• Äldre 17 Jan 20:32
    3988423 visningar
    35645 svar
    +2
    35645
    3988423

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 7 Nov 08:43

    Någon som vill köpa Neupogen? Har ca 10 ampuller. Kan lämnas i Malmö 19/11. Pma mig för pris och detaljer.

  • Äldre 8 Nov 17:40

    Dag 4 av 5 och endast ett embryo av de sex som är kvar har blivit morula. Antar att det i bästa fall blir en blasto och kanske en mer morula av den med flest celler ... Trodde det skulle bli fler som utv längre/fortare. Men läst om många som blivit besvikna då det knapptblivit blaston på 5 dgr. Inser nu att jag glömt fråga hur länge under dag 5 de får utvecklas före de fryses... Hört att flickors embryon utv långsammare, kan det stämma? Kanske en hop tjejer:)

    Mest nervös är jag faktiskt över det faktum att bakterierna i urinvägarna bergis är kvar o att jagnu bara väntar på att testa urinen igen, efter ET. Två kurer med samma medicin men jag har konstant plroblem. Skanu även få recept på ivfkliniken men känns så dags nu vid ET. Vet inte hur jag ska bli fri från skiten. Har tagit Penys kurer, men detta är andra bakterier som ger UVI. Måste få någon sorts hjälp till nästa ivf, som jag kallsinnigt redan planerar för... Tips?

  • Äldre 8 Nov 17:51

    Kliniken har sagt de går med på att ge dropp dagen för ET. Så skönt!

    Mom2012, som jag luskat ut genom tråden tror jag mest det är stigande lymfocyter som uppfattas som ett akut problem...

  • Äldre 8 Nov 22:38

    Ok, dementi, missförstått hur långt de utvecklats. Ej fått info om skillnader. Lägger ner nu, time vill tell ...

    Tack för lyckönskningar!

    Och lycka till Solkatta, kanske springer vi på varandra här nere?! (Eller du har inte åkt ner än?)

  • Äldre 8 Nov 23:11

    Hej på er. Nattens första timmar va hemska somnade 20 00 och svettats floder i 3 timmar. Dr r svarar ej på senaste tester (torsdag) och jag tror jag behöver mer eller mindre il dropp. Kroppen känns långt från babyfriendly just nu. Svettas pulsen Könns hög och jag är lätt darrig på handen. Vill inte ta IL dropp och riskera de symptomen blir värre. Vad tror ni? Dropp måndag harmlöst och ett måste?

  • Äldre 9 Nov 05:24

    Morgonens tidiga timmar :) jag skulle ta dropp idag. När tog du IL sist? Svett hög puls darrig kan ju vara kortisinet ( vilken dos kortison, östrogen har du? ) andra mediciner mm men IL är ju inte skadligt. Hoppas dr D svara snart. Vet hur oroligt man blir! Lycka till. Kram !


    mom2012 skrev 2015-11-08 23:11:44 följande:

    Hej på er. Nattens första timmar va hemska somnade 20 00 och svettats floder i 3 timmar. Dr r svarar ej på senaste tester (torsdag) och jag tror jag behöver mer eller mindre il dropp. Kroppen känns långt från babyfriendly just nu. Svettas pulsen Könns hög och jag är lätt darrig på handen. Vill inte ta IL dropp och riskera de symptomen blir värre. Vad tror ni? Dropp måndag harmlöst och ett måste?


  • Äldre 9 Nov 05:59

    Jag fick il dropp torsdags senast. Ordinerades 100 ml. Jag tar 25 mig kortison fördelat 15 mrgn och 10 kväll. Clexane. Omega 3 x2. Trombyl. 2 x 100 mg lutinus. 2 mitt val kvinna vitamin.

  • Äldre 9 Nov 10:17

    Hej! 

    Jag är ny här och efterlyser lite hjälp. Hittade hit via Fertilitetsguiden. Jag och min sambo blev gravida på egen hand första gången i mars 2014 med hjälp av Pergotime, efter att ha försökt ett tag. Fick missfall i vecka 8. Gjorde därefter en IVF (8 ägg, 5 befruktade, 1 blatocyst återförd), som misslyckades. Nästa IVF (8 ägg, 5 befruktade, 2 3-dagars återförda) lyckades, men jag fick missfall igen i vecka 11 (tog då Lutinus och Barnalbyl). Nu har vi precis misslyckats med vår tredje IVF (7 ägg, 5 befruktade, 1 blatocyst återförd). Jag har autoimmun hypotyreos, astma och APC-resistens (heterocygot) min sambo har också haft en atuoimmun sjukdom. Han kommer hem med förkylning på förkylning och jag blir ALDRIG sjuk. Sist jag var förkyld var precis i samband med min första graviditet. Så, jag misstänker immunologiska problem. Det gör tydligen min läkare också, för sista IVF:en fick jag en låg dos Prednisolon (10 mg/dag från ET). Men, jag vill veta, inte gissa. Och eftersom jag inte har åldern på min sida (blir 44 i februari) så vill jag göra en immunologisk utredning snarast möjligt, innan nästa IVF. 

    Jag har förstått att det finns lite olika alternativ för själva utredningen. Grekland, England, USA? Finns det på närmare håll? Vad är för/nackdelarna med de olika alternativen? 


    Är det bara jag som utreds, eller tar de prover även på min sambo? (Har läst Dr Alan Beers bok och förstått att det kan bli problem om man är för "genetiskt lika")

    Finns det  några prover jag kan ta i Sverige innan och i så fall vilka, eller är det bättre att ta allt på plats? Vad tar de för prover?

    Jag har förstått att det är relativt vanligt att man blir ordinerad någon typ av dropp, som man inte kan ta själv och att det kan vara klurigt att hitta någon som kan ge det. Några tips kring hur jag går till väga om det blir aktuellt? Jag bor i Göteborg. 

    Generellt när det gäller mediciner/recept - får man recept och hämtar ut medicinerna på plats eller kan man få recept utomlands men hämta ut det i Sverige?

    Sen är det själva IVF:en. Kan man fortfarande göra den i Sverige? Eller finns det fördelar med att göra den utomlands också? En uppenbar fördel som jag ser det är att de inte är lika restriktiva med att bara sätta tillbaka ett ägg. Jag fick tjata mig till två på dag 3, men de sade blankt nej till två blatocyster. 

    Hur ser det ut med kostnaderna? För min del så känner jag lite att det får kosta vad det kostar, bara det blir bra, men det är ju mycket pengar, så det vore bra att veta på ett ungefär vad alltihop kan beräknas landa på. 

    Det kommer säkert fler frågor, jag har bara börjat nysta i detta (fick min mens i fredags, en dag innan TD) och det känns som en djungel... Men, jag vore supertacksam om det finns någon härinne som vill hjälpa mig och kan svara på lite frågor och komma med tips och råd! 


    Stort tack på förhand!
    // Emelie

  • Äldre 9 Nov 10:48

    Hej!

    Har någon dragit en tand under graviditet och behandling av Dr D? Jag har fått en infektion i visdomstanden som gör så vansinningt ont. Gick till tandläkaren i lördags då jag inte stod ut längre: Jag fick då pencillin för att infektionen ska lägga sig. Fick oxå en tid imorgon för att dra bort tanden då hans bedömning är att den kommer fortsätta orsaka stora problem. Dr D har inte svarat och jag är livrädd att det ska påverka graviditeten, jag är i vecka 21 nu. Någon som vet något om detta?

  • Äldre 9 Nov 13:13

    Nät jag va gravid fick jag en speciell bedövning för gravida. Så kanske er tandläkare också har? Tala med dem.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!