• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • singhatjejen

    Solkattan: Men fy vad läskigt med bilen!! Tur ingen blev fysiskt skadad i alla fall. Ja det känns som om en del är mer otursförföljda än andra.. kanske bara dystra tanker när mörkret sänker sig över en...
    Till din fråga: ja jag tar bara sprutor, dimitri har inget sagt om sköljning men har funderat på det själv. Dock är det ju återföring på fredag så frågan är om jag hinner. Läste någonstans att Peny slutat med det eftersom hon inte såg effekt. Men verkar som andra tänker olika... ja tänk om man ändå hade facit - för vad som passar just en själv! Och ja ska fortsätta med sprutorna och ta nytt IL och FBC, tycker dr D.
    Vad har Dimitri sagt till dig om sköjlningarna - varför två och hur snabbt inpå FET? Det är din sista i frysen också har jag förstått?
    Och visst har du en son sen innan? Det har jag med - och han fyller sex nu! Så i fem (5!!!!) år har vi nu kämpat.

  • Solkattan

    Singha: japp en son på drygt 5... Vårt lilla ljus i livet. Stackarn blir alldeles sönderälskad ... Ju svårare det blir med nr 2 desto räddare blir jag att nåt ska hända honom..

    Vi har "bara" hållit på i snart 3 år. Och det känns ibland som en evighet. Tiden flyter visserligen ihop lite med tiden vi försökte med sonen.

    Dimitri skrev inte så mycket. Bara två sköljningar innan transfer. Ska fråga honom när det närmar sig. Har ju precis skickat mensblod till serum. Hoppas hinna få svar innan jul. Så fet får bli efter eventuell antibiotikakur.

    Reagerar inte din läkare här i svetige på leukocyt värdet ? Eller kör du werlabs/unilabs utan läkare inblandade ?

    Sista i frysen. Ett tvådagars . Sist fog det sista ägget för mig i tvådagarsbatchen (3 st) så jag hyser inget större hopp till den. Skulle dock vara superkul då det är ett helsyskon till sonen.

    Men annars är nu planen inställd på rmbryodonation i Tjeckien. Allt pekar ju på skitägg.

  • singhatjejen

    Solkattan: Ja visst är älskar man tills man nästan bryter ihop... och sonen vill så gärna ha syskon. Alla hans kompisar är ju storebröder eller lillebröder... "när kommer bebisen?" undrar han och planerar för att åtta bebisar får plats i hans säng :)
    Jag kör prover ibland genom werlabs eller sophiahemmet eller hjältinnan Marie... så jo, hon reagerade men hon känner ju till Dimitri så jag återberättade hans kommentar bara.
    Ja visst vore det speciellt med ett helsyskon, men jag öppnar mig mer för äggdonation när jag läser om graviditeter som frodas i tråden :) även om jag förstår mycket väl vilket helvete de går igenom samtidigt.. :(
    nu har jag ändå gjort allt jag kan för att förbättra läget i kroppen och hade jättefina prover. är nu mina ägg ändå för gamla, ja då måste jag gå vidare. Blir ju inte yngre tyvärr. Och vill ju gärna orka med ett ev syskon :)

    (kan tillägga att jag ökat mitt AMH från 0.3 när jag var 41 - till 0.8 nu när jag är 44...så så mycket för den säkra källan om äggreserven...)

  • Snart lycklig

    Singhatjejen, du kan vara helt lugn, lugn och åter lugn. Det är precis vad som händer när man tar Neupogen och DET ÄR BRA! Då svarar du på det. Mina har varit ända uppe över 70! Något av de andra nästan lika högt. Hur var lymfocyterna? Se det som ett gott tecken. Nu har du alla förutsättningar för en immunbalanserad kropp. Stort stort lycka till med återföringen. Och som sagt, ta det lugnt! Stor kram.

  • Snart lycklig

    Zwillinge, hur går det för dig? Håller tummarna att allt är bra, trots lite småblödningar. Det är ju ganska vanligt i dessa sammanhang.

    Såklart hoppas jag att det går fortsatt bra för dig också, Kattflckan.

  • Snart lycklig

    Jag har gjort Neupogenskjöljningar inför tre FET. Sköljning nr 2 har jag gjort tre eller två dagar innan transfer, nr 1 två dgr innan nr 2. Marie kan hjälpa till med det.

    Kanske jag varit försökskaninen hos Dimitri. ;)

  • Snart lycklig
    södertjej skrev 2014-12-14 13:07:08 följande:

    Läser inte i tråden så mycket, men när jag nu tittar in ser jag flera glada nyheter....

    Snart Lycklig! Åh vad härligt att läsa om att du äntligen, äntligen är gravid! Stort, stort Grattis och en Varm Kram! 

    Zwillinge och Kattflickan, Stort grattis även till er!!


    Tack rara du! Ja, äntligen, äntligen, äntligen är jag gravid! Hoppas att allt bara fortsätter lika bra.

    Hur går det för er? (Behöver inte svara om du inte vill.)

    Varma kramar tillbaka!
  • Snart lycklig
    Cathy skrev 2014-12-15 11:17:45 följande:

    Snart lycklig; åh nej vet precis hur lite man kan röra på sig med akut ryggskott! (Haft det själv). Jag tror inte det påverkar din graviditet och du tar ju fragmin? Försök att återhämta dig utan kiropraktor först, om det bara går. Jag har en jag går till som behandlar gravida, inboxa mig om du vill kontakta henne. Kanske ändå värt att ta ett extra dropp om du även fått förkylning? Stor kram och krya på dig!


    Jag har lyckats bli mkt bättre, både i min förkylning och i mitt ryggskott. Allt utan tabletter och kiropraktor. Inte helt bra i ryggskottet, men mkt rörligare. Enligt gyn Eva I Nacka, inte alls konstigt i och med alla hormoner. Alltså, inte helt ovanligt även i sådant tidigt skede. Tog också ett dropp imorse, det första som inte var akut på samma dag som bp. D f n jättenöjd med min immunbalans. Kram och tack!
  • Snart lycklig
    RobSab skrev 2014-12-15 19:51:21 följande:

    Men åh vad är det jag ser!?! Är du äntligen gravid snart lycklig!

    Åååh jag blir så otroligt glad för din skull!

    Stort stort grattis!!


    Tack snälla gulliga du! Tänk, det gick till slut! Det bästa att det känns sååå bra, trots att det är ÄD. De är redan MINA bebisar. ;)

    Det kändes rätt tröstlöst, när vi träffades där i soffan hos D i somras, men nu ser jag med tillförsikt på framtiden. Allt är ju sååå tidigt ännu, så allt kan ju hända. Glad för att det gptt så bra hittills.

    Hur går det för er? (Säger som tidigare, behöver inte svara om du inte vill.)

    Tack och kram. Hälsa din gullige sambo.
  • Snart lycklig
    Ananda Balaganapati skrev 2014-12-15 21:11:33 följande:

    Grattis till fina stegringen...  Då kan du pusta ut. Hoppas värken lägger sig snart.


    Tack! Hoppas du snart får uppleva samma som jag, med hjälp av fantastiske Dimitri!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!