• Äldre 17 Jan 20:32
    3988613 visningar
    35645 svar
    +2
    35645
    3988613

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 25 Apr 09:58

    Verkligen inte! Progestoron som stöd ända till moderkaka tagit över v12! Sluta absolut inte med det! Jag kommer ta trombyl länge... Förmodligen Hela grav tillsammans m fragmin. För att förhindra proppar. Och även profylax havandeskförg. Kortison oxå till v12. Trappa ner 2.5mg/vecka.

  • Äldre 25 Apr 10:27

    Tusen tack redan 47! Jag har börjat trappa ner prednisolonen men tar fortfarande 12,5 mg kan man gå ner till 10 och fortsätta till v 12? Jag har bara ett uttag kvar.

    Tar du 3 lutinus per dag? Jag gick ner till två men nu börjar jag fundera på om jag ska ta 3 till vecka 12.

    Så himla skönt att få svar, det kändes inte rätt att bara sluta.

  • Äldre 25 Apr 13:05

    Vet att det är olika på ÄD ich egen ivf. Men missfalls risk är progestoron brist och progestoron skyddar även mot immunförsvaret. Jag tar inte lutinus ingen aning om dosering. Det är viktigt att trappa ner försiktigt så kroppen hinner ta över produktion utan glapp som skapar biverkningar. Din dos är inte så stor, men jag kommer från mina 15mg idag att gå ner 2.5/v. Räkna ut själv vad du har tillgång till och gör ett eget schema.

  • Äldre 25 Apr 13:25

    Ja så får det bli! Tack igen :)

  • Äldre 25 Apr 13:42
    cooco skrev 2015-04-25 09:23:48 följande:

    Hej, 

    först vill jag tacka alla er som skriver i den här tråden, vilken kunskap som finns här det är helt otroligt! Jag hade aldrig vågat mig på IL-dropp om jag inte läst här först. 

    Efter en mängd misslyckade försök bytte jag klinik till Falun där de gav IL dropp efter äggplock, prednisolon 15 mg och trombyl samt lutinus från ET. Och jag fick ett positivt gravtest! Helt otroligt. 

    Kliniken sa att man kunde sluta men trombyl och lutinus omedelbart och trappa ned prednisolonen med 5 mg i veckan. Jag känner mig lite tveksam. Nu när det äntligen verkar ha tagit sig känns det riskfyllt att bara sluta med alla stödmediciner. Hur gör ni andra? Jag vet att många tar blodprover och därigenom får besked om dosering och hur länge ni ska fortsätta, men eftersom jag inte har provsvar att grunda medicineringen på känns det som att jag måste testa mig fram och då skulle det vara skönt att höra hur andra gör. 


    Jag tog progesteron till ca. v15

    Prednisolon (10 mg) till ca. v 23

    Trombyl till v 35

    Fragmin till v 37

    (Mitt problem var upprepade missfall )
  • Äldre 25 Apr 13:42

    cooco; grattis till plus! Roligt att du lyckats med stödmediciner! Säger som Redan, sluta absolut inte med progesteron innan vecka 12. Har man immunproblem har man ofta tendens till att ha låga progesteronnivåer och det tar tom längre än till v12 innan fostret klarar sig med det som moderkakan producerar. Jag tog progesteron till v16. Om du fortsätter med IL (vilket jag antar att du gör?) så kan du kanske trappa ner kortisonet men helst inte innan vecka 12. Du borde nog ta minst 10mg för att det ens ska ha någon verkan. Varför riskera nu när du äntligen lyckats...? Be Falun skriva ut mer.

  • Äldre 25 Apr 13:52

    Jag bytte ju vårdcentral för att jag blev lovad hjälp med dropp innan vi åkte till Aten, men de "hoppade av" (ssk satte sig på tvären o tyckte inte att det var deras sak) o då var jag ändå nygravid. Så de kan krångla tyvärr.

    Angående tomatjuice. .jag drack det för att förhoppningsvis sänka mitt höga tnf a

    drack det länge (kommer inte ihåg men säkert halva graviditeten i alla fall) o innan graviditeten också .

    Plus apelsinjuice varje dag och Eskimå fiskolja hela graviditeten.

    (kaffe max 2 koppar om dagen )

  • Äldre 25 Apr 13:57

    Tack tjejer! Vilken tur att jag frågade. Cathy du har helt rätt, varför riskera något. Jag har både en hemortsläkare och läkare i Falun så någon av dem borde ju kunna skriva ut. Annars får jag väl åka på semester till ett land där man inte behöver recept :) IL har jag tagit ett dropp tidigare i veckan och jag bokade in ett nytt om fyra veckor.

  • Äldre 25 Apr 14:24

    Trodde jag skulle kunna ta prover på Werlab, som fertilitetsguiden.com rekommenderar att ta i Sverige innan man åker till Aten. Men flera av proverna verkar inte erbjudas på Werlab.

    Vilka av proverna nedan som Werlab inte erbjuder, är aktuella att ta vid embryodonation? Ni som vet. (Utgår tex kromosomprov vid ED?). Går det verkligen att tjata till sig alla proverna nedan på en VC, eller har ni haft en väldigt snäll gyn?

    ? Anti Cardiolipin (ACA)

    ? Antikroppar (IgM & IgG) eller Antifosfolidantikroppar

    ? Histone antikroppar - kromosomprov

    ? Anti-nukleära antikroppar

    ? Anti-DNA Antikroppar (specifik markör för SLE)

    ? Anti-CCP (diagnostisk markör för rheumatoid artrit)

    Greklandsresa och ED uppskjutet ... Känns tungt, men ska förbereda mig så mkt jag kan till det blir aktuellt igen!

  • Äldre 25 Apr 14:34

    Finns det ingen reservation mot att dricka tomatjuice? Jag undviker nightshade grönsaker och frukter eftersom det kan förvärra ledbesvär, ökar inflammation och smärta. Till nightshades hör ju bl a tomater, potatis och paprika (särsk röd).

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!