• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • lill111
    Athen skrev 2015-03-12 03:34:02 följande:

    Vilket värde låg du på innan du började med 25 mikrogram? Gjorde du hysto o LAP samt skrapning av livmoder i Sverige?

    Håller tummarna för naturlig befruktning!


    Hej! Japp, op i Sverige på Sahlgrenska! Jag låg på 2,4 i tsh...

    Tack för tummen;)! Hoppas allt går bra för er;) kraam
  • KattaAten
    Athen skrev 2015-03-10 21:31:26 följande:

    Hej igen,

    Tack för länken, det är en jätte bra sida med nyttig information.

    Hur kommer det sig att ni redan har tagit kontakt med dr D?

    Jag är ledsen för missfallet. Och synd att ni inte prickade in äl, håller tummarna för att ni ska lyckas den här månaden.

    Dr D sa samma till oss, han tror att vi kan lyckas på naturligt men eftersom vi hade en 2 dagars fet i frysen så har vi valt att göra insättning den hör månaden. Vi har försökt i 2 år utan succés :( därför har vi valt att gå över till i ivf. Jag är villig att testa immunsupprten för att se om det kan lyckas, vi har ju uppenbarligen problem. Medicineringen är Inte farlig, intralipid är väldigt bra att inta.

    15mg prednizolon är inte farligt mycket.(?)

    Jag tar även levaxin inför den här behandlingen, mina tsh värden går upp och ner, jag har legat på 1.6 till 2.7

    Kämpe kramar!

    Fortsätt att dela med dig med frågor funderingar och fortsatt behandling...


    Hej

    Varsågod :) 
    Jag tänkte att jag inte ville försöka flera ggr utan att veta hur min hälsa är så att det inte blir "error and "trial", därför ville jag göra ett immuntest.

    Tack har kommit över det, var så länge sedan, men det är jobbigt att gå runt och vara rädd jämnt. Tack så mycket.

    Jag lider med dig och tycker du är en kämpe.
    Jag tror immunsupporten säkert funkar jätte bra för somliga, det enda jag drar mig för är Prednisolonet som sänkte mitt immunförsvar massor och jag fick influensa :(

    15 mg är ok tror jag men vet att en del tycker att man endast ska ta 5-10mg, vet inte riktigt vilken studie man ska gå efter.

    Det gäller att hitta en endokrinolog som lyssnar på än och som förstår att  det är viktigt för än.

    Jag har haft svårt att hitta en bra endokrinolog hittills. 

    Tack Aten ska göra det, du med håller tummar och tår för oss ;)

    Många kramar 

    Kattaten
  • Solkattan

    Ni vana IVF:are .. jag har ett litet krux. Sitter och räknar o räknar. Förra cykeln gick ju om intet då mina papper inte var iordning på kliniken. Nu borde det inte vara problemet denna cykel. Däremot så kommer påsken lite "olämpligt". Jar har de senaste 2 cyklerna legat på ca 32 dagar. Nu igår kom mensen. PÅ dag 32 (möjligen 33). När jag räknar betyder det att skärtorsdagen blir dag 19 i cykeln. OM cykeln följer tidigare månaders mönster betyder ÄL alltså (32-14 = 18 möjligen 19) alltså kalendermässigt den 1:a eller 2:a april (skärtorsdagen). ÄL kommer med stor säkerhet ske den 1:a eller 2:a april. (Har kollat med stickor så ofta att jag vet att min lutealfas är 14 dagar). Enligt min klinik så ska man ta ÄL test på morgonen varje morgon från typ dag 12-14 i sin cykel. Senaste dagen att få ÄL omslag är måndagen den 30 mars eller möööjligen 31 mars. (de kunde göra undantag på en dag). Stickorna visar ju att ÄL kommer inträffa om 24-48 h. Alltså om stickan visar positivt på måndagen/tisdagen "hinner" jag denna cykel? (2-3 dagars odlat).
    Finns det något sätt att tidigarelägga ÄL? Har pergo hemma, Femanest??! Så ÄL stickan redan på 28,29 mars visar positivt?
    Vill så himla gärna få det här "menlösa" sista försöket (tionde!) ur vägen!
    När vi gjort detta sista försök i Sverige så är vi redo att gå vidare i Tjekien (första telekonsultation den 10:e april).Skulle bara vilja stoppa in ägget (har endast ett) för att få ett "avslut". Tror inte ett dugg på det lixom.
    Nån med tips på hur man tidigareläggare sin ÄL? (handlar ju "bara" om 1-2 dagar).

