• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • pink lily
    mom2012 skrev 2016-04-24 22:03:24 följande:

    Pink lily är det inte först efter födsel som sköldkörteln mäts och ev spelar roll på hjärnans tillväxt? De tar ju det provet på BB först. Jag tänker att bebis kanske tar det den behöver och att du blir "låg" på hormonet. Så är det ju inom näring mm och kanske även på det området?

    Du har gjort vad du har kunnat och tyvärr har du mött personal inom vården med dålig kunskap. Hoppas inte det blir framtida problem för lilla pyret.


    Det är Pyrets sköldkörtel som kollas på BB, och tydligen kan man medicinera bebisar mycket framgångsrikt när det gäller deras egna sköldkörtelproblem efter födsel. Men, tyvärr är det för sent att påverka skador som uppstått om mamman inte kunnat förse bebisen med den mängd sköldkörtelhormon som krävs i själva bildandet av bebisens hjärna de första månaderna i graviditeten.

    Jag känner skuld för att vi kämpat så för att Pyret ska leva, och så har jag kanske inte kunnat ge henne de bästa förutsättningarna i form av att garantera den mängd sköldkörtelhormon som hon behövt under första månaderna av graviditeten. Kan inte hjälpa att känner så ... Har försökt resonera och undersöka i efterhand hur mina sköldkörtelvärden möjligen kan ha utvecklats under graviditetens första månader, hur mkt jod jag kan ha fått i mig etc. Men, det är ju jättesvårt ....

    Ja, det enda man kan hoppas på är att Pyret tagit vad hon behövt, precis som du säger. Men, vem kan svara på det ...?
  • ebba25

    Pink lily, vad hade du för värde när det upptäcktes att du hade problem med sköldkörteln? I vilken vecka är du nu? Och hur mycket levaxin tar du nu?

  • lill111

    Nu ska jag ta om mitt tnf-a innan nästa steg. Tycker det verkar så krångligt att göra det här hemma, vad har ni för erfarenheter,??vågar man lita på att det kommer i väg i tid osv? Kommer FedEx och hämtar upp i alla städer tror inte vi har det distributionsföretsget där jag bor??

  • aylak
    pink lily skrev 2016-04-24 21:35:21 följande:

    Aylak, skrev ett jättelångt svar till dig ang okunskapen både om sköldkörtelproblem under graviditet och om vilka allvarliga följder det kan få. Naturligtvis slukades det upp i cyber-space ... Har nu i alla fall börjat titta på mitt T4-värde istället för tsh-värdet, pga att kortisonet sänker tsh-värdet falskt. Det står t o m på sjukvårdens egna hemsidor har jag sett nu, men varken bm eller läkaren visste det. Det är dock en klen tröst för mig att se på T4 istället för tsh, då mitt T4 låg på nedre gränsen i referensintervallet. Det tycker dock läkaren är så bra att levaxinet kan sättas ut. Mitt T4 före ivfen var 17, då tycker inte jag 11 är bra, är ju en klar försämring och jag mådde ju inte bra vid 11 heller. Efter 2 veckor på levaxin är T4 15, så det är ju bättre. Hur jag ska förhålla mig till mitt T3 sompendlar mellan 3,3-4,1 har jag ingen aning om ... Har tusen frågor till en specialist/endokrinolog, men får ingen remiss nu då T4 på 11 ju låg inom refintervallet. Blir så frustrerad.

    Eg går alla mina frågor ut på att försöka få reda på om bebisen tagit skada i sin utv av hjärnan under alla de månader som gick, innan jag på eget initiativ började testa sköldkörtelvärdena en bit in i andra trimestern. Oron för vad som eg hänt/händer med fostret vid sköldkörtelproblem och att man som gravid inte får veta förrän om ett par år känns så grym, och faktiskt onödig. Det finns både prover, medicin och inte minst specialister på endokrinologen som kan hjälpa, och så får man inte tillgång till dessa. Har läst forskningsresultat om följderna av sköldkörtelproblem under graviditet som jag inte ens vill referera till här. Ännu en fråga är om man bör äta jodtillskott när man tar levaxin, eller det blir för bra, vem vet? Inte bm i alla fall ...


    Typiskt, händer mig ofta också att cyper-space knaprar i sig min text... Tycker definitivt att du bör fortsätta med levaxin om du har möjlighet, klart som korvspad att du ska må bra!!! Jag går ju hos endokrin och hon forskar även kring sköldkörtelproblematik. Hon har inte varit orolig för mitt låga t4 som uppkommer iom att jag endast tar t3 (som då ligger i övre eller över referensgränsen). Jag känner också till en hel hög med gravida kvinnor som enbart kunnat ta t3 och som behövt medicinera så kraftigt att de har ett fullständigt undertryckt både tsh och t4. Ingen av dessa har fått barn med skador. Läkarvetenskapen hävdar ju envetet att endast t4 går över till fostret, men eftersom dessa kvinnor inte alls har något t4 borde det ju ha blivit total katastrof...  Det finns mycket mer forskning kring detta som behövs.
    Vet du hur lågt t4 du haft som lägst? Jag har haft betydligt lägre än 11. Jag förstår verkligen att du är orolig, det är jag med då och då för sköldkörtelproblematiken. Jag tar ju också flertalet mediciner som inte är helt utprövade och allt känns special special och ingen kan svara. Jättejobbigt! Just nu är det också KUB i veckan som skrämmer slaget på mig. Jag FÖRSÖKER tänka att det just precis nu faktiskt inte finns något mer jag kan göra åt det och att det inte hjälper bebben att jag oroar mig för det jag inte kan styra. Förstår att du vill veta, men just nu hjälper det inte Pyret att du oroar dig!! Hjärta Stor styrkekram!!!
  • aylak
    lill111 skrev 2016-04-24 22:10:06 följande:

