• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • astmatiker

    För er som är tveksamma el oroliga över biverkningar påverkan på fostret så skulle jag bara vilja påpeka att det är ju långt ifrån bara Dr D som förskriver dessa mediciner. Läkare i bla USA, England har ju beh enligt denna princip länge och numera gör ju även en klinik i Sverige också det nämligen Falun. De tar ju inte samma prover som Dr D o har inte heller exakt samma dosering men de skriver ändå ut både prednisolon, Trombyl, Fragmin o intralipid till vissa av sina IVF-patienter. Så har ni frågor om dessa läkemedel så kanske det kan vara idé att ringa Falun? Kan för övrigt starkt rekommendera dem, de har en läkare där som heter Samir som är bra på att svara på alla frågor man kan ha utan att bara slänga ur sig en massa floskler som de flesta andra svenska läkare slänger sig med.

  • KattaAten

    Hej Alla

    Pink Lily: Det är tydligen inga problem att få en konsultation hos dr D, jag angav bara att jag hade ett högt TSH när jag fick mitt missfall, har bara haft ett och fick komma på en konsultation.
    Tre läkare har sagt till mig att TSH ska ligga vid 1 när man försöker bli gravid. 
    Om man har höga antikroppar ska de sänkas med och de sänks genom att man tar Levaxin.

    Jag hade TSH på 2,4 och det sänktes på en månad till 0,4 och jag tog då 50mg Levaxin. antikropparna sänktes från 900 till 300.

    Astmatiker:
    Tack för tipset, supergulligt av dig.
    Jag behöver fråga någon om medicinernas effekt.


    Kram på er alla

  • KattaAten

    Redan 47 

    Du har rätt, jag kommer säkert att drivas till medicinerna om jag inte lyckas utan. Men kom ihåg att Dr D sa att jag kan lyckas utan.
    Därför känns det naturligt att prova en gång till och se hur det går.
    Han menade att jag kan bli gravid utan och låg ålder, men att i och med att min mamma har haft missfall så kan det även hända mig och med tanke på immunresultaten.

  • pink lily

    Tack för era svar om tsh! Ok, nu är jag definitivt övertygad om att tsh måste ner! Då kanske t o m Dr D skulle kunna skriva recept på Levaxin om söker hjälp där ...? Ska även puffa på klinik i Tjeckien som vi nog kommer att göra ED vid.

    Så glad för din skull SL, fortsätter hålla tummarna!

  • pink lily
    Cathy skrev 2015-01-08 12:08:53 följande:

    pink lily; ledsen men minns inte hur gammal du är...? Jag tror inte att riktig förklimakterium kommer innan man fyllt 45-47....utan många lider av hormonell obalans som får en att tänka att man kommit i nån sorts förklimakterium. Jag ser att du har två alternativ - framkalla ägglossning med pergotime eller ta pravidel för att få balans i hormonerna. Och eftersom en sänkning av prolaktin ger både ökning av östrogen och progesteron (bra!) så ser jag inte det som ett problem för dig. Du vet väl att du också kan ha FSH-antikroppar. Har du förhöjt FSH värde? FSH antikroppar är immunologiskt (se länk till studie om flera olika typer av antikroppar) och kan behandlas med kortison och/eller IL! www.hindawi.com/journals/jir/2012/762541/ kram


    Tack för svar Cathy! Ja du har rätt om effekten av ägglossning, jag förstår. Undrar mest om östrogenpåslaget kan bli för stort då man vid förklimakterium först får sänkt progesteron, och mycket senare får sänkt östrogen. Jag fyller 46 i år. Fick diagnosen förklimakterium vid 39 år. Ja, jag tror jag dragits med rejäl hormonobalans istället, men börjar väl gå mot klimakterium nu. Jag tar inte pergotime (igen)! Jag har inte fått pravidel, bara fått provera (progesteron) vilket eg bara stoppa blödningar. Så tar saken i egna händer. Åt redan lite magnesium för muskler o leder men då någon här nämnde att läkare gett tipset att det sänker prolaktin så äter jag nu mer magnesium, B6 och zink. Har läst på att det ska ge effekt på prolaktinet. Men viktigt att det blir rätt doser!,!! För mkt B6 är skadligt, och man ska inte ta mkt B6 om gravid. Antar får övergå till pravidel då. Återstår att se om detta hjälper, nu andra cykeln, dag 28 och varken fått spottings eller mens ännu. Bra eller dåligt får jag se .... Kommit dag 21 tidigare. Pinniga jag har även gått upp lite i vikt, vilket jag behöver inför ivf! Fortsättning följer ... Hade lågt amh för ett par år sedan, och antog att det som gav ett fsh på ca 9. Kanske Dr D:s prover kan visa på om jag har fsh-antikroppar? Nu planerar vi för ED. Tack igen!
  • AnnC

    Tack igen solkattan och che71!

