• Äldre 17 Jan 20:32
    3978940 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3978940

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 20 Jul 17:42
    aylak skrev 2016-07-20 14:07:48 följande:

    Min spec.läkare på mvc har varit motståndare till att jag tar Fragmin hela tiden, så det är svårt att få något bra råd därifrån tyvärr. Tack quintana! När jag fick missfall i höstas så blödde jag mycket kraftigare än normalt vilket man trodde pga fragmin/trombylbehandlingen, så även om behandlingen kan vara nödvändig så kan den ge lite extra komplikationer vid blödning. Kan vara bra att tänka på för oss alla, om vi skulle vara med om en olycka och slå oss illa! Jag har lite för lite hull på låren för att få till det med sprutorna och stussen har jag testat... men när jag fick blåmärken där kunde jag knappt sitta så det gör jag inte om ;) 

    Dock fick jag idag svar från dr D som bad mig hålla upp med sprutorna en vecka och ta nytt blodprov innan jag ev. ska börja med dem igen. Han tyckte inte det kändes bra med mina så jättestora blåmärken. Lite får man nog räkna med, men tydligen inte hur mycket som helst. Känns så skönt att låta den ömma magen få vila lite! :)


    Vad skönt att du fick ett tydligt svar av Dr D. Vilken vecka är du i nu? Min mvc läkare hade inga direkta synpunkter på de mediciner jag tar. Han ville att jag skulle sluta med aspirin i v 36 och med kortison i v 12. Vad säger Dr D om när man ska sluta med kortison? Däremot hade han ingen rekommendation kring när jag ska sluta med fragminet eftersom han inte sett mina koagulationsprover..... Så det ville han att jag ska fråga Dr D om (vilket jag inte gjort ännu). Vet du när han brukar rekommendera att man slutar med fragminet i vanliga fall?

    Jag är faktiskt redan jättetrött på att ta alla mediciner och framför allt sprutorna. Kanske beror motviljan mot tabletterna på att jag mår väldigt illa dygnet runt och att svälja tabletter gör illamåendet ännu värre. Vore väldigt skönt att få sluta med allt snart. Men är bara i v10 så jag antar att jag får hålla på ett bra tag till
  • Äldre 20 Jul 17:43
    Walda skrev 2016-07-19 23:20:16 följande:

    Grattis Pink lilly! Vi har också fått en dotter som är två och en halv vecka gammal. Har behandlats av dr D efter 6 missfall. Ett missfall med immunbehandling och sedan gick det vägen. Vi har ett barn sedan tidigare och blir gravida utan hjälp men kroppen vile inte behålla dem. Så tacksam för den här tråden för det var så jag kom i kontakt med dr D. Lycka till alla som försöker bli och är gravida.


    Grattis!!!!
  • Äldre 20 Jul 18:22
    pink lily skrev 2016-07-19 03:37:51 följande:

    Äntligen, äntligen, äntligen! Vår dotter är född, hon är helt underbar<3 . Vi är så tacksamma för att ED finns som ett alternativ, även om man måste åka utomlands för att få den hjälpen, och för att Dr D utvecklat en behandlingsplan för oss som gjorde att vi lyckades på första försöket. Gravid för första gången vid 46 år. Ett mirakel! Som så många andra sagt tidigare, ge inte upp sök hjälp!


    Underbart stort grattis! <3
  • aylak
    Äldre 20 Jul 18:32
    Ananax skrev 2016-07-20 17:42:32 följande:
    Vad skönt att du fick ett tydligt svar av Dr D. Vilken vecka är du i nu? Min mvc läkare hade inga direkta synpunkter på de mediciner jag tar. Han ville att jag skulle sluta med aspirin i v 36 och med kortison i v 12. Vad säger Dr D om när man ska sluta med kortison? Däremot hade han ingen rekommendation kring när jag ska sluta med fragminet eftersom han inte sett mina koagulationsprover..... Så det ville han att jag ska fråga Dr D om (vilket jag inte gjort ännu). Vet du när han brukar rekommendera att man slutar med fragminet i vanliga fall?

    Jag är faktiskt redan jättetrött på att ta alla mediciner och framför allt sprutorna. Kanske beror motviljan mot tabletterna på att jag mår väldigt illa dygnet runt och att svälja tabletter gör illamåendet ännu värre. Vore väldigt skönt att få sluta med allt snart. Men är bara i v10 så jag antar att jag får hålla på ett bra tag till
    Ja, skönt att få svar! Jag är i v.25, nästa möte med specialistläkaren är i v.28 med lite fokus på att dra upp förlossningsplan etc. Hon tyckte, precis som din läkare, att jag skulle sluta med kortison i v.12, men det har jag inte kunnat göra än - skulle gissa att jag behöver fortsätta med just Pred hela graviditeten och trappa ner (till min normala dos) först efter förlossningen. Tror många har fått det rådet av dr D, men det är ju individuellt förstås hur länge man har behovet. Min endokrinolog verkar inte tycka att det är någon brådska att trappa ner Pred, jag har heller inga biverkningar av det.  Fragmin tyckte dr D att vi skulle utvärdera först v.30, men iom de hemska blodutgjutelserna blir blev det redan nu. Det viktigaste är väl att sluta åtminstone några dagar innan förlossningen. Tyvärr skulle jag tro att du får rekommendationen att fortsätta med alla dina mediciner i stort sett hela graviditeten, även om doserna kanske kan komma att ändras. Men det verkar inte gälla alla, så låt oss hoppas att du kan få slippa dem snabbare! Förstår att det är lite tungt med illamåendet! Mitt illamående hade gått över helt när jag gick in i v.15, men var aldrig så jättebesvärande. Det slutade från en dag till en annan, så rätt vad det är så kanske du vaknar upp och undrar vart det tog vägen - hoppas det! :) Härligt att du redan är i v.10! 
  • aylak
    Äldre 20 Jul 18:33

