• Äldre 17 Jan 20:32
    3979175 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3979175

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 6 Sep 18:59
    +1
    venfen skrev 2017-09-06 15:38:10 följande:

    Hej på er!

    Jag har har ringt ca 30 olika kliniker idag och ingen vill koppla på min

    IL dropp samt att min vårdcentral vägrar. Fast att jag visat mitt recept osv. 

    Så nu får jag köra 3h till Göteborg för att göra det på Haga kliniken på fredag! 


    Hej, lider verkligen med dig. Jag vet tyvärr ingen i Skåne som kan hjälpa dig med droppsättning men jag kan tänka mig att du eventuellt skulle kunna hitta någon i Danmark, de känns ju mycket mera liberala där och det kanske blir kortare för er att köra?! Jag hoppas verkligen att du hittar någon på närmare håll. Lycka till.
  • Äldre 6 Sep 18:59

    Tack för tips!!! Jag har t.o.m. saltlösning nu!!Glad

  • Äldre 6 Sep 19:01

    Melinda 77
    Jag ringde fyra olika IVF kliniker i Köpenhamns området med 
    dem nekade. tyvärr

  • Äldre 6 Sep 19:02
    canada skrev 2017-09-06 15:47:04 följande:

    Du känner ingen som är utbildad inom medicin? Typ sköterska eller dyl. Jag har haft en veterinär som satt nålen på mig( kan man sätta en nål på en katt kan man sätta på de flesta :))


    Jag undrar om det är så enkelt som att kunna sätta nålen. Man bör väl också kunna koppla in droppet korrekt och sterilt samt ha ett hum om dropphastighet, eller?!
  • Äldre 6 Sep 19:03
    venfen skrev 2017-09-06 19:01:10 följande:

    Melinda 77

    Jag ringde fyra olika IVF kliniker i Köpenhamns området med 

    dem nekade. tyvärr


    Ååh.. ledsamt!!
  • Äldre 6 Sep 19:15
    melina77 skrev 2017-09-06 19:03:59 följande:

    Ååh.. ledsamt!!


    Jag tyckte att jag hade läst om en klinik i Danmark som också jobbar med immunbehandling, hittade den nu men du har kanske ringt dem, Vitanova heter den i alla fall. De behandlar åtminstone med immunglobuliner så kanske kan de också sätta IL-dropp. Om du redan har ringt dem så kan du strunta i detta meddelande :)
  • Äldre 6 Sep 19:31
    Ladylufsen skrev 2017-09-04 10:24:15 följande:

    Hej jag har lite panik och undrar om nån kan hjälpa mig! Jag har nyss varit och tagit med mig blodprover från ett labb i Stockholm som ska skickas till Chicago. Inser dock nu att proverna kommer att vara äldre än 48 h (snarare mot 55 h) när de anländer till Chicago eftersom jag inte kan skicka dem med Fedex förrän i eftermiddag. Är det kört då? Ska jag försöka gå och ta om proverna i eftermiddag? På labbet i Stockholm rådde de mig att komma på förmiddagen till dem, men varför var egentligen lite oklart i och med att jag bara ska skicka iväg proverna till annat labb. Samtidigt tänker jag att om vi varit i Aten hade det väl varit lika lång väg att skicka och han hade tagit testet ungefär samma tid som här? Hur tänker ni, borde jag försöka ta om testen igen i eftermiddag? 


    Hej! Hur gick det för dig med proverna? Såg inte ditt inlägg förrän nu men om det är till någon hjälp så var jag hos Dr D och tog mina prover vid kl 13 på måndagen... Det är nervigt det här att skicka själv!  
  • Äldre 6 Sep 19:42
    Hera B skrev 2017-09-06 19:31:50 följande:
    Hej! Hur gick det för dig med proverna? Såg inte ditt inlägg förrän nu men om det är till någon hjälp så var jag hos Dr D och tog mina prover vid kl 13 på måndagen... Det är nervigt det här att skicka själv!  
    Hej! En fråga till! Har du fått ordinering av Dr D på de andra blodproverna ? Har skickat 2 mail till honom nu... Insåg dock i skrivandes stund att han kanske vill att jag betalar först vilket jag hade tänkt göra när mina Chicago prover väl är tagna och lämnade hos Fedex....
  • Äldre 6 Sep 21:09
    melina77 skrev 2017-09-06 19:02:44 följande:
    Jag undrar om det är så enkelt som att kunna sätta nålen. Man bör väl också kunna koppla in droppet korrekt och sterilt samt ha ett hum om dropphastighet, eller?!
    Det är relativt lätt att lära sig, är man osäker så kan man gå hos någon som sätter dropp några ggr för att få in känslan för tex dropphastighet. Det är dock något jag tycker skiljer sig från gång till gång, ibland tar det ca 2 h för ett 200 dropp, ibland 3-31/2h beroende på hur kroppen känns.

    Beträffande hygienen så har jag tagit blodprover o dropp på div vårdinrättningar och kanske 1 av 5 ggr spritar de händer o hud. Gör du det själv eller hos nån du känner kan du styra hygienen själv.

    Det är absolut ingen omöjlighet att lära sig.
  • Äldre 7 Sep 08:19

    Hera- Dr D väntar nog på att du ska betala hans faktura först. Därefter kan du få EU-recept och IL-ordination.

    Han skriver inte ut blodprovsremisser, så det få man ordna själv.

    Men det han oftast vill ha heter FBC (Full blood count). I Sverige motsvarar det Blodstatus +b-celler (b- celler kallas ibland för diff). Ibland vill han ha E2, det betyder Östrogen/östradiol. Blodprover fixar man enklast via Werlabs.se Kolla på deras hemsida om de finns i din närhet. Välj vilka prover du vill ta, betala via hemsidan och nästa vardag går du till labbet du valt och tar proverna. Sen får man sms när proverna är färdiga. Loggar in på deras hemsida och läser provsvaren direkt på skärmen. Mycket smidigt !

    Använder man rabattkod LCHF så blir det billigare.

    Lycka till !

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!