  • JZ79

    Solkattan, har tyvärr inget tips..risk är väl att strula till hela cykeln om du petar i dig nått som inte är ordinerat,..men är du helt säker på att din klinik inte har öppet för att göra återföring? Skärtorsdagen borde ju vara öppet som vanligt? Fast det är ju olika kliniker... Kolla med ditt ställe, kanske de även har nått tips att flytta fram äl..


  • Puni

    Solkattan, jag tror inte du ska ta Pergo. Jag har ätit det ett par gånger och då har jag ägglossat ett par dagar senare än vanligt.

  • Cathy

    Solkattan; skulle du inte göra stimulerat FET...? Vore jag du skulle jag absolut be att få göra det och nu med den goda orsaken att din cykel är så lång. Vilket på riktigt inte ens kan vara så bra för ostimulerad...har du tagit pergo tidigare? Vet du hur din cykel brukar bli då?

  • Solkattan

    Jo, jag har kört med Pergo en gång tidigare. Enligt IVF Rigas ordination inför FET förra försöket. Det som saknas är en pregnyl 5000. Fick en burk med Pergo tabletter (10 st 5 kvar) men pregnylen är tyvärr slut.
    Då körde jag med pergo 5 dagar. Sen vul på dag 12 och sedan pregnylen på dag 14. (ÄL inträffade då på dag 16). Iom. 5 dagars (blasto) blev det återföring på dag 21.
    OM jag gör exakt samma sak igen (o ber till nån högre makt att äggen/ägget utan granskning med VUL är nog mogna för en pregnyl spruta på dag 14 eller om jag kan tjata mig till ett VUL). Då kan jag "planera" återföring till 1 april.
    Så min fråga är.. finns det någon vänlig själ som har en pregnyl till övers?
    Inboxa gärna.

  • Cathy

    Solkattan; det är ju många utländska ivf kliniker som kör stimulerad FET med pergo (eller letrozol) och jag tror att det är bra och gör du det så försök få till ett VUL för tänk om blåsan inte är stor/mogen nog fler att lossa med äl spruta? Har tyvärr ingen ovitrelle/pregnyl över just nu...

  • Snart lycklig
    Ananda Balaganapati skrev 2015-03-12 15:11:23 följande:

    Häääärligt Snart Lycklig... Så glädjande! Glad 



    Tack rara! Hur går det för dig?

    Lite ego: vi var på RUL imorse och allt såg normalt ut. Exakt stl för tidpunkten (v19, 18+6). Vi blundade när de skulle mäta lårbenen, så vi inte skulle se om det är en flicka eller pojke. Jag var så nyfiken, men knep ihop ögonen tills de sa till att vi fick titta igen. Kan inte förstå att jag går in i v 20 imorgon. Trodde aldrig jag skulle få uppleva detta, då allt varit så motigt i min långa kamp.

    Jag hoppas för er alla som kämpar!
  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-03-10 12:10:23 följande:

    Här vet jag inte om man kan säga det går bra eller dåligt... Svettas som en tok varje natt och känner mig sjuk och har ont i ryggen. Armarna värker också. Precis som sist... Å andra sidan så har jag världens bästa vårdcentral och har lyckats boka tid för IL-dropp både igår och idag och på torsdag. När jag ringt samma dag!

    Dr. D. tycks tro svensk sjukvård är fantastisk. Han skrev i söndags att jag skulle ta dropp måndag, FBC tisdag och hcg på fredag. Sen efter min rapport igår skrev han att jag skulle ta dropp tisdag eller onsdag beroende på mina provsvar! Så jag bokar in och tar dropp - det kan väl aldrig skada!

    Men han har ju helt rätt i vad han sagt - implantation är inte mitt problem, det funkar. Annars hade jag inte reagerat som jag gör efter insättning. Men det är ju rent ut sagt fan att hjärta och själ vill så gärna och kroppen bara protesterar.

    Snart Lycklig - du som är "värstingen" Kyss här vad gäller immunförsvaret - hur många IL tog du i början? Hade du också skyhöga leukocyter och neutrofila? Alla mina andra värden är bra.


    Hur har det gått för dig?

    Förlåt för sent svar, men jag tog 4 st IL innan jag åkte till Aten den 22/11, transfer var den 25/11. Tog 2 IL i Aten, 1 dagen innan transfer och 1 dagen efter transfer. Sedan 1 IL dag 6 efter transfer hemma i Sverige och sedan EN MASSA. I genomsnitt, först 3 ggr i veckan, sedan 1 eller 2 ggr i veckan. Tror jag hittills tagit totalt 27-28 st. Dock har jag nu inte tagit något sedan den 3/3. Rekord. Nya bp på fredag. Jag har också sedan i fredags halverat min dos av Neupogen. Hoppas få sluta snart. Normalt trappar man ner efter vecka 12, men D vågade inte göra det i mitt fall, då min kropp inte var i balans.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!