• Äldre 17 Jan 20:32
    3979325 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3979325

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 16 Dec 19:36

    Tack tjejer! Hade ju bestämt mig för att njuta denna gång, men eftersom jag har den erfarenhet jag har av blödningar så får de mig att tvivla även på tydliga tecken som hcg-stegring. Får skärpa mig ;) hur är det med molvärk/kramp i ena sidan (som äl ungefär) nån som har erfarenhet av detta?

    Redan: japp det är min första ÄD. Aldrig blivit gravid vid ivf men flera gånger spontant. Även första behandlingen med immunsupport, har ju bara kört hemmaförsök övervakade av D innan. SL: vi får peppa varandra att våga vila i våra graviditeter.

  • Kattfl­ickan
    Äldre 16 Dec 19:56

    Zwillinge: Förstår din oro, men det är ju verkligen vanligt med blödningar i början. Jag har haft mensmolvärk vid alla mina graviditeter (6) oavsett om jag fått missfall eller ej, så det har bara varit ett tecken att livmodern växer. Din hcg-stegring är ju jättebra! Tänk på det och inte blödningarna. När har du officiell testdag? När gör du tidigt VUL?

    Jag är i vecka 6+5 idag, symtomen kommer och går, försöker tänka på annat fram tills på måndag då jag gör VUL.

  • Äldre 16 Dec 20:20
    singhatjejen skrev 2014-12-16 19:25:48 följande:

    Tack, Snart lycklig ska fråga honom. En fråga till: Sköjningen är det bara att ta en av flaskorna? Eller är det något nytt recept som krävs?

    Till mig har han sagt 0.15 ml/dag men frågade sedan om jag tog halva flaskan, fattade ingenting. Men då ska jag kolla det också och ev höja dosen alltså. Jösses man hänger inte med riktigt här,,, tur man har er! :)

    Zwillinge: skönt att ditt hcg också hänger med, liksom SL:s :) hoppas båda fortsätter så!! Vi vill ha fler bebisar i tråden :)


    Du tar bara en flaska till en sköljning, samma recept, samma pkt.

    När det gäller injektionerna höjer D om han anser det med hänsyn tagen till dina blodprovssvar.
  • Äldre 16 Dec 20:28

    Tack SL för att du klargör för oss. Nu förstår jag logiken :)

  • Äldre 16 Dec 20:35

    SL: Tusen tack för din hjälp! Solig{#emotions_dlg.flower}Hjärta

  • Äldre 16 Dec 20:38
    Zwillinge86 skrev 2014-12-16 16:49:47 följande:

    Hcg har ökat från 253 i fredags till 1160 igår, okej ökning? Blödde igår igen och har idag haft tydlig molvärk och kanske kanske att progesteronflytningarna är svagt färgade. Vågar jag tolka detta som positiva, eller åtminstone ofarliga symtom, eller finns det risk för att det börjat gå dåligt efter gårdagens prov. Hör ju hur paranoid jag låter ;)


    Så roligt! Grattis:)

    Jag har haft också haft molvärk i sidan både vid missfall och graviditeten som lyckades, det höll i sig länge så inget att oroa sig för!
  • Äldre 16 Dec 21:01

    Bra att ni jåller kvar mig i verkligheten. Jag har officiell trstdag den 22/12 och hoppas på att få till ett tidigt vul i mellandagarna. Går in i vecka 5 idag. Såg tickande hjärta i v6 förra gången så jag hoppas att rmc kan tänka sig att erbjuda mig det. En anupunktör avrådde dock vul innan v.12......

  • Äldre 16 Dec 21:04

    Där kom mensen. På dag 34, brukar få på dag 28 men äl var troligen några dagar sen (fick en blödning som varade 5 dagar som jag tror började med äl). Cykeln verkar ha ballat ur efter förra månadens misslyckande ivf. Dum som jag var hade jag fått upp hoppet här. Försöker rycka upp mig och tänka ut vad jag ska prova denna månad. Apiforce + rosenrot samt alla mina "vanliga" kosttillskott, eller kanske dubbeldos pergo istället för Apiforce o rosenrot. Fördel: svettningar och biverkningar under julledigheten. Samtidigt skulle jag vilja släppa allt och vila och försöka ha det bra under julen. Vill inte heller leva exemplariskt vad gäller kost osv under julen. Har redan testat pergo 5 ggr utan resultat så det är troligen meningslöst. Funderar också på om jag ska köra igång med ytterligare en vanlig ivf här hemma efter jul, den 4e i ordningen, alternativt vänta o åka utomlands framåt våren - med eller utan hysto innan. Så många val, så stor panik och besvikelse.
    Har 14 prednisolon tabletter kvar, vet inte om det är nån idé att testa med dem och i så fall hur jag ska dosera dem.
    Usch och blä.

  • Äldre 16 Dec 21:14

    Varsågoda! Det är det minsta jag kan göra. :)

    Zwillinge, jag har också molvärk av och till, ibland mera och ibland mindre. Ngn dag nästan inget alls. Det är det som känts mest positivt för mig, när det gäller symptom. Tänk också på att immunmediciner kan dämpa symptom.

    Det ska gå bra!

  • Äldre 16 Dec 23:03
    Zwillinge86 skrev 2014-12-16 16:49:47 följande:

    Hcg har ökat från 253 i fredags till 1160 igår, okej ökning? Blödde igår igen och har idag haft tydlig molvärk och kanske kanske att progesteronflytningarna är svagt färgade. Vågar jag tolka detta som positiva, eller åtminstone ofarliga symtom, eller finns det risk för att det börjat gå dåligt efter gårdagens prov. Hör ju hur paranoid jag låter ;)


    Underbara nyheter... Härligt! Då kan du koppla av och njuta över julhelgen. Men förstår att det är en känslomässig berg- och dalbana. 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!