• Äldre 17 Jan 20:32
    3979284 visningar
    35643 svar
    +2
    35643
    3979284

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Äldre 9 Sep 16:13
    PeeWee44 skrev 2017-09-09 09:51:15 följande:

    Fick svar igår på mensblodstest från Serum, vi valde att kolla allt, det var negativt. Så vi slipper äta massa antibiotika.

    Nu väntar hysto och LIT i början på november på Serum. Vi har inte sagt till dr d att vi gör detta. Sista insättningen blir i januari-februari. Får hoppas på att det går.

    Trevlig helg alla. Kram


    Åhh, vad sköööönt för er!! Nu bara måste det gå vägen! Stor kram!
  • Äldre 9 Sep 16:17
    lill111 skrev 2017-09-09 16:13:30 följande:

    Åhh, vad sköööönt för er!! Nu bara måste det gå vägen! Stor kram!


    Tack detsamma! Snart är ni på gång. Har ni fått något datum än? Kram till er!
  • Äldre 9 Sep 16:30
    finee skrev 2017-09-08 14:36:28 följande:

    Åh vad svårt! Ändå bra att de hittade något som gick att ta bort och som ökar era chanser. Förstår att du inte vill åka till Aten och lägga pengar o tid på immunbehandling om det är så att du nu kanske har åtgärdat det som var erat problem. Hur ligger det till för er rent åldersmässigt? Har ni mycket tid kvar att försöka, eller börjar det bli bråttom (närma sig 40 typ)? Är ni yngre kanske det är värt att prova i alla fall en insättning till utan Dr D? Eller har du andra symtom som tyder på immunförsvarasprpblematik?


    Ja, det är så svårt att gå vidare just nu! Känner att jag behöver ta lite råd från läkare och andra innan vi går vidare med något. Slängde iväg ett mail till Dr. D, får se om han ens kan svara på detta. Jag är ju "bara" 30, men efter så många år av besvikelse och min jobbiga sjukdom har vi haft en riktig tuff period. Får se vad dem andra säger. Allting kostar som sagt oavsett vad vi gör nu framöver.
  • Äldre 9 Sep 22:20
    UndrandeSökare skrev 2017-09-08 17:22:05 följande:
    Ok, du menar Greklandsproverna som ingår i hans utredning.
    När man åker ner och träffar Dr D så tar han 2 uppsättningar med prover,
    dels de som skickas till Chicago för att analyseras och
    dels de som analyseras i Grekland. Hoppas Dr D kan hjälpa dig med det.

    Vet inte om det är någon hjälp, men dessa prover kan man ta hos Werlabs.
    RF kan du ta via Werlabs, det ingår i detta paket:
    werlabs.se/vara-tester/ledvark

    Sköldkörteltesterna (TSH, T3 och T4) kan du ta via Werlabs, de kostar 325kr
    Använder du rabattkoden LCHF blir det 260kr.
    werlabs.se/vara-tester/skoldkorteltest

    Behöver du även ta antikroppar mot sköldkörteln så ingår de i detta paket:
    werlabs.se/vara-tester/skoldkortel-xl
    TSH | Fritt T4 | Fritt T3 | Anti TPO | TRAK
    pipperoni skrev 2017-09-08 18:35:09 följande:
    Det kan vara värt att även kolla blodkollen.se. Där går det till skillnad från hos Werlabs att ta alla prover separat (inte bara i paket).
    Tack för tipsen:) 


  • Äldre 9 Sep 23:16

    Hej! Finns det någon här som har bra koll på blodprovsrören till Chicagotesterna som man själv skickar till USA?

    Jag har äntligen fått rören jag beställde hem, de har en blandning av Litium Heparin sprutat på insidan av rören men ingen gel i botten (synlig för ögat iaf). Enligt Dr D ska de inte vändas. När jag läser instruktionerna från RFU ska rören vändas... Förrvirrande!

