• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Ananda Balaganapati

    Missne skrev 2015-05-16 21:56:36 följande:

    Ananda: Ja, det är skönt att ha Dr D  som har koll på värdena. Jag har dock inte fått ngn respons på blodprovsvaren jag skickade igår. Ibland svarar han supersnabbt och ibland tar det flera dagar. Antar att det inte är så bråttom när han inte svarar snabbt. De var ungefär som senast så jag misstänker att jag ska ta ett nytt dropp i början av veckan. Jag har precis gått in i v 6 (5+1 idag). I fredags var mitt hcg på 6814 (v 5+0). Fyra dagar tidigare på 1290 och ytterligare 4 dagar tidiagare på 220. Ska göra tidigt VUL på måndag (5+3) för att min gyn vill se och är nyfiken och sen den 28 maj för att kliniken i Riga vill. Så det känns bra med täta kontroller. JA jag har en del symptom, illamående, yrsel och knäsvaghet och molande värme i ryggslutet. Håller som sagt tummarna att du nu klarat immunattacken och att embryot kan få utvecklas i fred som det ska så att hcg ökar som det ska.


    Tack Missne ! Ja, det är en stressfaktor att inte få svar snabbt. Fick inte svar efter mina prover (höga leukocyter och neutrofilia) i onsdags utan först i torsdags eftermiddag. Började googla istället och fick panik när jag insåg hur lågt hcg var i kombination med att mitt immunförsvar var aktivt. Efter samtal med honom på torsdagen blev jag dock mycket lugnare, kunde ju finnas en rimlig förklaring. Nu blir det nog dropp varannan eller tredje dag för att "rädda/hjälpa" embryot. Dr D tyckte att mitt immunföärsvar "well settled" och det var det, bättre än någonsin och därmed inte orolig. Men jag klarade inte så många dagar utan dropp. Vilka fantastiska stegringar du haft, grattis ! . Det normala är dubblering var tredje dag, som jag uppfattat det. Ger mig oxå hopp tack ! Låter som Dimitris teori om att immunförsvaret kan hindra utsöndring av hcg är korrekt. Jag är nu i v 4 +3. Symptomen måste betyda att det är händer något... Nu ikväll har jag även molande värk i ryggslut och håll i sidan samt milt illamående och det är jag såååå glad över  
  • Frk Röd

    Efter 4,5 års kämpande med massor av misslyckanden och minus på graviditetstest så har nu det hänt som jag nästan börjat tvivla på kunde hända. I morse fick jag ett STARKT PLUS på graviditetstestet. Jag är sååå tacksam för att jag äntligen får uppleva detta.

  • pink lily

    Frk Röd, fantastiskt! Stort grattis! Även grattis till ananda! Börjar bli svårt att hålla räkningen på alla som plussat. Underbart! Inne på mitt sjätte år, och jag hoppas så att jag också kan få uppleva ett plus så småningom. Hade varit fantastiskt ...

  • AnnC
    Frk Röd skrev 2015-05-17 10:23:19 följande:

    Efter 4,5 års kämpande med massor av misslyckanden och minus på graviditetstest så har nu det hänt som jag nästan börjat tvivla på kunde hända. I morse fick jag ett STARKT PLUS på graviditetstestet. Jag är sååå tacksam för att jag äntligen får uppleva detta.


    Stort grattis!!
  • Missne

    Frk Röd: Stort Grattis här också . Äntligen! Vet precis känslan. Själv har jag kämpat i 11 år för detta plus, så ja det är en obeskrivlig känsla.

  • JZ79
    Frk Röd skrev 2015-05-17 10:23:19 följande:

    Efter 4,5 års kämpande med massor av misslyckanden och minus på graviditetstest så har nu det hänt som jag nästan börjat tvivla på kunde hända. I morse fick jag ett STARKT PLUS på graviditetstestet. Jag är sååå tacksam för att jag äntligen får uppleva detta.


    Wiihooo stort grattis!!! Härligt att vi blivit gravida båda två efter ungefär lika lång tid och Penny är grym
  • xxx4

    Frk röd vilken känsla! Stort grattis! Efter första försöket på Serum lyckas du alltså liksom många med dig.

    Precis som du själv tidigare frågat andra är jag sååå intresserad av hur ditt behandlingsupplägg sett ut med mediciner dropp slemhinna hystro o annat. Har ju själv liksom många här hållt på länge o många misslyckade ÄD 6 st. Är själv i spanien just nu o har ET imorgon med sista blastocysten. Önskar det vore två då jag inte läst om någon som lyckats med att bara sätta in ett embryo? Känner mig nervös nu efter alla misslyckanden. Denna gång har jag ju gjort hystro tagit dropp o alla andra mediciner o vitaminer. Har en treskiktad slemhinna på 11mm. Känns som att jag gjort allt men som det liksom är en omöjlighet men era plus inger hopp. Som flera skrivit trägen kanske vinner i länden. Hoppas det blir så för oss alla! Kramar

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!