• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • lill111

    Dr D har en tanke om att immunförsvaret angriper mina ägg i äggstocken så att säga! Tredje Ivfn åt skogen 9 jättefina ägg och spermie alla dog inget befruktat ens...

    Om det nu är så, hur i alla mina dagar ska jag då behandla mig??!

    Jag som trodde i min enfald att immunmedicier behövdes innan ET och givet efter beroende på FBC.

    Nu vill dr D att jag ska ta om mitt tnf-a... Får försöka lösa det fr Sverige på ngt sätt...

    Jösses, denna strävan... Någon som fått samma utlåtande fr dr D? Tacksam för svar:)

  • aylak
    Jag har fått samma utlåtande, dålig äggkvalitet pga att immunförsvaret angriper ägg i äggstocken. Dr D menade att Intralipid över en längre tid ett par gånger varje cykel skulle avhjälpa. Det verkade dock inte hjälpa mig eller inte enbart. Men jag tror han hade rätt ändå ang. äggkvaliteten och för mig blev den bättre med hjälp av Q10 och Dhea. Dock inget som Dr D rekommenderade mig, utan det var min hormonläkares kollega från Australien (också har jag ju fått tipset är tidigare). Efter ett knappt halvår på 1000 mg Q10 dagligen så plussade jag för första gången i höstas efter ivf, även om det tyvärr blev tidigt missfall. Och sen utöver Q10 så satte Falun mig på 50 mg dhea i två månader innan samt i försökscykeln och nu är jag i vecka 12 och hoppas innerligt att allt går väl där inne. :)


    Grattis till fint hcg Pebble!!! Härliga nyheter! Jag hade 540 i hcg 2-3 dagar tidigare än dig (i v.4+6) och 11700 en vecka senare.

    Tuffa besked mom2012! Styrkekramar till dig!!!
    Jag har inte blivit diagnostiserad eller ordentligt undersökt för endo. Viss misstanke bara iom riktigt extrema smärtor varje cykel, innan jag började med progesterontillskott. Jag upplever precis som Ananax att jag blir bättre med striktare kost utan mjölk och gluten samt för min del även potatisväxter, just ang. min ev. endo är svårt att avgöra men mitt immunförsvar blir generellt lugnare på så vis. Finns en "autoimmun paleobok" av Karl Hultén som inte är så dum om man vill lugna immunförsvaret med kosten. 

    Tycker tyvärr att sjukvården generellt är mindre bra på sköldkörtelsjukdom pink lily.
    :( Hemskt irriterande! Jag får enbart T3-behandling men ändå valde mvc att inte testa fritt t3. ;) Men jag bad min allmänläkare komplettera med det... också har endokrin lite koll men ganska sällan. Nu när jag fick hypersymptom förra veckan så fick jag en telefontid hos endokrin först den 9e maj!! Så jag har justerat dosen på egen hand.

    Ananax, jag tog 1000 mg Q10 fram till plus och trappade sedan ner till 200 mg på några dagar. Min hormonläkare verkade inte orolig över någon av doserna. Q10 kan minska risken för havandeskapsförgiftning och i studien jag läste (men inte hittar igen) där var dosen just 200 mg.
  • Ananax

    Tack Aylak! Det var bra att man inte behöver göra uppehåll. Var köper du dina q10? Jag har bara hittat 100mg tabletter på en finsk sida som tipsats om i tråden tidigare. Har du hittat bra tabletter i butik eller på annan sida?

  • aylak

    Jag hittade också bara 100 mg tabletter tyvärr, via nätet. En läkare skrev visserligen ut ut starkare kapslar till mig som de tillverkade på apoteket, men det var inte den aktiva sorten så jag valde bort dessa. Köpte via Pharma Nord (pharmanord.eu). Dyrt som tusan! Vet inte vad det kostar via den finska sidan, hoppas det är billigare!!

  • Ananax

    Lill111: har inte varit i Athen ännu och därför inte fått några provsvar eller diagnos utifrån provsvaren ännu. Men förhoppningsvis kommer jag iväg inom några veckor. Som jag uppfattade Dr D på telefonen så tror jag att han har liknande diagnos för mig som han har gett dig. Han tror att immunförsvaret angriper äggstockarna (liksom andra personers i munförsvar kan t.ex. angripa sköldkörteln och då får man högt TSH). Han tror att jag har högt TNF. Angreppet på äggstockarna är i så fall anledningen till mitt mycket låga AMH och dåliga gensvar på stimulering vid IVF. Han tror att om vi lyckas lugna immunförsvaret så kan äggstockarna förmås att producera bättre och AMH stiga. Men som sag,t detta är ju inget som är säkert eftersom han ännu inte tagit några prover eller gjort någon undersökning.

  • mom2012

    Lill111 Jag fick en mkt bra plan när jag var på serum. Med fokus på att få bättre ägg med min endometrios. Det tog 3 cykler från start till äggplock och återföring.

