• Äldre 17 Jan 20:32
    3978816 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3978816

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 22 Jan 06:49

    Hej alla fina

    Kommer ni ihåg att jag skulle på konsultation hos Dr D?

    Vi var där i Januari, jag har haft ett oförklarligt missfall bakom mig, dock hade jag ett TSH på 2.4 samt antikropparna var då runt 900. Och min endokrinolog satte mig på 50 mg Levaxin, men det gjorde han 3 dagar efter min mens som var försenad en vecka. 3 dagar efter fick jag missfall.

    Jag läste mycket kring TSH i samband med graviditet samt antikropparna mot sköldkörteln och bestämde mig för ett immun test.

    Dr D är jätte trevlig osv men han sa du är här ganska tidigt, jag fick utskrivet Baby Aspirin, Clexane, Progesteron, Intralipider, han vill även att jag tar antibiotika de första dagarna vid min ägglossning.

    Jag undrar om jag är där ganska tidigt och jag inte försökt mer än 1 gång hur kan man skriva ut allt det där? På vilka grunder?

    Sen fick vi till slut provsvaren, jag hade CD19 på 23.4 som är högt skall vara mellan (2-12)

    Och sedan lågt INF-g-IL 10 (CD3 +CD4)

    som låg på 2,8 , vilket är lågt skall ligga mellan (5,8-20,5).

    Jag kollade med min husläkare vad medicinerna har för påverkan på barnet den första semestern och hon sa jag brukar inte rekom med alls för det är kemiskt och det kan påverka barnet men jag är inte heller specialist inom området. Hon menar på att de kan få defekter kanske. Jag googlade och hittade research att 1-3 på 1000 kvinnor som tar Progesteron de första 3 mån kan få barn som har läpp-läk-gomspalt.

    Jag måste även tillägga att det enda hon tyckte var bra var Intralipid infusionerna i och med att det är naturliga transfetter och att man även Beh cancer patienter med dessa.

    Har även läst att de kan dämpa immunförsvaret som är lite överaktivt.

    Tjejer jag känner mig så splittrad, men jag pratade med min partner och vi kom fram till att vi försöker utan all medicin men kanske tar IL en gång i mån som han ordinerat samt fortsätter med Levaxin 50 mg

    Jag är rädd och jag blir ännu mer rädd när en läkare inte talar om bieffekterna av mediciner när det inte är evidensbaserat att göra som han ordinerar, dvs det finns ingen forskning på det, jag frågade honom.

    Min fråga till er, vad skulle ni gjort i min situation?

    Hälsningar

    En splittrad själ

  • Äldre 22 Jan 06:55

    Idag har jag ett TSH på 1,5 och antikropparna ligger på 300.

    Jag är i min ägglossningsvecka.

    Men jag har även vänner som tagit allergi tabletter samt en annan som en typ av tablett och de blev gravida och läkaren varnade på defekter på barnen. Jag tror den första trimestern är otroligt viktig för barnets utveckling, men samtidigt om jag får flera missfall, har jag inga andra val.

    Varför är det så svårt att ta beslut :(

  • Äldre 22 Jan 07:14

    KattAten, hur kommer det sig att ni åker ner redan e ett missfall? Håller med om att det är lite tidigt? Håller oxå m om att det är märkligt att alla som kommer t dr D får dessa mediciner, det skulle öka hans trovärdighet om man ngn enda gång fick höra om ngn som kommit därifrån utan denna ordination. Antagligen tycker han att det inte gör ngn skada och vill att man så att säga ska känna att man inte åkt i ogjort ärende. Tror dock inte medicinerna är ngn fara, däremot förmodligen onödigt för många som lägger massa tid o pengar på detta på hemmaplan sen.

    Blir dock nyfiken på att du skulle ta antibiotika runt ÄL, vad var tanken m detta? Det ingår inte i standard paketet. Berätta gärna mer.

  • Äldre 22 Jan 07:30

    Tack alla söta rara för lyckönskningar, grattis och hejarop! Ni är så gulliga som kommer ihåg och att ni bryr er. Kramar till er alla.

  • Äldre 22 Jan 08:25

    Kattaaten: progestron får i stort sett alla som gör ivf/fet. Skulle det vara stora risker förknippat med detta skulle det knappast ordineras? Dessutom så om jag är rätt informerad så är vi i Sverige väldigt duktiga på att operera läpp o gomspalt... :).

    Som andra katten här så är jag också nyfiken på antibiotikan ?

    Kom dr d fram till att du hade ökad risk för blodkoagulering ? Därav allt blodförtunnande ? Eller antar han att många nordbor har genen som ger ökad risk för blodpropp ?