    Clexane är det samma som fragmin? Jag tror jag vet vilken läkare jag ska få tag på nu.

    Har även pratat med min man och han är med på noterna. Så nu kör vi försök iaf... Känns lite nervöst men på nåt konstigt sätt blir man lite glad av att bara ha en chans.

    Nu fråga då, är det nån som har lite prednisolon att avvara för ett försök? Kommer varken hinna få nåt utskrivet eller skickat efter inför denna ägglossning!

  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2015-01-22 21:23:01 följande:

    Tack för era svar om tsh! Ok, nu är jag definitivt övertygad om att tsh måste ner! Då kanske t o m Dr D skulle kunna skriva recept på Levaxin om söker hjälp där ...? Ska även puffa på klinik i Tjeckien som vi nog kommer att göra ED vid.

    Så glad för din skull SL, fortsätter hålla tummarna!


    Du kan säkert få ett recept av Dr D om du söker hjälp hos honom. Jag har plockat ut en del mediciner utan problem med hans recept, dock ingår de ej under högkostnadsskyddet då, men Levaxin är ju billigt.

    Kan också tillägga att jag fått ner mina TPO-ak till låga 15. För några år sedan låg jag åtminstone runt 200. Vet ej vad det beror på, men gissar en kombination av Levaxin, kortison, IL och kanske även Neupogenet, men vet inte exakt. Gissar mera på IL/Neupogenet i mitt fall, för det tog många år innan det gick ner, med början nu i våras. Efter våren då det låg på runt 100-140, har det alltså gått ner till nu låga 15 och helt inom referensvärdet. Levaxin har jag ju ätit länge.

    Tack för att du är glad för min skull och att du fortsätter hålla tummarna för mig. :)
  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2015-01-22 22:02:31 följande:

    Tack för svar Cathy! Ja du har rätt om effekten av ägglossning, jag förstår. Undrar mest om östrogenpåslaget kan bli för stort då man vid förklimakterium först får sänkt progesteron, och mycket senare får sänkt östrogen. Jag fyller 46 i år. Fick diagnosen förklimakterium vid 39 år. Ja, jag tror jag dragits med rejäl hormonobalans istället, men börjar väl gå mot klimakterium nu. Jag tar inte pergotime (igen)! Jag har inte fått pravidel, bara fått provera (progesteron) vilket eg bara stoppa blödningar. Så tar saken i egna händer. Åt redan lite magnesium för muskler o leder men då någon här nämnde att läkare gett tipset att det sänker prolaktin så äter jag nu mer magnesium, B6 och zink. Har läst på att det ska ge effekt på prolaktinet. Men viktigt att det blir rätt doser!,!! För mkt B6 är skadligt, och man ska inte ta mkt B6 om gravid. Antar får övergå till pravidel då. Återstår att se om detta hjälper, nu andra cykeln, dag 28 och varken fått spottings eller mens ännu. Bra eller dåligt får jag se .... Kommit dag 21 tidigare. Pinniga jag har även gått upp lite i vikt, vilket jag behöver inför ivf! Fortsättning följer ... Hade lågt amh för ett par år sedan, och antog att det som gav ett fsh på ca 9. Kanske Dr D:s prover kan visa på om jag har fsh-antikroppar? Nu planerar vi för ED. Tack igen!


    Varför är inte B6 bra vid graviditet? Jag tar ca 200 mg per dag efter en annan tjejs rekommendationer från Tjeckien (ÄD). Har också stämt av det med D. Tar också Inositol och B12 och ibland ett b-50-komplex. På hälsokost har de även läst att upp till 200 mg är helt ok vid graviditet.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!