• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • lill111
    HRE skrev 2015-03-20 16:12:31 följande:

    Pink Lily, nej det var inte jag som frågade. Men jag tror nu efter att ha fått östrogentillskott vid 4 ÄD att jag haft brist. Direkt när jag började ta östrogen "kände jag igen" mitt underliv. Har alltid varit ganska fuktigt men det har avtagit de senaste åren men nu var det likadant. Jag tror det är viktigt att ha koll på sina östrogenvärden, inte bara tjocklek på slemhinna. Och jag är inte i klimakteriet än för har regelbunden mens och kännbar ÄL varje månad.

    Fick reda på häromdagen att Stork bara rekommenderar progesteron tom positivt test. Tycker det låter mycket märkligt. Här tänker fortsättas med progesteron tom v. 12!


    Underbart HRE! Grattis!!! Jag har ju med känt av annorlunda där ner mkt torrare, samt inte lika tjock slemmhinna därav jag vill testa proygnon nu naturlig cykel... Vet dock inte när jag ska börja, hur mkt jag ska ta?

    Hoppas någon el du kan rekommendera ngt ? Har nyss gjort hysto o LAP vill ju gärna försöka naturligt i anslutning till det:)!

    Jag självmedicinerar som du säkert förstår med proygnong.... Progesteron har jag och kört med det regelbundet men får ändå spottings och kort lutealfas därav jag gärna vill komplettera med Proygnon!

    Hoppas någon el du kan räta ut mina frågetecken när läkarna bara skyller på mina dåliga ägg!

    Kram, kram
  • Redan47

    Inför transfer ÄD- är 6mg östrogen vanlig dos med start cd 2-3. Gör VUL dag8, KontrollerA slemhinna och justera östrogenet uppåt om det behövs.

  • lill111
    Redan47 skrev 2015-03-21 12:56:42 följande:

    Inför transfer ÄD- är 6mg östrogen vanlig dos med start cd 2-3. Gör VUL dag8, KontrollerA slemhinna och justera östrogenet uppåt om det behövs.


    Tack redan, kör naturligt denna cykel och hade äl igår, när tror du jag kan starta proygnon behandling?
  • HRE
    Snart lycklig skrev 2015-03-21 09:51:00 följande:

    Jag har haft sådan tur. Tar bp på KS på morgonen, får svar 2-3 timmar senare via telefon. Skojar det förberedda i underlaget till Dr D. Nästan alltid fått svar snabbt av D, om dropp eller ej. Då har han inte svarat på ev andra frågor, utan det har vi tagit senare. Han läser allt och om det är ngt viktigt hör han av sig direkt. Några ggr har jag inte väntat på svar, utan tagit dropp ändå. Ofarligt. Har lärt mig lite av mina bp-svar. Alltid fått bekräftat att jag gjort rätt. Nu har jag inte tagit IL sedan den 7/3. Rekord. Men fram tills den 7/3 blev det nog uppåt 28 dropp sedan behandlingsstart.


    Vilka värden är det som varit höga? Mina leukocyter och neutrofila är ju skyhöga men det har väl med Neupogenet att göra? Men när monocyterna steg var det tydligen inte så bra.
    Jag  har nog tagit några extra dropp men det kan inte göra så stor skillnad. Jag trodde jag skulle gå upp i vikt men har tvärtom gått ner! Visserligen har jag gått lite halvdant på Viktväktarna samtidigt men i alla fall. Och innan transfer tog jag två matskedar fiskolja varje dag...

    Har du slutat med några av de andra medicinerna? Eller trappat ner?
  • Solkattan

    Smått besviken. Sitter på tåget på väg hem ifrån en spännande lördag. Varit på studiebesök på en privat ivf klinik i Uppsala. Jag som alltid hänvisats till landstinget pga donationsbiten såg verkligen fram emot att få träffa den "andra sidan". De privata som jag hoppades hade ett annat synsätt på immunologi. Fick möjlighet att fråga om just "miljön". Alltså VAD man ansåg om denna som faktor. Fick kastat i ansiktet åter ... Det är kvinnans ägg som är huvudproblemet. Orsaker som immunproblematik finns inte !! ( nu var/är jag ny i sällskapet och fokus låg på pco frågor så jag kom inte till tals mer). Kortison och il dropp var något de absolut inte använde sig av. Kände verkligen att de var total motståndare. Ju fler läkare jag träffar i Sverige .. Ja ... Desto mer längtar jag UT. Man är så insnöad på sitt område här. Frågor utanför ramen förkastas utan att ens egentligen ställning tagits ? Man har bestämt att man inte ska tro på immunologi i samband med reproduktion. Och därmed punkt. Less är kvällens ord !

