• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • minaimaginärabarn
    MariaKojola skrev 2017-05-21 07:33:54 följande:

    Minaimaginärabarn - jag har börjat trappa ner kortison nu. Tar nu 10mg dag o är i V 18. Har själv lyft frågan om nedtrappning m dr D, så vet inte om han annars sagt något om det. Mina värden har vart lite hit och dit, aldrig något extremt, men ändå så att de varierar en hel del. Ingen aning vad detta kan bero på, o är även olika värden som går upp o ner (fr leukocyter till mono o nu senast det som heter typ erotrocyter *minnet*). Vet inte hur länge nedtrappningen sker dock, lär väl gå långsamt. Hade strukturella ultraljudet nu i veckan o allt var bara jättebra med vår lilla tjej. Kan inte helt släppa oron, o hade också dropp här i veckan, men vill tänka att det kommer gå vägen.

    Ngt lite roligt är att min väg till den här graviditeten väckt en hel del intresse på mitt sjukhus. De har tagit in mina uppgifter o frågat mycket (nyfiket, inte dömande) och jag tänker en stilla tanke om att med lite tur kommer det se annorlunda ut den dagen vi kör syskonförsök o med tex intralipidkrånglet osv.

    Är inte inne så ofta då jag bara blir orolig över att läsa o googla, men håller som alltid tummarna för er alla!


    Tack! Jag hade för mig att du skrev om detta för någon vecka sedan. Jag har fått lite skäll av Dr D för att jag ställt frågor så tänkte lugga lågt någon vecka. Mina värden har varit stabila i flertalet veckor, leukocyterna har dessutom enbart gått neråt. Är i v. 16 nu och nästa delmål är RUL om 4 veckor.

    Vad härligt att allt såg bra ut med er tjej, oron kommer nog finnas med hela vägen men säkerligen byta skepnad. Jag är faktiskt mindre orolig än vad jag hade förväntat mig men när det börjar dra ihop sig för ett UL så blir jag alltid väldigt nervös.

    Roligt att ditt sjukhus blivit nyfikna! Jag var på specialistmödravården och mätte min livmodertapp och där träffade vi en trevlig läkare. Hon hade träffat några andra som oxå fått hjälp av Dr D. Hon hade inga invändningar mot min behandling men verkade inte tro på den så mycket. Vi diskuterade kring forskningsstudier där hon hänvisade på litet stöd m jag tog oxå upp att forskningen sker med fel kontrollgrupp vilket kan vara en bidragande orsak till att stödet för t ex IL blir lågt i studierna. Detta höll hon delvis med om.

    Lycka till, till alla!
  • Vårt väntrum

    Hej tjejer!
    Nu går ju vi på AVA men med imunsupport.
    Äter kortison, trombyl och får IL.
    Kommer ta il 26/5 då även slemhinnan mäts inför FET.
    IL kommer tas vid fet också.
    När brukar nästa IL tas? Riga sa efter en vecka, är inte det mycket?

  • Hoppet83

    Hej alla starka tjejer där ute,
    Första gången jag skriver här :) men har fått enorm hjälp av er infomationmässingt men också psykiskt när man vet vad ni fick uppleva och hur starka ni är som kunde klara av det, så tack alla som har bidragit till denna tråd!


    Har 6 missfall bakom mig och vi har nu träffat Dr. D och fått immunsupport plan som enligt honom passar oss och det innehåller Intralipid sol 250ml som jag ska ta vid ÄL. men enligt FASS så kommer det ta 2,5 timmar för 250ml och vc i Väsby har typ 30 min max de kan erbjuda och referera till andra "speciella" vc som jag skulle ta hjälp av, nu är jag lite matt, först får man inte hjälp här hemma och när man får det via en läkare utomlands så blir allt detta krångel istället, fick iaf en ordination av en svensk läkare som var förståndig (vc bad om det) och nu blir tiden också ett bekymmer, ni som bor i Stockholm, norrut gärna, har ni någon vårdcentral som kan tipsa mig om?
    Tack igen för all hjälp och önskar er alla bästa lycka till med baby projekt :)

  • Ariellan

    Hej tjejer!

    Vet inte om det är okej att ställa en fråga här då jag inte utretts för överaktivt immunförsvar men jag provar ändå.

    Det är så att jag går på en privat klinik för min PCO. Har med hjälp av medicin fått ägglossning varje cykel, men det tar sig aldrig. Har ungefär 3-4 cyklar fått feber cirka en vecka efter ägglossning och då åkt in till sjukhuset där man konstaterat att min snabbsänka legat på över 100. Kan detta ha något med att mitt immunförsvar stöter bort ett eventuellt befruktat ägg? Eller är det slumpen att det kommit just kring ägglossning och att det är någon annan åkomma jag har tror ni? Någon av er som haft något liknande?

    Har för övrigt inga andra symtom på överaktivt immunförsvar.

  • UndrandeSökare

    Ariellan- Penny (chef på kliniken ivfSerum) berättade för mig om en kvinna som var allergisk för kroppseget progesteron och hade mycket svårt att bli gravid och bära ett barn, men Penny lyckades hjälpa henne.

    Jag säger inte att det måste vara exakt samma sak för dig, men jag skulle råda dig att fylla i ivfSerums formulär och maila in, då kommer du från svar från Katie på Serum och sen kan du få ha ett gratis telefonsamtal med någon av deras läkare eller deras chef Penny.

  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-05-22 20:12:26 följande:

    Ariellan- Penny (chef på kliniken ivfSerum) berättade för mig om en kvinna som var allergisk för kroppseget progesteron och hade mycket svårt att bli gravid och bära ett barn, men Penny lyckades hjälpa henne.

    Jag säger inte att det måste vara exakt samma sak för dig, men jag skulle råda dig att fylla i ivfSerums formulär och maila in, då kommer du från svar från Katie på Serum och sen kan du få ha ett gratis telefonsamtal med någon av deras läkare eller deras chef Penny.


    Jag mailade till Marie på Fertilitetplus hon tyckte jag skulle komma för att kolla prover på mitt immunförsvar. Vilka är dessa prover då?
  • UndrandeSökare

    Ariellan- Om du vill få proffshjälp, så vänd dig till Serum istället, de har mycket mer erfarenhet och de tar blodprover som skickas till Speciallabb i Usa för analys, det gör inte Fertilitetplus.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!