    Åt Melatonin och q10 och mitt val kvinna och inflammationsdämpande

    Jag fick 2 st Super fina blastosyster. Tidigare har de dött efter befruktning och några vid delning. Bara gjort åf dag och 3 . Har aldrig fått till dag 5 innan

  • lill111

    [quote=76560679][quote-nick]mom2012 skrev 2016-04-22 22:10:39 följande:[/quote-nick]Lill111 Jag fick en mkt bra plan när jag var på serum. Med fokus på att få bättre ägg med min endometrios. Det tog 3 cykler från start till äggplock och återföring.

    Åt Melatonin och q10 och mitt val kvinna och inflammationsdämpande

    Jag fick 2 st Super fina blastosyster. Tidigare har de dött efter befruktning och några vid delning. Bara gjort åf dag och 3 . Har aldrig fått till dag 5 innan[/

    Tack snälla för svar! Vad åt du för inflammationsdämpande? Kraam

  • lill111

    [quote=76560380][quote-nick]Ananax skrev 2016-04-22 20:23:48 följande:[/quote-nick]Lill111: har inte varit i Athen ännu och därför inte fått några provsvar eller diagnos utifrån provsvaren ännu. Men förhoppningsvis kommer jag iväg inom några veckor. Som jag uppfattade Dr D på telefonen så tror jag att han har liknande diagnos för mig som han har gett dig. Han tror att immunförsvaret angriper äggstockarna (liksom andra personers i munförsvar kan t.ex. angripa sköldkörteln och då får man högt TSH). Han tror att jag har högt TNF. Angreppet på äggstockarna är i så fall anledningen till mitt mycket låga AMH och dåliga gensvar på stimulering vid IVF. Han tror att om vi lyckas lugna immunförsvaret så kan äggstockarna förmås att producera bättre och AMH stiga. Men som sag,t detta är ju inget som är säkert eftersom han ännu inte tagit några prover eller gjort någon undersökning.[/

    Hej ananax!! Jätteintressant!! Mitt amh ligger på ca 1,0 så inte uruselt, men har ju lidit av spottings nu i flera år, vilket kan förklaras då att mitt tnf-a har stigit... Ska försöka ta om det nu...! Tack!!!

  • lill111

    [quote=76560028][quote-nick]aylak skrev 2016-04-22 18:10:53 följande:[/quote-nick]Jag har fått samma utlåtande, dålig äggkvalitet pga att immunförsvaret angriper ägg i äggstocken. Dr D menade att Intralipid över en längre tid ett par gånger varje cykel skulle avhjälpa. Det verkade dock inte hjälpa mig eller inte enbart. Men jag tror han hade rätt ändå ang. äggkvaliteten och för mig blev den bättre med hjälp av Q10 och Dhea. Dock inget som Dr D rekommenderade mig, utan det var min hormonläkares kollega från Australien (också har jag ju fått tipset är tidigare). Efter ett knappt halvår på 1000 mg Q10 dagligen så plussade jag för första gången i höstas efter ivf, även om det tyvärr blev tidigt missfall. Och sen utöver Q10 så satte Falun mig på 50 mg dhea i två månader innan samt i försökscykeln och nu är jag i vecka 12 och hoppas innerligt att allt går väl där inne. :)Grattis till fint hcg Pebble!!! Härliga nyheter! Jag hade 540 i hcg 2-3 dagar tidigare än dig (i v.4+6) och 11700 en vecka senare.Tuffa besked mom2012! Styrkekramar till dig!!!Jag har inte blivit diagnostiserad eller ordentligt undersökt för endo. Viss misstanke bara iom riktigt extrema smärtor varje cykel, innan jag började med progesterontillskott. Jag upplever precis som Ananax att jag blir bättre med striktare kost utan mjölk och gluten samt för min del även potatisväxter, just ang. min ev. endo är svårt att avgöra men mitt immunförsvar blir generellt lugnare på så vis. Finns en "autoimmun paleobok" av Karl Hultén som inte är så dum om man vill lugna immunförsvaret med kosten. 

    Tycker tyvärr att sjukvården generellt är mindre bra på sköldkörtelsjukdom pink lily.

    :( Hemskt irriterande! Jag får enbart T3-behandling men ändå valde mvc att inte testa fritt t3. ;) Men jag bad min allmänläkare komplettera med det... också har endokrin lite koll men ganska sällan. Nu när jag fick hypersymptom förra veckan så fick jag en telefontid hos endokrin först den 9e maj!! Så jag har justerat dosen på egen hand.

    Ananax, jag tog 1000 mg Q10 fram till plus och trappade sedan ner till 200 mg på några dagar. Min hormonläkare verkade inte orolig över någon av doserna. Q10 kan minska risken för havandeskapsförgiftning och i studien jag läste (men inte hittar igen) där var dosen just 200 mg.[/

    Tack Aylak!! Mkt intressant! Jag har stått på q10 ca 1200 mg varje dag sedan september och dhea ca 25-50, ca 3 månader... Hjälpte föga... Dock har jag blivit mkt pigg och det är ju toppen..,:)Hade stoooora förhoppningar, men inget av de hjälpte mig... Hitintills..

    Så underbart att du kommit till v12!! Grattis!!! Ger mig hopp!! Kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!