• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Solkattan

    Ett litet problem...Erythromycin tablets 500mg finns inte på FASS.
    Vad finns det för motsvarighet på FASS tro..?
    Nån som vet..?

  • Solkattan

    NinaCamilla: Tack! :) jo, jag googlade vidare och hittade fram dessa med. Verkar endast finnas i 250 mg. Så då blir det två såna morgon o två per kväll...?
    Läkaren idag tyckte att man inte direkt efter antibiotikakur skulle köra på med FET. Utan låta kroppen "vila". Vad har Ni andra hört..? Jag trodde det var som så att det var lite brått iom. att man aldrig vet om infektionen kan komma tillbaka?

  • NinaCamilla

    Solkattan: Jag och sambon åt 25 dagar tillsammans Ery-Max pga. tester i Serum. Läkaren där borta sa t o m att vissa fall får man ta antibiotika vid FET, ET behandling fram till testdagen. Jag kommer åka ner nu till FET på torsdag och äter en annan sort av antibiotika pga.inflammation i livmoder (gjorde hysto i nov-14). Jag skulle inte sluta med dessa innan jag testar men de är annan sort. Kolla gärna annan läkare om du kan vad är korrekt. Det är svårt att blir av med bakterier när man har fått dem.

  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2015-01-20 13:19:57 följande:

    Ett litet problem...Erythromycin tablets 500mg finns inte på FASS.
    Vad finns det för motsvarighet på FASS tro..?
    Nån som vet..?


    Om du inte får ut Ery-Max så ber du Serum skicka Erythromycin Kyss, ber dem skriva recept på Ery Max eller så är ju flera i tråden på väg ner nu och kan ta med??
  • Athen

    Solkatten: tråkigt att man hittade bakterier. Hade du några besvär? Hur kommer det sig att du skickade prover till serum? Början göra det, vad tycker ni dom skickat prover?

  • Ananda Balaganapati

    Snart lycklig: håller tummarna och tänker på dig imorgon. Sen kan du pusta ut! 

    Zwillinge: härligt att det flyter på och att immunförsvaret är lugnt... 

    kram på er

  • Solkattan

    Athen: nä, inga besvär ... Jag mailade serum plus 5,6 andra kliniker i Europa för att höra om de kan erbjuda embryodonation. Bifogade min fertilitetshistoria ( snart 3 års försökande, 9 återsättningar och 4-5 tidiga missfall o 1 ma). Serum svarade då att de erbjöd detta test. Skrev att många som misslyckats tidigare lyckades efter att ha blivit av med dessa bakterier. Tyckte det var värt att testa. Jmf med kostnaden för ivf så var den liten. Kanske faktiskt ett svar på varför båda mina äggledare nu i höstas vid hyston upptäcktes vara trasiga? Ureaplasman som ställt till det?

    Min sambos reaktion på positivt svar från serum var lite komisk. Vaaaa ..? Ska jag också äta piller ? Men jag är ju inte sjuk ?? Sen nån sekund senare .. Kan JAG också ha det ??? Hmm .. Efter mer än tio år tillsammans. Ja, högst troligt ! :)

  • Snart lycklig

    Ego: Så lycklig! Allt såg jättebra ut. Fick samma gulliga läkare som jag förflyttades till vid förra besöket. Fostret sprattlade och vinkade med både armar och ben. Den sprattlade så mkt så det inte gick att mäta CRL idag. Dock sa hon att den inte var liten och såg ut att vara i korrekt stl för tiden. Vi ska ju på NUPP i nästa vecka, så då kanske det går att mäta pluttisen mera exakt.

    Känns så overkligt! Jag började förstås att gråta.

    Nu ska jag försöka tro och vara lite gladare.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!