• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • aylak

    Vecka 12+0 idag. Har känt mig panikslagen sedan en lite kraftigare blödning i lördags. Men har nu varit på kub under förmiddagen och allt såg jättebra ut, med låg risk. Bebben vinkande åt oss! Glad Efter tio års längtan är det ett helt otroligt mirakel att få se, en glädjens dag idag! Hoppas på att äntligen kunna slappna av och bara njuta.

  • angels8

    Grattis aylak!!

    Jag kan oxå tänka mig oron efter allt man har gått igenom.

    Men man kan bara tänke positivt visualisera att du ser ditt barn stark och växande varje dag.

    Och försöka att njuta av graviditeten.

    Grattis igen hoppas jag snart är där med dig i denna fantastiska resa kram!

  • Aliiice

    Hej! Jag pratade precis med dr.D om mina provsvar och han vill VERKLIGEN att jag ska ta 2 st humira sprutor pga av högt TNF. Är det någon annan som tagit detta? Och hur har ni övertalat eran läkare att skriva ut det?

    Han har skickat ett recept men han förstår problematiken med att få våra fertilitetsläkare att gå med på hans behandlingar och särskilt en sån här dyr medicin i fertilitets syfte.

    Kram på er!

  • UndrandeSökare

    Aliiice - Det är en del i tråden som använt Humira. 2 sprutor kostar ca 10.000 kr. Men mom2012 sa nyligen i tråden att hon har en del mediciner till salu bland annat 2 Humirasprutor. Om du vill kan du ju höra med henne om hon har dem kvar och vad hon vill ha för dem. Hur högt tnf hade du?

  • pink lily

    Aliiice, se nedan ...


    mom2012 skrev 2016-04-23 22:14:27 följande:

    Har mediciner över

    Gonalf f

    Humira x 2

    Oraglutan

    Pma mig vid intresse


  • pink lily

    Stort grattis till bra kub Aylak :) Så underbart att höra! Nu är det bara ca 6 v till RUL. Efter det rinner tiden iväg, i o m fler kontroller etc ? I alla fall har det varit så för mig ... Håller tummarna för fortsatta bra nyheter. Kram

  • Aliiice

    En dum fråga bara hehe. Om man får sin svenska läkare att skriva om receptet som dr.d rådde mig till så borde det väl gå på högkostnadsskyddet?

    45.8 högt TNF hade jag, vet inte om det är jätte högt ?

    Tack för tipsen allihopa :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!