    Stort grattis Walda, så underbart!!

  • Äldre 20 Jul 18:50

    Aylak: vad skönt att du fick så tydligt svar från Dr D och härligt att pausa från fragminet. Gillar verkligen att han är så noggrann med att vilka kolla upp blodprovet en vecka efteråt för att se vad som händer. Det e just det som jag tycker e så bristfälligt med läkarna här hemma, allt ska slutas lite enligt standard eller på måfå oavsett värden. Underbart att du är i den veckan du är i, längtar!!

  • Äldre 20 Jul 18:55
    aylak skrev 2016-07-20 18:32:29 följande:

    Ja, skönt att få svar! Jag är i v.25, nästa möte med specialistläkaren är i v.28 med lite fokus på att dra upp förlossningsplan etc. Hon tyckte, precis som din läkare, att jag skulle sluta med kortison i v.12, men det har jag inte kunnat göra än - skulle gissa att jag behöver fortsätta med just Pred hela graviditeten och trappa ner (till min normala dos) först efter förlossningen. Tror många har fått det rådet av dr D, men det är ju individuellt förstås hur länge man har behovet. Min endokrinolog verkar inte tycka att det är någon brådska att trappa ner Pred, jag har heller inga biverkningar av det.  Fragmin tyckte dr D att vi skulle utvärdera först v.30, men iom de hemska blodutgjutelserna blir blev det redan nu. Det viktigaste är väl att sluta åtminstone några dagar innan förlossningen. Tyvärr skulle jag tro att du får rekommendationen att fortsätta med alla dina mediciner i stort sett hela graviditeten, även om doserna kanske kan komma att ändras. Men det verkar inte gälla alla, så låt oss hoppas att du kan få slippa dem snabbare! Förstår att det är lite tungt med illamåendet! Mitt illamående hade gått över helt när jag gick in i v.15, men var aldrig så jättebesvärande. Det slutade från en dag till en annan, så rätt vad det är så kanske du vaknar upp och undrar vart det tog vägen - hoppas det! :) Härligt att du redan är i v.10! 


    Tack för bra svar!

    Misstänkte att medicineringen ska pågå ett tag till Än så länge har jag inga hemska blåmärken. Bara lite gul på två ställen.... När började du få jätteblåmärken?

    Hoppas verkligen jag vaknar upp en dag och illamåendet är puts väck. Hoppas på att det ger sig i v12 som det står på så många ställen....
  • angels­8
    Äldre 20 Jul 19:57

    Jag mår också så illa , kräks och så trött. Är i vecka 8+3.

    När jag ska ta mina mediciner är det jobbigt, eftersom jag mår illa.

    Fragminet ger mig också blåmärken.

    Men får tänka allt går snart över hoppas jag

    Illamåendet är det jobbigaste ,, utan fragment hade det inte alls varit bra eftersom jag lite ligger över referens värdet trots fragminet och baby aspirin!

  • Äldre 20 Jul 20:18
    angels8 skrev 2016-07-20 19:57:11 följande:

    Jag mår också så illa , kräks och så trött. Är i vecka 8+3.

    När jag ska ta mina mediciner är det jobbigt, eftersom jag mår illa.

    Fragminet ger mig också blåmärken.

    Men får tänka allt går snart över hoppas jag

    Illamåendet är det jobbigaste ,, utan fragment hade det inte alls varit bra eftersom jag lite ligger över referens värdet trots fragminet och baby aspirin!


    Förstår precis hur du mår. Jag mår jätteilla dygnet runt, kräks flera gånger om dagen och är supertrött. Minsta lilla fysiska ansträngning får mig att flåsa. Tar lergigan comp, det hjälper lite....

    Men du har helt rätt, vi får tänka att det nog snart gång över!!!
  • Äldre 20 Jul 21:14

    Undra om det borde oroa mig att jag endast är lite illamående på kvällarna. Morgonen/dagen är helt bra. Kvällen kommer illamåendet men bli bra om jag äter något varje timme ungefär. När jag sova är det mest jobbigt plus att jag kan inte sluta tänka på mat. Men när jag hör om er andra som mår jättedåligt och kräks undrar jag om det ändå inte hade vart skönare för det ska vara "bra tecken". Äe hörni vad skönt det ska bli den dagen man kan sluta fundera och undra över sånt här. Kram till alla!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!