• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Ananax

    Hej mom2012! Tog du några mer mediciner under de 3 månaderna till äggplock, alltså utöver de kosttillskott och inflammationshämmande du nämner? T.ex. IL eller annat?

    Har ni med endo sett att det finns koncentrerad gurkmejajuice att köpa? Gurkmeja ska ju vara inflammationshämmande så jag tar mågar matskedar om dan av det nu. Absolut inte gott, men tänker att det kan ju inte skada i alla fall

  • Stina B

    Hej! Ngn som vet hur lång tid det är bra att ha innan nytt äggdonationsförsök? Hade insättning den 4/4. Blöder på slutet nu. Är det fördel att låta kroppen vila eller kan det vara smart att prova snart inpå.?Tog Intralipid mm. Hade höga värden i oktober. Fick ned dem med Intralipid å Humira. Nu funderar jag på om de höjts igen i och med det misslyckade äggdonations försöket.

    Har ju ingen mens pga tidigt klimakterie så jag kan ju inte vänta en cykel. Ngn med erfarenhet av att ha kört direkt efter ett misslyckat försök och lyckats?

    Är inte säkert jag kommer kunna åka just nu ändå pga av andra saker i livet. Skulle gärna åka snart igen. Eller både och. Det var tungt också och det är inget jag vill göra snart igen. Bara om det lyckas vill jag göra det snart igen.

    Jag lider verkligen med er som gjort många försök. Mina tankar är hos er och jag skickar många styrkekramar. Ingen kan fatta vad ni går igenom. Det är verkligen inte rättvist.

  • aylak
    lill111 skrev 2016-04-22 22:42:28 följande:

    Tack Aylak!! Mkt intressant! Jag har stått på q10 ca 1200 mg varje dag sedan september och dhea ca 25-50, ca 3 månader... Hjälpte föga... Dock har jag blivit mkt pigg och det är ju toppen..,:)Hade stoooora förhoppningar, men inget av de hjälpte mig... Hitintills..

    Så underbart att du kommit till v12!! Grattis!!! Ger mig hopp!! Kram


    Tack! Det känns overkligt, har kub nästa vecka och det känns nervöst - hoppas kunna börja slappna av lite efter det. 
    Skönt att du iaf blivit mycket piggare!! Jag bytte kortisonpreparat också, behöver dagligen kortison pga svaga binjurar och har tagit hydrokortison tidigare, men bytte 2-3 månader innan sista ivf:en till Prednisolon 6,25-7,5 mg dagligen och mådde bättre på det. Det är ju inflammationsdämpande så kanske spelade det också roll? Gjorde även FET cykeln innan och tog många dropp. Också plockades jag lite senare, de första stora äggblåsorna "offrades" för att få fler sprutdagar och ge äggen bättre chans att hinna mogna. Svårt att veta vad som är vad... Kramar
  • Ananax

    Grattis Aylak, så härligt att höra historierna som går bra! Det ger hopp! Hade du högt TNF-a? Hur mkt IL tog du ung innan det lyckades?

  • Ananax

    Vad tråkigt Stina, känner med dig. Har tyvärr inget svar på din fråga eftersom jag in gjort ÄD men skickar i alla fall en stor kram.

  • aylak
    Ananax skrev 2016-04-23 08:02:08 följande:

    Grattis Aylak, så härligt att höra historierna som går bra! Det ger hopp! Hade du högt TNF-a? Hur mkt IL tog du ung innan det lyckades?


    Tack! Det är ju en bit kvar ännu, men å så jag hoppas att det ska gå bra. :)
    Jag tog 4 IL i cykeln innan sista ivf-försöket (gjordet fet då) och sen i försökscykeln 4 IL före återföring och sen ungefär 2 ggr i veckan. Först sista veckan som jag kunnat dra ut på det och ta mer sällan. 
    Jag hade tnf-a på 27 för några år sedan när jag var nere i Aten, men då mådde jag ovanligt bra och hade en cykel utan spottings och immunkänningar... Dr D trodde inte riktigt det var rättvisande.
  • lill111

    Såå intressant Aylak, tack för att du delar med dig! Jag har ju precis som du då spottings!! Har ju testat allt för att få bort dessa! Som jag letat och testat allt från angus cactus till LAP då jag trodde det berodde på endo, men inga spår alls av endo!

    Minskar om jag tar letrozol el lågdos menopeur/ gonal-F och ovitrell i naturlig cykel!

    Det säger ju en hel del tycker jag att immunförsvaret attackerar mina ägg i äggstockarna, inte bra, påverkar givetvis mina hormoner!

    Detta kan ju då vara förklaringen till mina spottings eller hur?

    När blev du av med dina spottings?? Mina kommer bara några dagar efter äl:(

    Mitt tnf-a-lag på 35 men det är snart 3 år sedan... Inte blivit gravid sedan dess...

  • UndrandeSökare
    Ananax - om du vill köpa Q10- Ubiquinol så kan du t ex köpa här.
    Här finns både 200mg och 300mg:

    www.iherb.com/Healthy-Origins-Ubiquinol-100-mg-150-Softgels/12109

    www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Ubiquinol-Featuring-Kaneka-QH-200-mg-120-Softgels/41054

    www.iherb.com/Healthy-Origins-Ubiquinol-200-mg-150-Softgels/11782

    www.iherb.com/Healthy-Origins-Ubiquinol-Kaneka-QH-300-mg-30-Softgels/50834

    www.fruugo.se/pharma-nord-bioubiquinol-aktiva-qh-100mg-tidigare-kallade-bioaktiva-q10-150caps/p-4756762-11269292

     
  • Ananax

    Tack UndrandeSökare! De som är på 300 mg är ju perfekta när man tar stora doser för att slippa så mycket tabletter. Bra pris dessutom!

    Pharma Nord känner jag till, de tillverkar de q10 jag köpt hittills. Är det någon som känner till de andra varumärkena?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!