• Äldre 17 Jan 20:32
    3988412 visningar
    35645 svar
    +2
    35645
    3988412

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 18 Feb 20:21
    Solkattan skrev 2015-02-18 18:52:35 följande:

    Mailade till dr d idag o ville ha ny plan inför nästa fet. Jag nämnde att jag o sambon nu gick på doxycycline 25 dagars kuren efter infection screening på serum, och att man funnit ureaplasma o bacterial load. Fick ingen respons på "det". Vet ni andra vad hans "åsikt" är om dessa tester som de gör på serum?

    För oss har han aldrig tex föreslagit antibiotika kur. Men för andra gör han det?

    Det enda han typ skriver är att man kan aldrig överskatta vikten av ett friskt embryo?

    Tycker han börjar "låta" som svenska läkare.. Att det är mina ägg som är skrutt ? ( men äggdonation eller embryodonation bör jag inte ge mig in på ännu ?). Ibland förstår jag mig inte på honom ..!?


    Jag fick konstaterat ureaplasma för 1.5 halvt år sedan hos Eva E. Har för mig att Dr D inte tyckte det var någon big deal... Men jag körde antibiotikakur och blev av med det, iaf det som gick att mätte med Evas metod. Funderar oxå på att skicka in till serum. Vilken variant körde ni Solkattan? Har enbart fått antibiotika av Dr D efter ÄP och hysto. Han försökte allt för att jag skulle få till det med mina egna ägg. Efter 1.5 års försök föreslog han ÄD. Det var för tidiga ägglossningar, omogna ägg vid ÄP, cystor etc. Till syvende och sist är det bara du själv Solkattan som får göra bedömningen. Mine erfarenhet av Dr D är att han lyssnar om man vill göra på ett speciellt sätt. Så ställ frågorna ovan till honom, det hade jag gjort
  • Äldre 18 Feb 20:42
    Solkattan skrev 2015-02-18 07:22:26 följande:

    Södertjej: va skönt det på något sätt ändå måste kännas att kommit till en punkt där man faktiskt säger "nej" till fortsatta försök ? Längtar o bävar själv till dagen då jag o sambon sagt att barnförsöken ska läggas ner... Det är verkligen ett sånt lotteri...

    Sett din lista med mediciner ... IOM att jag inte riktigt vet när nästa försök blir och om jag kommer få kriga för trombyl/fragmin så är jag eventuellt intresserad. Så kasta inget ! :)

    Inboxar när jag vet mer...


    Jo, det är skönt. Det var en väg dit och bearbetningen av beslutet fick ta sin tid, bl.a. drömde jag mycket. 
    Fragminet är redan paxat, men trombylen har jag kvar än så länge.
  • AnnC
    Äldre 18 Feb 21:51

    Hej på er, igen! Skulle behöva lite input...

    Refresh: Jag har en autoimmun sjukdom samt kardiolipin och beta2glycoprotein antikroppar och har haft tidiga mf.

    Har ikväll haft min fria telefonkonsultation med dr braverman. Vi vet ju redan vad jag har för problem och han vet hur han ska behandla (han nämnde clexane och ivig) men vill ju så klart ha blodprover så han vet exakt hur han ska behandla. Har inte fått prisuppgift på det än.

    Här hemma har jag fått fragmin utskrivet som jag tar en vecka efter äl fram till mens eller fortsätter om jag blir gravid.

    Nu mitt dilemma om det kan räcka eller inte. Har ju inte haft mf med behandling än då jag nyligen fått reda på antikropparna.

    Eller ska man påbörja en resa med blodprover just in case. Man är ju otålig och så vill man helst inte riskera fler mf.

    Villrådig som vanligt.. Hur hade ni gjort? Braverman ville att vi inte skulle göra några försök tills vi hade svar på proverna (som jag inte ens vet om jag ska ta än, än iaf.) verkar ju dessutom himla bökigt? Förstod aldrig hur jag skulle fixa att få tagit proverna...

  • AnnC
    Äldre 19 Feb 16:46

    Nu har jag fått prisuppgift och blir ännu mer fundersam. 3000 dollar för att ta immun testerna... Trodde nog inte det var riktigt så mycket ändå.

    Och så tänker jag att dr D, vad jag sett på life clinics hemsida, tar 800 euro? Det är ju en jäkla skillnad. Och vad är skillnaden??

  • Äldre 19 Feb 21:12

    AnnC: det beror ju på vilka tester som ska tas?? Det finns ju olika "immuntester". En hel NK-panel med cytokiner i Aten brukar sluta på ca 25000 kr och det är ganska exakt vad 3000 dollar är även om Dr B brukar vara dyrast så verkar det ganska jämndyrt ;)

  • AnnC
    Äldre 19 Feb 22:10
    Zinfandel skrev 2015-02-19 21:12:59 följande:

    AnnC: det beror ju på vilka tester som ska tas?? Det finns ju olika "immuntester". En hel NK-panel med cytokiner i Aten brukar sluta på ca 25000 kr och det är ganska exakt vad 3000 dollar är även om Dr B brukar vara dyrast så verkar det ganska jämndyrt ;)


    Oj, så pass. Jag läste bara immune blod screening 850 euro var det visst, på life clinics hemsida och förutsatte det var samma test!

    Så hmm.., Hur gärna jag än vill göra alla tester för att vara på säkra sidan så får vi nog avvakta och se om "bara" fragminet kanske hjälper först då... Det är nog vettigast ändå.
  • Äldre 20 Feb 09:18

    Jag undrar hur ofta ni tar FBC test när ni går på Neupogen och om ni lyckats hitta någon läkare i Sverige som hjälper er med remisser för det? Är det dr D som tolkar värdena? Jag har fått Neupogen ordinerat av dr Gorgy men har inte hittat någon läkare som kan hjälpa mig tolka värdena då dr Gorgy inte gör det.  

  • Äldre 20 Feb 10:01

    Hej!
    Jag undrar hur man inboxar någon?
    och hur läser jag om någon har inboxat mig?

    Jag har inte varit med här så länge så det vore snällt om någon kunde förklara hur man gör.

    Tack på förhand

  • Äldre 20 Feb 10:38

    Lite lustigt sammanträffande imorse. Var hos kuratorn... O när jag lämnar dennes rum så kommer läkaren som skrev under min ansökan för ersättning i Grekland i korridoren. Jag får fram ett ljudligt "tack". Han stannar o ler. Åh, gick det igenom ? ( läkaren är egentligen pensionär och har slutat jobba .. Men tyvärr råder läkarbrist så han får hoppa in ibland ). Tråkigt nog fick jag säga "nej". Men det kändes bra i magen att uppriktigt få tacka honom för hans fint skrivna ord ... :)

  • Äldre 20 Feb 10:58
    Solkattan skrev 2015-02-20 10:38:21 följande:

    Lite lustigt sammanträffande imorse. Var hos kuratorn... O när jag lämnar dennes rum så kommer läkaren som skrev under min ansökan för ersättning i Grekland i korridoren. Jag får fram ett ljudligt "tack". Han stannar o ler. Åh, gick det igenom ? ( läkaren är egentligen pensionär och har slutat jobba .. Men tyvärr råder läkarbrist så han får hoppa in ibland ). Tråkigt nog fick jag säga "nej". Men det kändes bra i magen att uppriktigt få tacka honom för hans fint skrivna ord ... :)


    Synd att du inte fick igenom din ansökan. Är det någon här som fått igenom ersättning för immunutredning?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!