• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • aylak
    Stina B skrev 2016-07-15 20:30:06 följande:

    Jag hade 2000 i måndags å 9000 idag på morgonen. På måndag ska det räknas som vecka 6.

    Blödningen som varade en timme, blödde en binda full + en klump i toan hände ju efter att jag tog blodprovet, vilket jag ju gjorde imorse. Nu kommer jag oroa mig hela helgen. Hade varit så skönt med att bra hcg-värde och ingen blödning. När blödningen kommer efter blodprov så vet jag ju inte.


    Förstår att du blir orolig! Jag hade en liknande störtblödning fast i vecka 12, som upphörde så som din och det gick bra. Håller tummarna att det ska se bra ut nästa vecka!! Kram 
  • mom2012

    StinaB många har blödning när tappen stänger, när de ska ha mens normalt, man kan blöda från slemhinnor. Det du beskriver hade även gjort mig orolig men fortsätt med mediciner och allt och avvakta v 7 vul. Ibland är det för tidigt att se något på vul v6 och då kan den stressa också. Eller om du mår uselt åk till gynakuten och få svar på varför du blöder/blödde. Styrka till di

  • Sammet

    Hej tjejer.
    Med mycket vånda ger jag nu helt upp tankarna på syskonförsök med vanligt ivf, utöver mina egna svårgigheter dök en ärftlig belastning vi inte visste om upp från makens sida och drabbade sonen..
     Så nästa syskonförsök blir med embryoadoption vid Reprofit.

    Rensade ut min låda med mediciner, pm-a vid intresse:

    Menopur, 3 förpackningar, kylförvarade så behöver antingen hämtas (kan avtala hämtning i Stockholm eller Norrköping) eller att jag gör i ordning flaskorna o postar, då håller de i rumstemp i 28 dagar. Bäst före nov 2016

    Prasteron, 5 burkar, lite taget ut en av dem, men ca 450 tabletter. Man tar tre om dagen i minst tre månader för bästa resultat,effekten håller c.a 6 mån efter. 
    Så de räcker till en rätt rejäl kur på 150 dagar. Bäst före 06-2017 till 08-2017 beroende på burk

    Innehep 4500 (ung som Fragmin) 10 st bäst före 09-2017

  • pink lily

    Äntligen, äntligen, äntligen! Vår dotter är född, hon är helt underbar<3 . Vi är så tacksamma för att ED finns som ett alternativ, även om man måste åka utomlands för att få den hjälpen, och för att Dr D utvecklat en behandlingsplan för oss som gjorde att vi lyckades på första försöket. Gravid för första gången vid 46 år. Ett mirakel! Som så många andra sagt tidigare, ge inte upp sök hjälp!

  • GrukanGrace

    Åh kära nån så glad jag blir! Stort varmt grattis. Åh så fint!!!!!

    Själv är jag nu i V5 (4+5) och hoppas innerligt efter ÄD i Riga. Satte tillbaka två blasto.

    Kram än en gång!


    pink lily skrev 2016-07-19 03:37:51 följande:

    Äntligen, äntligen, äntligen! Vår dotter är född, hon är helt underbar<3 . Vi är så tacksamma för att ED finns som ett alternativ, även om man måste åka utomlands för att få den hjälpen, och för att Dr D utvecklat en behandlingsplan för oss som gjorde att vi lyckades på första försöket. Gravid för första gången vid 46 år. Ett mirakel! Som så många andra sagt tidigare, ge inte upp sök hjälp!


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!