• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Vallmo78

    Tack för tipset angels8 och Undrandesökare och quibtana 7 :) och Stort grattis angels8 va härligt :)) blir så glad och hoppfull när det går bra för er här <3

  • Avokado

    Hej!

    Har fått provsvar nu och kommer troligen behöva göra IVIG. Tyvärr är det obalans i immunförsvaret med för hög andel NK-celler. Jag svarade ej på intralipider men på Ivig. Det blir svårt att få till behandlingen eftersom det är så fruktansvärt dyrt.. Är det någon som lyckats få en svensk läkare att översätta receptet så att det går på högkostnadsskyddet?

    /A

  • Ananax
    angels8 skrev 2016-08-10 15:01:30 följande:

    Vi betalade allt efter vi hade varit i Athen.

    Sen bestämmer man om man vill ha han under graviditet för support , och det kostande 450 euro extra.

    Och det tog vi såklart, för då följer han dina värden ofta och ser hur kroppen betersig.

    Och det känns tryggt.

    Ett tips ha papper och penna om det är något ni måste ha i tankarna för besökt.

    Grattis blir så glad att ni nu har bestämt er.

    Kan berätta va på kub test i dag och allt ser perfekt ut tack vare Dr D <3


    Grattis till lyckat kub-test!
  • Ananax
    Vallmo78 skrev 2016-08-10 08:14:23 följande:

    Hej allihopa!

    Är det några som har gjort LEI , skrapning inför FET? Vad tycker ni? Hur gick det för er? Blev ni gravida och kunde behålla graviditeten? De i Falun rekomenderar oss det...

    Vi ska snart ha vår Skype möte med Dr D...spännande. Är det nåt speciellt vi ska tänka på? Förresten visst kostar det 1500kr?

    Kämpandet fortsätter här...

    Kramar


    Härligt att ni är på g! Lycka till!
  • UndrandeSökare
    Avokado skrev 2016-08-10 21:59:15 följande:

    Hej!

    Har fått provsvar nu och kommer troligen behöva göra IVIG. Tyvärr är det obalans i immunförsvaret med för hög andel NK-celler. Jag svarade ej på intralipider men på Ivig. Det blir svårt att få till behandlingen eftersom det är så fruktansvärt dyrt.. Är det någon som lyckats få en svensk läkare att översätta receptet så att det går på högkostnadsskyddet?

    /A


    Avokado - Testa och fråga hos Fertilitetplus om de kan hjälpa dig.
    www.fertilitetplus.se/

    Telefon 08-20 00 47
    0708-88 38 36
    Telefontider Måndag - Fredag 13:00 - 14:00        
    E-post [email protected]
  • Avokado

    Tack! Ska höra med dem. Har haft andra konsultationen med dr G idag. Har tydligen mkt låga LAD och behöver göra LIT. Han vill även att jag ska göra biposi av livmodern. Suck vad detta är jobbigt. Men vad gör man inte för att få barn...


    UndrandeSökare skrev 2016-08-11 17:57:23 följande:

    Avokado - Testa och fråga hos Fertilitetplus om de kan hjälpa dig.

    www.fertilitetplus.se/

    Telefon 08-20 00 47

    0708-88 38 36

    Telefontider Måndag - Fredag 13:00 - 14:00        

    E-post marie@fertilitetplus.se


  • Solkattan

    Long time jag skrev något här...

    Men nu har jag lite smått panik. Vi har efter vårt andra embryodonationsförsök äntligen fått ett fint plus. Har kört med Dr D:s immunsupport. Har HCG testat trre ggr o det har stigit fint till dryga 4200 i måndags. Ska enligt Dr D ta nytt test på måndag. Men så idag... klarrött blod 30 min efter ett trögt toabesök. Tycks ha avtagit. Blir bara lite rött på pappret och inget ont. Haft mf tidigare och x och detta känns inte som det. Jag hoppade aspirinet vid lunch efter blödningen. tog inte heller nån omega. Ska jag även hoppa fragminet ikväll..?? Hur har ni andra gjort som råkat ut för blödningar??! Jag vet att jag inget kan göra... men efter dryga 4 års försök så blir jag så rädd att det ska skita sig igen. Jag ska betala Dr D för follow up. Men drar lite på det då jag vill se ett stegrande hcg på måndag. Känns dumt att betala 4500 kr om det ändå är kört... hur göra med fragminet...? nån som råkat ut för samma? är typ i vecka 6 så det är ju tidigt ...

  • MoM11

    Solkattan vad roligt att höra om ditt plus! Grattis! Hoppas så att det inte är någon fara med blödningen. Har inga tips tyvärr men C-vitamin tror jag har nämnts tidigare. Håller tummarna för dig!

  • UndrandeSökare

    Hej Solkattan ! Grattis till plus. Jag har läst tidigare här i tråden att blödningar är mycket vanligt om man gjort äggdonation eller embryodonation som du gjort det. Hur mycket blöder du? Är det bara några droppar rött blod så är det ok. Så länge som du inte har ont och blöder igenom bindor (eller det kommer mycket blod) så tror jag inte det är missfall. Men ta ett nytt hcg snart och kolla att det ökar som det ska och inte avstannar eller minskar Hoppas det går bra..

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!