  • Cathy

    Solkattan; tråkigt att du blev besviken även om jag inte är förvånad alls över deras svar. Den kliniken tror jag 'tror' minst på immunologi av alla ivf kliniker i Sverige. Bara för att det inte finns pengar i Sverige för denna typen av studier så existerar inte immunologiska problem inom fertiliteten. Grr! Att man bara blir så trött, arg och ledsen!!

  • HRE

    Solkattan, jag förstår du är besviken. Jag tycker det när nästan naivt att alltid bara skylla på äggen. För att ett ägg ska fastna ska det väldigt mycket till, inte bara god kvalitet. Det VET ju egentligen alla men man bara fokuserar på äggen, sätter in dem och sen är det lycka till. Som jag skrev här häromdagen - jag hade aldrig blivit gravid utan immunsupport. Och det finns ju andra saker som kan störa miljön i livmodern också.

  • Solkattan

    Cathy: nä, det är verkligen som om de går runt med skygglappar. Däremot så var det en kvinna i församlingen som googlat på eget bevåg på immunologi o reproduktion. Hon hade läst om dr D. Vi ska nästa vecka höras per telefon. Jag ska "hjälpa" henne på traven om immunologi/Aten/dr D... Och hon har varit i gennet i Prag o gjort äd ( dock inte ed men allt kan ju inte vara "exakt"). Så vi ska utbyta information och erfarenheter!

    så förutom det förutfattade klinik besöket så var det en rejält givande dag ! :)

  • dreamz
    Cathy skrev 2015-03-21 20:06:54 följande:

    Solkattan; tråkigt att du blev besviken även om jag inte är förvånad alls över deras svar. Den kliniken tror jag 'tror' minst på immunologi av alla ivf kliniker i Sverige. Bara för att det inte finns pengar i Sverige för denna typen av studier så existerar inte immunologiska problem inom fertiliteten. Grr! Att man bara blir så trött, arg och ledsen!!


    Hej har "tjuvläst" er ett tag och håller på med ÄD på landstinget och bara måste få inflika...

    Min första ET gick helt åt Skogen.. jag frossade bara några timmar efter ET och det visade så klart minus på stickan.. hmm började att tänka.. jag är juh nästan aldrig sjuk då jag måste ha ett rätt så starkt immunförsvar, kanske pga  att när jag var liten så var jag konstant sjuk med öroninflammationer som kanske har gjort att immunförsvaret har byggts upp, och speciellt sedan jag slutade att röka för snart 2,5 år sedan har jag typ nästan aldrig varit ens lite förkyld förutom då förra året då jag fick nästan varenda bi verkning av ned regleringen och åkte på en förkylning som jag återhämtade mig precis innan ET..
    Svaret jag fick av dom på landstinget när jag skulle berätta att det var minus och sa att jag trodde att det hade något med mitt immunförsvar att göra så skrattade hon lite åt mig å sa åt mig att det hade inget med immunförsvaret att göra utan att det var helt enkelt inte rätt Embryo för oss??? wtf liksom...

    Tack vare familjeliv och uppslagsboken och den visa redan47 så ska jag göra iordning mina journaler och få en konsultation av ivf serum för att gå till botten med det här.
  • dreamz

    Det låter som jag är otacksam för våra fria försök i Sverige men tro mig jag är fruktansvärt tacksam!
    Jag hade bara önskat att dom hade tagit efter utlandet lite mera, att kanske tänka till "hmmm varför gick det inte på första försöket, kanske om vi skulle titta eller hmm ändra på några mediciner".

    För hur kan det vara mer å bättre statistik i utlandet?


    Tänk om dom kunde utreda mera då kanske man inte hade behövt stå i kö typ 1-2 år och folk kanske inte hade behövt skuldsätta sig för att kunna få ett barn.

    Med detta önskar jag er en trevlig kväll! =)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!