• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Anemon

    Hejsan!
    Efter att ha gett upp allt vad Ivf och äggdonation och FL heter så.....bestämde vi oss efter en längre paus för att ändå försöka igen! Så testar då igen även med IL då jag för några år sedan bör ordinerad det via Dr D och sedan även vid IVF i Falun. Är det någon i Stockholmstrakten som kan hjälpa mig med kontakt för att få hjälp med IL? Har tidigare lyckats lösa det med hjälp privat men nu finns inte det alternativet längre. Vet att det flera gånger i tråden tidigare tipsats men nu var det svårt att hitta informationen för mig och behov uppstod lite snabbare än jag trott. Blir väldigt glad om någon kan inboxa mig kontakt och info om pris etc!

  • Ananax

    Jag har ju också endo och har fått höra att de opererar mindre cystor om man har smärta. Men det är ju samtidigt läskigt att operera på äggstockarna med tanke på att ägganlag försvinner.

    Du har säkert redan prövat allt men jag kan ändå säga att jag försöker förbättra min endo genom kosten. Numer äter jag aldrig mjölk, spannmål, soya, eller rött kött. Dricker inte heller alkohol eller kaffe. Försöker minimera intaget av halvfabrikat och sådant som innehåller tillsatser. Har inte varit så här strikt så många månader men jag tycker mig märka skillnad.

  • Pebble

    Just fått tillbaka provsvaren på första hcg provet. På dag 5+1 (eller 5+2 beroende på när ägglossning var) så har jag hcg 9048. Har mailat Dr D men inte fått något svar än, någon som kan säga om det är en "bra" siffra? Vad har ni haft för värden?

  • che71
    angels8 skrev 2016-04-18 11:49:36 följande:

    Hallå alla!

    Är det nån av er som blev gravida utan ivf och bara IL och kortison mm och lyckades få barn utan upprepade missfall?

    Tacksam för svar


    Jag hade 6 missfall innan vi fick barn för nästan 2 år sen. Det sista missfallet var också med immunbehandling o några innan dess med Fragmin.

    IL o Prednisolon o trombyl o progesteron o Fragmin var det (inkl fiskolja o tomatjuice )
  • mom2012
    Pebble skrev 2016-04-19 16:40:34 följande:

    Just fått tillbaka provsvaren på första hcg provet. På dag 5+1 (eller 5+2 beroende på när ägglossning var) så har jag hcg 9048. Har mailat Dr D men inte fått något svar än, någon som kan säga om det är en "bra" siffra? Vad har ni haft för värden?


    Det var ett väldigt bra HCG! Grattis till graviditeten!

    Jag hade HCG 57 dag 7  efter Återföring av en blastocyst, vilket är positivt för graviditet. Med min dotter som är född 2012 hade jag ett HCG på 2000 ngt. Så ditt är väldigt högt men jag har dålig koll på hur manga dagar efter återföring du är.

    Det finns en liten risk om HCG är för högt och rusar iväg att det kan vara druvbörd eller utomkveds, men håll koll på starka smärtor i tjejmagen bara tills du hört av Dr D.

    Grattis igen!
  • Zinfandel
    pipperoni skrev 2016-04-06 11:43:53 följande

    Hon pratade om Essentiale Forte (tillverkare Sanofi), som skulle vara någon motsvarighet till Intralipider, fast man tar dem oralt. Någon som har hört talas om det...? Zinfandel? 

    Nån som har några huskurer för att hjälpa till att bygga upp slemhinnan så får ni gärna tipsa! 


    Tyvärr inte!
    Prova Viagra, särskilt om ditt immunförsvar reagerar på östrogen.
  • Zinfandel
    pink lily skrev 2016-04-15 00:16:18 följande:

    Någon som vet om det kan stämma att man kan få helt olika tsh-värden, beroende på om man tar tsh-provet på morgonen före man tagit kortisontabletterna eller om man tar provet någon gång från lunchthid och på em? Det skulle kunna förklara mina stora svängningar i tsh-värdena ... Mina tshvärden från morgonproverna har varit höga, 3-4. Läste att halveringstiden för Prednisolon i plasma(blod) bara är 2-4 tim, så då borde nästan kortisonet vara borta från plasman på morgonen.. Alltså ska man rätta sig efter de provsvaren, och inte eeftermiddagsproverna som visat lågt tsh. T4 o T3 varit genomgående lågt. 


    Ja, det kan variera väldigt mycket, särskilt om du tar mycket kortison och såklart om du tar Levaxin.
  • Zinfandel
    Pebble skrev 2016-04-19 16:40:34 följande:

    Just fått tillbaka provsvaren på första hcg provet. På dag 5+1 (eller 5+2 beroende på när ägglossning var) så har jag hcg 9048. Har mailat Dr D men inte fått något svar än, någon som kan säga om det är en "bra" siffra? Vad har ni haft för värden?


    Ojojoj, Grattis!! KyssSolig
  • GrukanGrace

    Skickar styrkekram

    Tänker på dig!


    mom2012 skrev 2016-04-19 10:56:52 följande:

    Här följer ännu en besviket inlägg.

    Fick tillbaka mina provsvar idag och mitt TH1/TH2 (tnf-a) var inte så bra som jag hade hoppats på eftersom kroppen fått vila och vara utan hormoner från December 2015.

    Jag har också mycket mycket mer endometrios än jag någonsinn haft. En hel äggstock är helt invanderad och man ser inte mycket äggstocksvävnad längre.  

    Mina LAD prover kom tillbaka ganska mycket förändrade så jag antar att jag svarat bra på LIT behandling jag gjort. Har bett sköterskorna förklara provsvaret för mig så att jag förstår.


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!