    Nu kommer mer frågor här ;) tog du IL på egen känsla eller efter dr D:s ordination alltså utifrån resultatet på FBC? Sedan undrar jag om du kört med progesteronstöd i dina naturliga cykler med? Tacksam för att du tar dig tid;)


    Jag har fått hjälp av dr D ett antal år nu, så det är lite blandat. I fryscykeln innan denna ivf så tog jag IL på eget initiativ så även i början av färskcykeln (innan återföringen). Tycker det blir lugnare så än att bila in för att ta alla blodprov. Sen efter återföring har jag tagit hjälp av FBC och dr D, även om jag har tagit IL lite oftare än dr Ds rekommendation någon/några dagar tidigare och gått lite på känsla samtidigt. Svårt att svara bra känner jag, det har varit lite olika. I stort har jag följt hans rekommendation. 
    Jag tar progesteron, 100 mg Utrogestan även i vanlig cykel. Från cd 26 och sen ett par dagar in i mensen (för att undvika kramper och smärta).
    Kram
  • lill111

    [quote=76566564][quote-nick]aylak skrev 2016-04-25 08:47:22 följande:[/quote-nick]Jag har fått hjälp av dr D ett antal år nu, så det är lite blandat. I fryscykeln innan denna ivf så tog jag IL på eget initiativ så även i början av färskcykeln (innan återföringen). Tycker det blir lugnare så än att bila in för att ta alla blodprov. Sen efter återföring har jag tagit hjälp av FBC och dr D, även om jag har tagit IL lite oftare än dr Ds rekommendation någon/några dagar tidigare och gått lite på känsla samtidigt. Svårt att svara bra känner jag, det har varit lite olika. I stort har jag följt hans rekommendation. 

    Jag tar progesteron, 100 mg Utrogestan även i vanlig cykel. Från cd 26 och sen ett par dagar in i mensen (för att undvika kramper och smärta).

    Kram[/

    Tusen tack för värdefull information! Guld värt! Jag kommer också köra IL nu 1 g i veckan nu och ta pred varjedag för att se om det hjälper mig:)

    Tack igen!

  • aylak
    lill111 skrev 2016-04-25 10:14:28 följande:

    Tusen tack för värdefull information! Guld värt! Jag kommer också köra IL nu 1 g i veckan nu och ta pred varjedag för att se om det hjälper mig:)

    Tack igen!


    Håller tummarna stenhårt att det ska hjälpa!!! :)
  • mom2012
    lill111 skrev 2016-04-25 07:50:24 följande:

    Nu ska jag ta om mitt tnf-a innan nästa steg. Tycker det verkar så krångligt att göra det här hemma, vad har ni för erfarenheter,??vågar man lita på att det kommer i väg i tid osv? Kommer FedEx och hämtar upp i alla städer tror inte vi har det distributionsföretsget där jag bor??


    För mig så gick det att skicka med DHL kring jul men sen nästa sändning så fastnade det I tullen. Gissar de är lite hårdare nu I terrortider.
    Då fick jag bli kund på fedex och beställa därigenom. Det kostade 1200 kr tror jag. Hur smidigt som helst. Bokade på morgonen jag lämnade blod, sen kom de och hämtade vid dörren. Det var framme I London nästa dag. Ska du skicka till Chicago är det nog ungefär samma + några timmar.


    Lycka till.

  • lill111

    [quote=76566959][quote-nick]mom2012 skrev 2016-04-25 11:26:51 följande:[/quote-nick]För mig så gick det att skicka med DHL kring jul men sen nästa sändning så fastnade det I tullen. Gissar de är lite hårdare nu I terrortider.

    Då fick jag bli kund på fedex och beställa därigenom. Det kostade 1200 kr tror jag. Hur smidigt som helst. Bokade på morgonen jag lämnade blod, sen kom de och hämtade vid dörren. Det var framme I London nästa dag. Ska du skicka till Chicago är det nog ungefär samma + några timmar.

    Lycka till.[/

    Tack, tack för svar! hur blir jag kund på FedEx? Är det bara att gå in och regga sig på deras hemsida?

  • mom2012
    lill111 skrev 2016-04-25 13:51:54 följande:

    [quote=76566959][quote-nick]mom2012 skrev 2016-04-25 11:26:51 följande:[/quote-nick]För mig så gick det att skicka med DHL kring jul men sen nästa sändning så fastnade det I tullen. Gissar de är lite hårdare nu I terrortider.

    Då fick jag bli kund på fedex och beställa därigenom. Det kostade 1200 kr tror jag. Hur smidigt som helst. Bokade på morgonen jag lämnade blod, sen kom de och hämtade vid dörren. Det var framme I London nästa dag. Ska du skicka till Chicago är det nog ungefär samma + några timmar.

    Lycka till.[/

    Tack, tack för svar! hur blir jag kund på FedEx? Är det bara att gå in och regga sig på deras hemsida?


    Ja jag in på Fedex sida och registerade mig och kortuppgifter mm.
    Tips är att förbereda det gärna ett par dagar innan for det var lite krångligt att få till med själva betal-kontot (iaf för mig). Det var stressigt för mig att sitta med dears support samma dag....  men det gick
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!