    Men du fick inte kortison utskrivet ? (Prednasilone)?

  • Äldre 22 Jan 08:48

    Hej Katt12

    Tack för att du bryr dig

    Jag kände att i och med att jag hade så mycket antikroppar mot sköldkörteln så ville jag ta ett immun prov för att lära känna mitt försvar bättre. Jag hade läst mycket om att antikropparna mot sköldkörteln kan stöta bort fostret.

    Så vi åkte för att inte jag heller ska gå igenom flera missfall utan att få veta om det är ngt immunologiskt fel. Men just därför skulle jag uppskattat att han sa prova igen utan mediciner, ha kontroll på TSH och ta alla vitaminer, så får vi se hur det går. Om du får missfall igen, då kan du ta medicinerna.

    Läkarna säger att det är naturligt med två missfall men att man sedan ska utredas.

    Antibiotika för att dämpa om det finns någon pågående infektion i kroppen. Men det låter så konstigt att ge antibiotika utan indikation, i Sverige är man mycket restriktiv med antibiotikan.

    Jag känner bara att jag gärna försöker utan alla mediciner. Känns som att det är mycket som kan påverka bildandet av barnet. Om jag inte lyckas så kan jag ju alltid börja med behandlingen.

    Han sa till mig du kommer att kunna få barn på naturlig väg men kanske gå igenom några missfall, så därför tänkte jag, jag vill hellre ta mediciner ön att gå igenom missfall men nu tvekar jag och min partner vill ju inte att vi ska göra det förrän vi försökt lite mer på egen hand.

    Önskar jag hade en specialist som kunde svara på vad mina immunisera resultat innebär för framtida graviditeter.

    Dr D tycker att man ska behandla det, medan mitt problem egentligen handlar om thyroidean och dess antikroppar. Det är CD19 som visar att jag har mycket antikroppar.

    Tycker ni att jag ska försöka utan alla mediciner?

  • Äldre 22 Jan 08:54

    Hej Solkattan

    Förlåt det var Prednisolone som gav läpp-käk-gomspalt. Jag skrev fel!

    Som du nämner är Progesteron mer använt inom Fertilitetsbehandlingar.

    Vet du vad, han förklarade inte varför. Känns bara att han tror att det funkar i de flestas läge och går lite på sin känsla.

    Han är säkert oerhört duktig, men jag har blivit feg efter att jag pratat med min husläkare och läst om bieffekterna.

  • Äldre 22 Jan 08:57

    Katt12 och Solkattan

    Tror jag får väga fördelarna-och nackdelarna med alla mediciner

  • Äldre 22 Jan 09:00

    Katta, jag förstår ditt resonemang om antikropparna mot sköldkörteln. Dock är ju detta ett av de få immunologiska problem som svenska läkare "erkänner" så om jag vore du skulle jag be om en ordentlig utredning/konsultation i Sverige och sedan vid behov ha dr D o hans mediciner som backup.

  • Äldre 22 Jan 09:25

    Varför i hela friden riskera ännu ett missfall - är frågan jag ställer mig???? Du har ju uppenbart en obalans i kroppen.

    Jag tycker dr D ich braverman mfl i världen, deras erfarenhet inom området och arbete är minst lika mkt sk forskningsmässigt , Dock publicerar de ingen artikel. De driver arbetet framåt med mål och ambition att få till levande födda. Jag tycker ni som är rädda kan ställa antalet ivf som genomförs i Sverige med lyckat resultat med de som utförs i USA, Europa. Väldigt lite pengar lägga på den forskningen- så skulle det bara gå på den, skulle ingen utveckling skett alls. Googla på immunproblem ich behandling så ser ni att det program som DrD ord är ordinär i sammanhanget...blodförtunnande för det är ett av alla immun reaktioner att koagulera blodet- vilket vi inte vill. Trombyl- likaså sätts in direkt även i Sverige om du haft missfall. Förebygger proppar. Kortison är ett billigt ich enkelt effektivt sätt att dämpa immunförsvaret. D vitamin omega 3- ixå immunbalanserande.

    Kortison - gomspalt - googla hur många fall urvalet ,ni baserar den slutsatsen på. Hur gammal är studien?

    Och hur många gomspalter fötts i tråden? Är det farligt? Går det åtgärda?

    Kortison sätts in i Sverige ixå- större doser till ich med då behovet är så stort i enskilda fall.

    Att föda barn är oxå en jätte stor hälso risk- där kanske första valet ska göras- sedan barnet är fött jätte mycket risker i livet vi ska klara....

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!