    Någon som vet skillnaden?

  • Äldre 10 Sep 08:39

    Efter 4 år och 5 MF bestämde vi oss för att åka till Dr D, för nästan precis ett år sedan. I fredags kom vår lilla prinsessa ut, lite tidigare än väntat (v 34+1). Men hon är ändå stor för sin ålder, vi mår bra alla tre och är så tacksamma för Dr D's hjälp. Ge aldrig upp tjejer!!

  • Äldre 10 Sep 09:09
    canada skrev 2017-09-10 08:39:05 följande:

    Efter 4 år och 5 MF bestämde vi oss för att åka till Dr D, för nästan precis ett år sedan. I fredags kom vår lilla prinsessa ut, lite tidigare än väntat (v 34+1). Men hon är ändå stor för sin ålder, vi mår bra alla tre och är så tacksamma för Dr D's hjälp. Ge aldrig upp tjejer!!


    Stort grattis till er!! ?? Vad skönt att allt gått bra! Tack för att du delar med dig.
  • Äldre 10 Sep 09:17
    Hera B skrev 2017-09-06 19:31:50 följande:

    Hej! Hur gick det för dig med proverna? Såg inte ditt inlägg förrän nu men om det är till någon hjälp så var jag hos Dr D och tog mina prover vid kl 13 på måndagen... Det är nervigt det här att skicka själv!  


    Ja visst är det nervigt! Känns som att det lätt kan gå fel.. men nu är de iväg i alla fall, vi väntar på svar. Jag gick och tog om testen senare på eftermiddagen igen, för säkerhets skull, och då var det ändå på håret att de skulle hinna fram i tid. Men misstänker de har lite slack i tiden. Jag fick svar från dr D dagen efter (!) men då trodde han morgonens prover skulle duga. RFU svarade också och skrev att "we attempt samples that are up to 60 hours". Förstås ingen garanti att proven fungerar om de blir så gamla. Nu får jag bara vänta och se om de kommer fram till något!
  • Äldre 10 Sep 09:26
    Hera B skrev 2017-09-06 19:42:26 följande:

    Hej! En fråga till! Har du fått ordinering av Dr D på de andra blodproverna ? Har skickat 2 mail till honom nu... Insåg dock i skrivandes stund att han kanske vill att jag betalar först vilket jag hade tänkt göra när mina Chicago prover väl är tagna och lämnade hos Fedex....


    Hej igen! Ja jag hade ju också svårt att få kontakt med dr D. Förstår ju att han har en del att göra och går i nån slags prioordning (som jag också förstår bättre när man läser inlägg från andra här på familjeliv), men det är ju rätt frustrerande för en själv i vilket fall då vissa saker tar lite tid att planera, och svårt att betala fakturor före man hittat en lösning.. hur som, jag fick en lapp med de extra blodtesterna som kunde tas i Sverige, mejlade runt flera testare och jag fick positivt svar från både vad gällde testerna för Chicago och för dem i Sverige var Aleris. Dock behövdes remiss för de som skulle analyseras i Sverige, det hann inte dr D skriva ut men Marie på Fertilitetsplus gjorde det åt mig (räddare i nöden!!). Jag betalade dem själv, och totalt gick det på ca 2800 sek men eventuellt är då också mina två omgångar av tappat blod för chicagotesterna med då också. Hoppas det hjälper dig. Hur har det gått för dig?
  • Äldre 10 Sep 09:31
    Hera B skrev 2017-09-08 15:47:35 följande:

    Åh jag önskar att det bara var de testerna! Nu gäller det för ett gäng andra tester som tex RF, ANA, lgM, ESR, sköldkörtelstester. Werlabs har typ bara en tredjedel av alla testerna han vill jag ska ta... och då är det redan ganska dyrt. Jag får be honom snällt igen när jag väl betalt! 


    Om Aleris finns där du bor är ett tips att kolla även med dem.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!