• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig

    HRE, glömde, min dos har varit 200 ml IL och lite koksaltlösning. Ibland har det ändå blivit 225-250 ml, beroende på när sköterskan kommit in eller hur alert jag varit.

  • Snart lycklig
    che71 skrev 2015-03-09 07:03:57 följande:

    Snart lycklig va härligt att höra att det redan är v 18 för dig!

    Jag kände svagt i v 20 men hade moderkakan framtill.


    Tack, nu är jag i 18+6, går in i vecka 20 imorgon. Tror inte jag känt ngt ännu och min moderkaka är baktill.

    Hur har det gått med ditt hjälpmedel?
  • Snart lycklig
    Cathy skrev 2015-03-09 21:04:20 följande:

    Snart lycklig; åh så härligt att du redan är i vecka 18 och allt gått bra så här långt! Jag hade moderkakan bak men kände ändå inga rörelser innan v.21. Hade nog fullt upp på jobbet då så inte heller tid att känna efter och direkt jag ställde frågan här på FL hur det ska kännas så kände jag 'fiskstjärten' Ta hand om dig och magen kram


    Skönt att höra att du inte kände ngt förrän v21. Det lugnar. Idag är jag ju ändå lugn, efter morgonens RUL, men tag känner ju mig själv. Om några dagar hittar jag säkert ngt att oroa mig för. Nära till hans ligger nog då rörelser eller ej. Visserligen ska jag till specialmödravården för första gången på fredag och sedan ordinarie BM på måndag. Så oron borde väl hålla sig borta några dagar åtminstone. ;)

    Tråkigare är att jag är väldigt svullen i ansiktet, antagligen av kortisonet och jag har redan gått upp 11 kg!!!!! Magen är stor och syns, men det var förvånande nog först förra tisdagen som någon sa ngt för första gången på jobbet. Sedan gick det som en löpeld och jag fick kramar och gratulationer i massor.
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-03-18 17:46:06 följande:
    Tack, nu är jag i 18+6, går in i vecka 20 imorgon. Tror inte jag känt ngt ännu och min moderkaka är baktill.

    Hur har det gått med ditt hjälpmedel?
    Åh Snart Lycklig RUL redan o halvvägs imorgon!! Underbart! Grattis!

    (Första gången jag förstod att det var bebisen i magen jag kände var exakt halvvägs, låg o skulle sova o kände plötsligt ett litet konstigt som "fisksprattel" i magen...)

    Vi valde att inte heller kolla vilket kön så att det fick bli en överraskning.

    Vet du vad de kommer göra på specialistMVC? Jag gick där också pga min förlossningsrädsla, först en BM där o samtal med hopp om att få snitt o sen träffade jag läkare 3 gånger den sista tiden, som kollade ctg o hur öppen jag var osv, samt att det gjordes extra flödesultraljud,pga min oro för proppar i moderkakan osv.

    Jo tack, ringen (den andra) sitter kvar o ibland känns det nästan bra (som vanligt/som innan förlossningen) men kanske hälften av tiden tycker jag att framfallet ger obehag ändå. Jag känner det speciellt när jag promenerar o lyfter bebis (hon väger ju 9 kg nu den lilla busungen!) o jag har svårt med knipet.
    Ska tillbaka till uroterapeuten efter påsk för kontroll.

  • södertjej

    Snart Lycklig, Blir tårögd när jag läser om dig, att allt ser bra ut och du nu är halvvägs! Stort Grattis till din stora lycka! Kram!

  • JZ79

    Nu är vi igång på riktigt Idag har jag tagit nedregleringssprutan Avrekap och äter kortison sen en vecka tillbaka. Åt östrogen efter hyston men slutade med det för några dagar sedan. Mår lite dåligt när jag slutade med östrogen... ångest, oro, rastlös mm + extremt torra och slemhinnor Jaja, snart börjar jag bli väl med östrogen igen när det är dags att bygga upp slemhinnan inför ET. Jag

    Hoppas Penny och Serumkliniken är svaret på våra drömmar...


  • trex2013
    Snart lycklig skrev 2015-03-18 16:32:16 följande:

    Tack rara! Hur går det för dig?

    Lite ego: vi var på RUL imorse och allt såg normalt ut. Exakt stl för tidpunkten (v19, 18+6). Vi blundade när de skulle mäta lårbenen, så vi inte skulle se om det är en flicka eller pojke. Jag var så nyfiken, men knep ihop ögonen tills de sa till att vi fick titta igen. Kan inte förstå att jag går in i v 20 imorgon. Trodde aldrig jag skulle få uppleva detta, då allt varit så motigt i min långa kamp.

    Jag hoppas för er alla som kämpar!
    Är så glad för din skull och tack för att du uppdaterari tråden hur det går för dig! :D
  • Solkattan

    SL: härligt att allt tuffar på ... Hoppas du kan njuta lite mellan varven !

    Sitter här o väntar på att läkaren ska ringa. Han ska ge "respons" på mina inskickade journalkopior från tidigare ivf samt hyston i Riga. Känns som om han kan ha invändningar mot återföring. Har ju kört igång med pred. Men känner inte för att bränna 2000 spänn på ildrop ( resa till Stockholm) utan att veta om återföring ens blir av....

    Avskyr att få "han ringer under dagen". Vill veta mer exakt tid !! Ska iväg med sonen till läkare vid 15:30. Bergis han ringer just då...

  • MrsHK

    Snart lycklig: Grattis att du nu får vara äntligen lycklig! Jättehärligt det såg fint ut efter första halvlek. Och du inger mig stort hopp betr ÄD som jag nu börjar överväga...

  • lillebob

    Lite ego: tagit 30 d kur mot hidden c! Min Gyn trodde inte på hidden c... Men du har vi påbörjat insemination igen och redan dag 7 har jag en riktigt fin blåsa, har aldrig hänt innan, fått kämpa m diverse doser och preparat för att få till en folikel ( uppemot 23dagar) Kan det vara hidden c som spökat hela tiden och min Gyn är helt chockad och vill nu veta mer....så till helgen blir det insemination!!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!