• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Stina B

    Hej! Läste för en tid sedan något om att det inte alltid var så att hcg-värdet steg en bit in i graviditeten. Är i vecka 11 nu och hade hcg 160 122 för tio dagar sedan 124 611 idag. Behöver jag bli orolig?

  • quintana7
    Stina B skrev 2016-08-22 11:39:11 följande:

    Hej! Läste för en tid sedan något om att det inte alltid var så att hcg-värdet steg en bit in i graviditeten. Är i vecka 11 nu och hade hcg 160 122 för tio dagar sedan 124 611 idag. Behöver jag bli orolig?


    Hej Stina, HCG planar ut (ibland redan från vecka 9 för att sen sjunka) så jag tror inte det är något du behöver vara orolig för. Egentligen ska man sluta ta HCG i vecka 8-9 (det var det jag fick göra).
  • Ananax

    Oroa dig inte Stina B, det är helt normalt. Hände mig också runt den tiden, fast mitt sjönk ännu mer. Läste då en hel del och det är som quintana säger helt normalt med utplaning och en rejäl dipp och onödigt att fortsätta mäta hcg efter ett visst antal veckor. Fråga Dr D om du kan sluta, skulle tro att han svarar ja.

  • mom2012
    Stina B skrev 2016-08-22 11:39:11 följande:

    Hej! Läste för en tid sedan något om att det inte alltid var så att hcg-värdet steg en bit in i graviditeten. Är i vecka 11 nu och hade hcg 160 122 för tio dagar sedan 124 611 idag. Behöver jag bli orolig?


    Det är korrekt att HCG brukar plan ut kring v.9-10. Så länge fostret följer sin tillväxt så behöver du inte oroa dig för att HCG. Om du ändå är orolig så tycker jag du ska boka ett extra VUL för att se att fostret är rätt storlek för sin vecka. Jag förstår din oro och det kan vara bra för dig att se att allt står rätt till. Kram
  • che71
    Maraki73 skrev 2016-08-18 14:06:05 följande:

    Jag frågade min ivf klinik om nytt äggplock om höstens FET misslyckas och hon tyckte inte det var någon idé då det bara är en chans på 5% chans per embryo att lyckas. Detta pga av min ålder, fyller 43 I höst. Vad tror ni om chanserna ? Vad har ni för erfarenhet när det gäller åldern ?


    Efter 6 missfall blev jag gravid igen på min 42 årsdag o den graviditeten lyckades med Dr DS behandling. Min dotter är nu 2 år.
  • Vallmo78

    Hej allihopa!

    Strålande sol ute idag :)

    Nu har vi pratat med Dr D och helt ärligt så är vi mer förvirrad än tidigare. Min fråga till er är har ni som gör behandling i Falun med support av Dr D har berättat det för Falun? Vad fick ni för reaktion från Falun? Positiva eller blev det konstigt?

    Önskar er alla en toppen dag.

    Kram

  • angels8

    Vallmo 78...

    Ja vad är det som är mer förvirrande än tidigare?

    Blev nyfiken

    Jag vet inte om du ska säga nåt till Falun.

    Men på ett sätt skulle det vara bra..

    Så dom lär sig hur behandlingen ska gå till så andra slipper gå igenom misslyckandet i onödan.

    Tänk på saken ha inte brottom med berätta

  • Solkattan

    Hade jag inte haft dessa blödningar så skulle jag imorgon åkt upp till stockholm och träffat ansvariga för forskningsstudien i Falun med intralipiddropp. Som det blir nu så kommer en annan tjej i Barnlängtan styrelsen boende i Stockholm träffa dom imorgon. Jag har så många frågor men kommer inte kunna ställa dom "direkt". Hon lovar dock att återrapportera till mig och jag antar att det finns fler "nyfikna" här inne som kanske vill höra om de kommit fram till något ännu i studien?

    Helgen den 16-17 september har föreningen Barnlängtan fysiskt möte i Karlstad. Jag har frågat om Falun kanske kan komma o presentera sig lite? (närmaste klinik bortsett Örebro). Är man medlem i föreningen är det kostnadsfritt att komma på mötet. Annars kostar det en symbolisk liten slant (för lite fika/lunch). Är det någon härinne som kanske bor i närheten av karlstad eller känner sig nyfiken att komma så inboxa mig. Programmet är inte riktigt klart men publiceras på Barnlängtanss hemsida så snart allt är fastställt! ( hoppas inget tar illa upp att jag postar detta här i tråden? )...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!