• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Solkattan

    Pink Lilly : jag sa till min hemmagyn + att jag skickade med resultatet till ivf kliniken jag går hos. Visserligen hade jag/vi ueroplasma. Ingen har då visat nåt större intresse. Hemmagyn tyckte att "tja, det kan ju vara bra att äta antibiotika om du nu verkligen har ueroplasma". På ivf kliniken sa de inte ett ljud. Ändå högsta hönset jag pratade med. Så med sånt "ointresse" så spelar det nog ingen roll. Iof kanske inte ueroplasma faller under smittskyddslagen ?

  • Walda

    Hej igen!

    Har nu fått provsvar från dr D och diskuterat resultatet. De grekiska resultaten var utan anmärkning dock så hade jag förhöjda cd 19 12,9, CD 19+cellsCD5 21,3. Jag hade även höga TNF-a på 35,6 IFN-g på 17,3. Alltså tydlig immunproblematik. Han var inte orolig över TNF värdet vilket jag var efter allt jag läst om höga sådana värden här i tråden. Han menade att det hade att göra med att jag vart sjuk stax innan jag tog proverna. Jag blev helt paff. Vad tänker ni andra som har mer kunskap om detta?

    Sedan har jag en fråga om FBC. Det finns ett privat labb i Uppsala som kan ta dessa prover men då behöver jag en remiss från en läkare. Det fungerade med en utländsk läkare. När jag frågade dr D om detta så ville han inte skriva en remiss. Han sa att det skulle vara alldeles för mycket jobb och att han inte behövt göra det för någon annan tjej från Sverige. Jag vet att jag kan använda mig av werlabs men de finns inte i Uppsala och det skulle vara skönt att inte behöva åka till Sthlm för FBC. Det kan väl inte vara så svårt att skriva en remiss. Någon som har några tips? Hur har ni gått tillväga?

    Har en fråga till. Behöver ens sista siffror stå med på ett EU-recept? Eller räcker det med DOB?

    Tacksam för svar! Känner mig trött redan nu över all logistik och beslut som måste tas. Är så imponerad över hur ni alla kämpar.

  • HRE

    Walda, dina fyra sista behöver inte stå på Eu-recept. Jag inboxar dig också.

    Överlag vill jag säga till er som ska igång att förbered er på många fler IL-dropp och provtagningar än vad Dr. D. först skriver. Alla gånger har han skrivit typ 3 dropp och jag har tagit många fler. Jag kallar honom Dr. Optimist för han tycks tro att man kan ta blodprov och få svar om ett par timmar och sen boka in dropp samma dagFlört.

    Varje gång jag tar blodprover så tar jag även östrogen och progesteron så jag har koll på de värdena också.

    Sen måste jag säga att jag litar helt på honom. De gånger jag mailat och det verkligen varit något svarar han direkt och annars får man vänta lite. I går skrev han så här till mig så det känns bra: You are doing well. Your body may shows early signs of calming, we will see...
    Min kropp är lite lugnare också - jag vaknar inte av frossa för all min svett kallnat....

  • Cathy

    Snart lycklig; hihi, jag hade nog gått upp ca 7kg vid mitten av graviditeten, ca 20kg totalt Du som tagit hög dos prednisolon, har det påverkat dina grav symptom på något sätt? Vad kände du när du gjorde första grav testet? Prednisolon maskerar ju grav symptomen, särskilt högre (20mg och uppåt) doser. Kram

  • Snart lycklig

    Cathy, jag börjar närma mig 12 kg vid halvtid. Måste vara medicinerna, eller hur? ;)

    Jag tror absolut att min höga dos Prenisolon dämpade mina gravsymptom. Från början när jag väntade trillingar och hade skyhöga hcg-värden, mådde jag knappt illa. Inte kräkts en enda gång. Sekundvis kände jag illamående.

    Jag plussade redan rd 6 (blasto) med hcg 133. Det jag kände då var att jag var skakig i benen, lite yrslig och en sekunds illamående. Hungrig!

  • Snart lycklig

    Jag har haft sådan tur. Tar bp på KS på morgonen, får svar 2-3 timmar senare via telefon. Skojar det förberedda i underlaget till Dr D. Nästan alltid fått svar snabbt av D, om dropp eller ej. Då har han inte svarat på ev andra frågor, utan det har vi tagit senare. Han läser allt och om det är ngt viktigt hör han av sig direkt. Några ggr har jag inte väntat på svar, utan tagit dropp ändå. Ofarligt. Har lärt mig lite av mina bp-svar. Alltid fått bekräftat att jag gjort rätt. Nu har jag inte tagit IL sedan den 7/3. Rekord. Men fram tills den 7/3 blev det nog uppåt 28 dropp sedan behandlingsstart.

  • Cathy

    Snart lycklig; delvis säkert IL men om du ätit som jag gjorde då så är det säkert även bara maten som gjort att du lagt på några kilon? Jag åt som en häst hela graviditeten. Måste ännu fråga om du kände av molvärk i början precis då du skulle testa? Eller bara det andra...?

  • Snart lycklig
    Cathy skrev 2015-03-21 11:49:05 följande:

    Snart lycklig; delvis säkert IL men om du ätit som jag gjorde då så är det säkert även bara maten som gjort att du lagt på några kilon? Jag åt som en häst hela graviditeten. Måste ännu fråga om du kände av molvärk i början precis då du skulle testa? Eller bara det andra...?


    Ska kolla senare i mina anteckningar. :) Återkommer.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!