade med mig själv för att må så bra jag kunde. Jag flydde in in i jobbet och tyckte då att det var riktigt roligt att arbeta. Jag högpresterade!

    Vi förberedde ju för ÄD när vi var hos D vid vårt sista egna FET i somras, även om jag inte mentalt var riktigt redo.

    Efter vårt icke lyckade sista FET, behövde jag nog sörja, men det konstiga var, att det liksom inte fanns så många tårar kvar. Jag har inte alls gråtit mkt. Mera varit tom inombords.

    Vår tilltänkta donator ville inte börja i september och inte heller i oktober. Jag tyckte det var skitjobbigt att vänta och fick inte heller då mkt besked på vägen från D. Skulle rapportera mens och ÄL till honom löpande.

    Till slut fick jag börja nedreglera som en chansning att donatorn ville börja och att allt såg bra ut för start för henne. Det blev start för henne! smile1.gif

    D hävdade bestämt att vi skulle göra FET, då det visat sig i studier sedan flera år, att frysta är bättre för mig som mycket svår immunpatient.

    Jag åkte ner till Aten den 22/11 och fanns på plats den 24/11, men inget ET gjordes, utan våra blastocyster frystes. Dagen efter tinades embryon upp och de klarade sig galant. FET gjordes alltså den 25/11.

    Den 1/12, Rd 6, 11 dgr efter "ÄL", v 3+4 testade jag POSITIVT gm blodprover. GRAVID! HCG redan 133.

    Två dagar senare HCG 325 och ytterligare två dagar senare (i fredags), låg det på 811. Igår tisdag var det uppe i 5540 på dag 19 efter "ÄL". Det är höga värden och bra dubbleringar.

    Jag är alltså idag i vecka 5 (4+6), mkt tidigt, så allt kan ju hända. D tycker dock att allt ser jättebra ut hittills.

    Och till det allra viktigaste........ Det känns helt ok med att det är ÄD. Det känns ändå som min/mina. Kommer säkert dyka upp funderingar, sorg, och annat under tidens gång, men nu får jag en fantastisk chans.

    Kände att jag ville berätta, och nu får ni som kämpat jämsides med mig, om ni vill, hjälpa mig att hoppas att allt går bra, då det är i ett mkt tidigt skede.

    Jag följer er alla och läser kontinuerligt. Jag gläds med er som lyckas och sörjer med er som måste kämpa lite till.

    Många kramar från mig som är lycklig, orolig, ödmjuk, nervös, hoppfull och mkt mera.......


    Grattis!! Nu inger hopp, ett hopp som jag nästan förlorat. Ibland känns det som det aldrig kommer att fungera. Efter att ha fått sammanlagt 6 unga donerade ägg insatta i en tillsynes perfekt livmoder och tjock slemhinna men ändå inte sett tillstymmelsen till plus så tappar man ju till slut hoppet.

    Senaste behandlingen fick jag kortison men inte IL-dropp men det ska läggas till vid nästa behandling.

    Vet du varför Dr Dimitri tycker det är bättre med FET när man har immunproblematik? Jag har aldrig gjort FET vare sig med egna eller donerade ägg.
  • Äldre 14 Dec 11:32

    Såhär några dagar efter minuset kan jag inte låta bli att fundera på några små grejer ...

    Jag har ju kört med hela immuntreatment grejen under mitt sista ivf försök.

    Första insättning med färsk ägget så tog jag HCG test typ på dag 12. Kände mig dock gravid runt dag 4-7 .. ( hade jag testat tidigare så kan jag svära på pos HCG i den läge skalan).

    Försök nr 2 med frysägg visade HCG på 21 dag 7. Dag 11 nere på 3.

    Försök nr 3 med frysägg visade HCG på 22 dag 9. Dag 12 under 3.

    Dimitris "svar" har samtliga ggr varit att mitt immunsystem är "calm". Och att misslyckandet troligen ligger i embryots utveckling.

    Är det så att il och kortison "gör" att samtliga skitägg fäster och ger dessa låga HCG värden?

    Och varför envisas dimitri med att jag ska fortsätta med egna ägg ?

    9 återsättningar och 4-6 tidiga mf ( kemiska) och ett ma ( blighted inget embryo syntes). Är det för att han vill typ få "rätt"? Att hans immuntreatment är lösningen och inte att byta ingångsmaterial ?

    Sen så tycker han nu att jag nästa försök ska köra med neopogen sköljning 2 ggr innan transfer. MEN om mitt immunsystem är såååå "calm" .. Vad ska det göra för skillnad? Bara x tusen lappar mindre i plånboken?

  • Äldre 14 Dec 13:07

    Läser inte i tråden så mycket, men när jag nu tittar in ser jag flera glada nyheter....

    Snart Lycklig! Åh vad härligt att läsa om att du äntligen, äntligen är gravid! Stort, stort Grattis och en Varm Kram! Hjärta

    Zwillinge och Kattflickan, Stort grattis även till er!!

  • Äldre 14 Dec 16:51

    Förstår ich tycker din analys är rimlig, solkatta. Även kassa ägg kan fästa, det påverkas ju av din slemhinna som tydligen är trivsam. Men om dna inte räcker till att fortsätta dela sig.,,, så blir det inte mer. Jag vet inte din bakgrund eller ålder men äggen åldras så är det. Den statistiken och fakta är väl kunskap vid detta laget. Som du säger är materialet sämre än immunproblem??? Hur länge ha tålamod med egna ägg som har låg sannolikhet att klara sig, beror väl på tid, ekonomi, motivation o livsvärdering.

  • Äldre 14 Dec 17:19

    Redan: tack för medanalys.. !

    Är 39 nu. Påbörjade Syskonförsök för snart 3 år sedan. Det som ändå känns konstigt är att med sonen lyckades ivf: en på 1:a försöket. Fick två ägg i frys med honom. Dessa ägg blev ett tidigt missfall och minus.

    Har bytt manlig donator en gång. Så den biten känns inte som felande länken.

    Sambon tror att min kropp inte vill. Att det inte finns något som läkarna kan hitta.. :(.

  • Äldre 14 Dec 17:22

    Förlåt att jag inte svarar er just nu på era inlägg, återkommer till det........

    Jag måste bara fråga, jag är sååååå orolig, då jag idag fått akut ryggskott, har ont och kan knapp röra mig. Jag är precis i det kritiska skedet när hjärtat ska börja slå, vecka 6 (5+3) idag. Så orolig att detta ska öka risken för missfall, och att det ska påverka blodtillförseln till livmoder. Kan man gå till kiropraktor så här tidigt i en graviditet?

    Har dessutom varit förkyld i helgen och oroat mig för att få feber, men tror jag klarat mig endast med ont i halsen, lite ont i öronen och nu bara behov av att snyta mig ofta (bihålorna). Alltså en snabb och lindrig förkylning verkar det som.

    Snälla, några tröstande ord och kloka råd?

    Jag orkar inte att det ska bli något tok nu..........

  • Äldre 14 Dec 19:02

    SL : usch o fy!

    Så onödigt med ryggskott. Det jag tänker är att försöka röra på sig. Att som du själv skriver hålla igång blodflödet...

    Lätt förkylning är nog ingen fara ..

    Vad säger dr d ?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!